[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] Valla ıyı guldum okudum evdekı herkes guldu
Kolada lukstu arada bır ıcerdık ulen ne gunlerdı bee Özledım yoklugu[emoji2]
Hayırlısı..
Printable View
Faiz artmaz. Boşuna mı başkanlık sistemine geçildi? ))
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Forum baya kalabalık
Vaziyet karışık anlaşıldı
Bakın Dolarcıyım faizin artması bana yaramaz ama vicdanlı biri ve aklın sesi olarak diyorum ki o FAİZ s..e ... s..e artmalı , artmazsa tası tarağı toplayıp Tl Dolar , Euro yada artık ne bulursa ona dönmeyen süzme salaktır.
Kesinlikle benzer tropikal ürünleri üretip İHRACAT yapan ihya olur! Çok karlı ürünler. Değişik tropikal ürünleri dar alanda üretmek ve ihracat yapmak çok karlı bir girişim. İç pazara satacağınız ürünler pek karlı değil. HAL sistemi bozuk olduğu için karın çoğunu Türkiye de HALCILAR KABZIMALLAR malı götürüyor, üretici havasını alıyor. Çiftçi olsam kesinlikle ihracat yapamayacağım hiçbir ürünü üretmezdim. İç pazarda ürünleri gelsin HALCILAR ve KABZIMALLAR üretsinler, çiftçiler enayi değil!
Aşağıda somut bir örnek gösterdim.
Yetiştirdiği tropikal meyveye sipariş yağıyor
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde yaşayan bir çiftçinin 4 dönümlük serasında yetiştirdiği tropikal meyve pepinoya Türkiye'nin her yerinden sipariş yağıyor. Anavatanı Güney Amerika olan ve başta şeker hastalığı olmak üzere çok sayıda hastalığa iyi geldiği belirtilen pepino, kavun ve muza benzer tadıyla da büyük ilgi görüyor.
https://www.yenialanya.com/ekonomi/y...r-h325195.html
Currency against US Dollar, past year.
Nigeria: -0.1%
UK: -0.3%
Japan: -0.9%
Euro: -1.8%
Canada: -2.5%
China: -3.5%
Australia: -7.6%
Mexico: -8%
South Africa: -10%
India: -10%