Seçim öncesi dth ler niye risk alıp bozdursun.. Seçimi görmek isterler.
Hele 6 ay içinde seçim riski var ise.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Seçim öncesi dth ler niye risk alıp bozdursun.. Seçimi görmek isterler.
Hele 6 ay içinde seçim riski var ise.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enflasyon nasıl düşecek kur %50 düştü. Benim jel akü hala aynı yerde.
memetabi :) İstanbul 360 dan yazıyorum ..gece yarısından sonra kulüp e geçiyoruz 02.00 e kadar ..sonrası da sonra :kahkah:
Maradona tarihi ve Guguk kuşunu gördün ..sayende kazandığımı yiyom ..sonrasını da sonra konuşuruz :he:
https://youtu.be/YGB97YCQxL8
:)
Abi zamaninda rte basbakanken 2-3 yıl önce doları 2 liradan 3 liradan sat elin yanar demiyor muydu??? Dolar 4.99 iken 5 diyene algı yapıyor vatan haini demiyor muydu??? Ver bana yetkiyi nasıl eziyorum doları demedi mi??
El sonuç, dövizden bir kuruş bozulmadığı gibi bu fiyatlardan alış bile gelecektir. Çünkü bu güne kadar yöneten inanmayan, güvenmeyen herkes kazanmış bu dakikadan sonra ekonomi bu hale gelmişken daha kimse yemez... geçmiş olsun...
Kimse bu fiyatlardan dolar molar satmaz, acil TL mecburiyeti yoksa. Tek satan MB ve kamular...
MB ve kamular kendilerinin olmayan borç rezervi satmayı bırakırsa ne 12'de durur ne 13'te... Cuma günü seans açıkken fiyatları izleyen herkes de zaten bunu kabak gibi görmüştür...
MB ve kamular çılgın gibi satarsa 10 da olur 9 da...
Her halukarda sonsuza kadar satamayacakları için fırlayıp gidecek (veya çok yuksek faiz arttırımı veya sermaye kontrolleri); tek soru bir inat uğruna boşa borç rezerv yakmaya ne kadar devam edecekleri...
Sözün özü budur...
Asgari ücretin maliyeti ile çalışanın eline geçen arasında büyük fark var.
Yanında birilerini çalıştırarak kazanç sağlamak oldukça zorlaşıyor. Küçük ticaret belki ailenin birlikte çalışması ile yapılıyordur. Geçen internetten bilgisayar alacaktım baktım satıcı çok uzak bir ilden vaz geçtim. Öte yandan daha ucuz bir şey olsa sorun etmezdim. Bir seferinde de satıcı, abi sen oradan iptal et ben sana göndereyim sonra sen havale yaparsın demişti, ondan bir şeyler aldım.
Bu ıvır zıvırı evde stoklayabilirsin, bazı ürünleri sipariş geldikçe alıp gönderirsin, paketleme ve kargoya verme işini evde boş olanlara yaptırırsın bir şekilde geçinirsin diye düşünüyorum.
Daha düzgün işler hep bir sermaye ve know-how istiyor. Daha da büyük işlerde ise uzun vadeli devlet teşviği veya alım garantisi gerekir. Mesela lokomotif üretmek istedin, global pazarı uygun gördün, bu işe girerken en az 1 milyar dolar kaybetmeyi göze alman gerekir. 10 milyar doları olmayan bu işe girmez. Ortada büyük para döner ise devlet çarkı da araya girer. Devlet kendi yapmaya kalksa iş çok sürüncemede kalır, sonuçda insanlar fani ve öncelik kendilerinde ve ailelerinde, iş için intihar etme, başarısızılıkta istifa gibi şeyler bizim kültürde yok. Eski zamanlarda temel atılır arkası gelmezdi. Wolkswagen bile arsayı aldı son anda vaz geçti. Yani iş büyüdükçe risk artıyor.
Buna istisna olarak savunma sanayi ise devletin bekası için önemli olduğu için kişilerden bağımsız kendiliğinden ilerlemeye daha müsait bir alan olabilir. Burada yatırım yapıldıkça dış gerilim artıyor, bu sefer yatırımlar kendi kendini motive etmeye başlıyor.
Şundan birkaç yıl önce enflasyona endeksli mevduat çıkardılar sonuc hüsran oldu. Tuik enflasyonu gerçek enflasyonun yakınından bile gecemedi. Simdi de dövize endeksli mevduat çıktı. Peki bu merkez bankasının açıklayacağı kurlarin ne kadar gerçekçi olacağının bir garantisi var mi? Buna da bi kulp bulamazlar mi? Sonucta ekonomi en başta güven işi değil mi? Yatirimci psikolojisini düzeltmeden ağzınla kuş tutsan ne fayda. Simdi de tl miz şöyle tl miz böyle. KAmu İhaleleri hala doviz bazinda tl olanlara da yeni kanun çıkartıp Reise yetki verilecekmiş enflasyona göre yeniden maliyet hesabi yapabilip ihale tutarlarını arttırması için. Çiğdem Toker in dr dediği gibi oran olarak ne açıklayacaklar tuik mi referans alınacak yoksa başka bir hesaplama yöntemi mi kullanılacak.
Reisi cumhurun söylemleri de artik tam anlamıyla stokastik. Kimse ne diyeceğini bilemiyor. Su en sonki beyaz turkler ve hayvanlar söylemi de buna güzel bir örnek. Prompter i bırakıp kendisi bilinç akisiyla konuşsa en güzeli olur. Lakin konuşma metinlerini hazırlayanlar da yakında komple kafayı sıyırmış olabilirler.