Originally Posted by
sabırlabeklerim
DEĞERLİ BÜYÜKLERİM,
sn cumhurbaşkanı bundan yaklaşık 1 ay önce İHRACAT VE TURİZM sektörünüde desteklemek minvalinde şöyle bir açıklaması olmuştu
İHRACATÇILARA DESTEK
İhracatçılarımızı desteklemek için geçen yıl 2 milyar lira, bu yıl ise 3.1 milyar lira kaynak ayırdık. Türk Eximbank'ın sermayesini 3 milyar liradan 10 milyar liraya çıkardık. Geçtiğimiz yıl sektöre 44.2 milyar dolar tutarında finansman desteği sağladık. Böylece toplam ihracatımızın yüzde 26'sını finanse etmiş olduk.
BİNDE 1'LİK KAMBİYO VERGİSİ İHRACATÇIDAN ALINMAYACAK
Şimdi sizlere bir müjde daha vermek istiyorum. Bugün imzaladığım, yarın da Resmi Gazete'de yayımlanacak. Sanayi sicil belgesi sahipleri ve ihracatçı birliklerine yapılan döviz satımlarına muafiyet getiriyoruz. Artık ihracatçılarımız döviz alırken binde 1'lik kambiyo vergisi ödemeyecek. Döviz spekülasyonu için aldığımız önlemlerin ihracatçıları etkilemesinin önüne geçiyoruz. Yönetim sistemindeki değişikliğin faydası bu.
açıklaması yapıldı ,
ben nacizane ; Geçtiğimiz yıl sektöre 44.2 milyar dolar tutarında finansman desteği sağladık. Böylece toplam ihracatımızın yüzde 26'sını finanse etmiş olduk.
cümlesinden hareketle bu yıl turizm ve ihracatcıya bu kaynak aktarımının yapılamayacağı ve dahi desteğin ancak kurdaki artışla yapılacağı inancıdayım
bunun ilk ayağı olarakta tcmb başkanının görevden alınarak başladığını düşünüyorum
her türlü yorumunuza saygı duyuyorum hürmetler..