https://www.youtube.com/watch?v=4gXg4Hmm8jQ
Printable View
@ErkinSahinoz
Şubat'tan beri:
Kur şokunun maliyeti (reel sektör net döviz borcu üzerinden):
217 milyar$ * (5,28-3,70)= 343 milyar TL
Faiz şokunun maliyeti (TL kredilerin ALAYI yarın dönse ki öyle değil)
1,3 trilyon TL * 5/100=65 milyar TL
Seçim, ehven-i şer seçimi.
Hesap ne derse odur.
(Twitter alıntı)
Ortalıkta MB net rezervleri 21 milyar dolara düştü şeklinde yazılar var ve Google'da bu yazılar tıklandığında açılmıyorlar..bunlardan bir tanesi Dünya gazetesindeki Alaattin Aktaş'ın yazısı(gazeteden ulaşılabilir)..oysa benim gördüğüm net rezervler ile ilgili TCMB'sındaki en son veri şu anki kurla 25,5 milyar dolar ve 27.07.2018 tarihine ait..bugün Ağustos'un 8'i bu veriler 1 haftalık olarak açıklanıyor..normalde açıklanması gerekiyordu sanırım..bakalım yeni verilerde durum ne olacak, özellikle şu MB'sının reeskont işleri ayın 31'inde bittiğine göre..sonuç olarak açıklandığında 21 milyar dolar olur mu bilmiyorum ama şu anki miktarla bile çok düşük rakamlar bunlar..
Benden çok daha iyi bilirsiniz abi peki aldığınız mal sattiginizdan fazla ise bunun bir bedeli olmayacak mı ? Borçları erteleyerek nereye kadar bizden sonraki nesillere daha da büyüyen ve içinden çıkılamaz bir borç bırakmaktansa şimdi bedel ödemek ve geleceği inşaa etmek daha iyi değil mi? (Kıyamet kopmadan yönetimin beceriksizligini idrak etmeli insanlar)
Farkındayım..ancak akıllarını başlarına alırlarsa işler bir parçada olsa düzene girebilir diye düşünüyorum..yeter ki dolar pazularını çok fazla göstermesin..:(
Tahminim bu işin bittiğine inanılsaydı zaten doları buralarda görememiz lazımdı..tabi olmayacağınında artık bir garantisi yok..
Hatırlarmısın Derviş geldiğinde bir ara dolar şak diye bir günde 1600'e çıkmış idi..o gün Türkiye için karar anı idi..şimdilik o noktada değiliz..ama aklımızı başımıza almamız lazım..YTD..
https://www.bloomberght.com/haberler...leri-cok-cazip
Katalizör.
Bu söze dikkat..
RTE başta olmasa idi
Başka türlü bakabilirdim olaya..
RTE de bazen inat tutabiliyor..
Çevresinde cesaret edip anlatabilecek adam mı yokkkk yoksa çevresi de RTE nin korkusundan ötürü tamamen yıkama yağlamacılardan mı oluşmuş..
Belki RTE beyler nedir durum diyor..İyiyiz üzerimize oynuyorlar ama dayanacak gücümüz var diyolar..RTE de çıkıp gazı veriyor..
İşin kötüsü damat bakan..
Ekonomi batarsa iş ailesine sıçrayacak..
Suçlayamaz da kimseyi..