Bugün DOW'UN gözyaşı vardı, usulca geceye döküldü. DOW yalnız ve sahipsiz kaldı bugün. DOW'un en ağırına gidense dün alanların bugün kendisini tanımazlıktan gelmesiydi.
Printable View
Bugün DOW'UN gözyaşı vardı, usulca geceye döküldü. DOW yalnız ve sahipsiz kaldı bugün. DOW'un en ağırına gidense dün alanların bugün kendisini tanımazlıktan gelmesiydi.
Şarkıyla DOW yorumu böyle oldu.
öncelikle hayat görüşümden başlıyıp madde madde yazayım
1 üstünde emeğin olmuyan hiçbi kazanca acaba benimmi diye bakma, yani borsada riski paylaşsanda oturduğun yerden emek sarfetmiyon
2 borsalar ve para güvenliği seviyolar yani akdeniz ciddi manada acaba da olsa kan gölüne dönme riski var ise dünyada 250 tane borsa var pala der ki gidem ordan parayı kazanem yani niye uçsun kaçsın
3 tabi insanlara beklenti de şart o yüzden yemleme lazım
4 ya da yükselterek çıkıp kaçem gidem mantığı
5 bu mantıklarla bir, ben bayrama kadar öyle büyük bir düşüş bizde beklemiyorum
6 bayramla bir dow u alırlar almazlar onu da bilemesem de zor cunki beşinci parasal genişlemeyi yapıyo abd ama heyecan hayat tad yok kaldı ki pek çok yer açmamış bile kepengini abd de
yani bakma sen viop topiğinde ana viop topikte 2 yönlü de heyecanlandıran çok da
artık kendilerini mi heyacanlandırıp tatmin ediyolar bilemiyom.
hayırlısı
7 bi dönem sonra pek çok şirketinde bedelsiz yapıp yapıp borsayı bedelsizler borsasına dönüştüreceğini tahmin ediyom esasen.
bu kadardı.
yatırım tavsiyesi değildir.
Teşekkürler hocam. Borsa akıl terinin para ettiği bir yer olsa da yatırımcı kendi aklına çok güvenip stopsuz çalışmamalı. Borsa bir saniye sonra ne olacağını bilemez, dünyada her an iyi ya da kötü bir şeyler olabilir. Bu, özel hayatımız için de böyle... Ben borsaların büyük bir ralliye hazırlandığını düşünsem de her zaman şunu söylerim: "Yanılmamak insanla ilgili bir şey değil." Bundan dolayı bir poz açtığımda hedefimi yazmasam da stopumu muhakkak yazarım... Şimdiki pozumda da stopumu yazmıştım: BİST 100 117 bin altında kapanışlar...
VIX volatilite endeksinin marttan beri en düşük seviyelerde olması, dolar endeksinin 94'e kadar düşmesi ralli düşünceme destek sağlıyor; ama yine söylüyorum: "Stop; hedeften önemlidir."
Bir de ne olursa olsun asla taviz vermem: "Vadem uzun, yarı param cebimde."
Senin stopun başka bir yatırımcının hedefidir. Dolayısıyla stopa geldiğin zaman hedefe ulaşmışsın demektir. Stopla hedef aslında aynı şeydir...
Batmaların en önemli sebebi bunu es geçmektir, bunu fark eden yatırımcı borsada zarar etse de batmaz.