https://i.ibb.co/VTtcpXW/Capture-202...9-16-19-21.png
the best of the hollies album
Printable View
Antalya da ev fiyatlari neden firladi simdi anlasildi
Bu arada daha birincinin şaşkınlığını üzerimizden atmadan dün ikinci daireyi sattık.
Akıyor maşallah.
Ben zaten bu fiyatlara ev mev satmam diyordum, ailemdeki satan kişi de üçüncüyü satıştan çekti.
Alan alıyor aga.
Yıl 2001 falan. Kriz sonrası, dolar coşmuş, her şey dolar bazında düşmüş.
Bir sebepten ötürü oto center'dayız.
Galeride otururken koyu laz şiveli bir müşteriyle sohbet ettik.
Uyanık, dip fiyattan taksi plakası almaya gelmiş.
Cahil dersin..
Bizim forumun hesap kitap bilen beyaz yakalıları olsa, zirve fiyattan dolar alırdı o sırada. :kahkah:
Yatırım tavsiyesi değil, makara..
Zamanında bizle de çok yapıldı.
Satış hakkında temel bilgileri paylaşabilir misiniz? Satış rakamı, kira bedeli, kaç yıllık ev.
Satış rakamını vermeyeyim. Forumda 3 milyondan aşağı evleri beğenmeyen kişiler "ucuz ev satılır tabi yaa" diye bahane bulmasınlar.
1990'ların çürük binası. Ömrünün çoğunu tamamlamış yani.
Güncel kiralara göre 160 çarpanla, mevcut kiracısına göre ise 320 çarpanla satıldı.
Krediye uygun değil. Tiko para.
2001 yılında, şu an oturduğum evi, 20.000 USD fiyatla aldım. Bugünkü para ile 300.000 TL.
Hala da oturuyorum.
O zaman faizler enflasyon kadar olduğu için, devalüasyon sonrası, ev ve araba fiyatları tepki vermemişti.
Türkiye'de yabancılara ev satışı da yoktu.
Şimdi, herkes, devalüasyonları, anında mallara mülklere yansıtıyor.
-40 faiz demek, malların mülklerin, eşyaların, gereğinden fazla değerlenmesi ve balon gibi şişmesi demek.
Bu faiz mantığı olduğu sürece, balon şişebildiği kadar şişer.
Bir de şöyle düşünün.
Şu an zaten talebi karşılayacak öyle ahım şahım bir arz yok.
Reel faiz verilirse o andan itibaren kimse inşaat yapmak ister mi?
Zaten kıtken iyice kıtlaşan şeyin fiyatı düşer mi?
Bu sefer mevcut evler kıtlıktan pahalanır, ama müteahhitler aynı rakamı zaten faizle elde edebildiği için yeni ev yapmaz.
Nur topu gibi yeni bir problemimiz olur.
Ya da 90'lardaki gibi "ucuzun ucuzu, dandiğin dandiği" evler yine yapılır. Herkes mutlu olur (ilk depreme kadar)