hocam arbitraj konusunu ben de çok kez duydum. bunla uğraşanlar viop vadenin dolup paya çevrildiği gün hisseyi bozdurmaya daha fırsat bulamadan hissenin aşağı gitmesi yüzünden 1 aylık bütün emeklerinin çöpe gittiğinden sıkça bahseder. ben arbitrajı savunan arkadaşlara şunu sormak isterim, arkadaşım sen bizzat denedinmi ve bu işten garantili her ay minimum %3 kazanıyormusun? öyleya emek vereceksek getiri garantili faiz üstü olmalı. garantisi yok diyorsan her ay dövizde artık garantili sayılan %5 getiri varken bunla niye uğraşayım.
bu ülkede insanlar malesef kendi bile denemediği birşeyi savunabiliyor. misal bu hafta yaşadığım olay, finansbanka gidiyorum mt bana evet altın korumalı mevduat yapıyoruz beyefendi diyor, direk tl getirsem olurmu diyorum, niye olmasın diyor, biyerlere telefon açma, araştırma, sorgulama hiçbirşey yok, mesleğini kaliteli şekilde yapmaya gönüllü değil, tembel...
tamam diyorum annemin baf yatırım fonlarını bozduruyoruz 2 gün sonra geliyorum para hazır diye ancak o zaman banka merkezine telefon açma zahmetine giriyor, aa beyefendi malesef altın korumalı fon döviz korumalı gibi değilmiş lira kabul edemiyoruz, bizde altın hesabınız ve hesapta altınınız olması gerekiyormuş diyor...
haliyle kızarak cevap veriyorum, bilgisizliğiniz yüzünden bana 2 günlük faize maloldunuz tamam altın hesabı açıp altın alalım o zaman işi kitabına uyduralım diyorum, ama beyefendi altını önce almamız sonra akm yapmak için satmamız gerek %1 komisyon kesilir diyor, tamam razıyım ben altında yükseliş bekliyorum diyorum, oflayıp peki deneyelim bakalım diyor.
ne denemesi kardeşim diyorum saydığınız tüm işlemleri yapıp en sonunda(finansbank merkezden veya merkez bankasından) bize telefon ettiler öyle kitabına uydurmak olmuyormuş diyecek olursanız %1 komisyonumu ve kaybettiğim 4 günlük faizimi aynen geri tazmin edersiniz, paramı almadan bankadan dışarı çıkmam davalık oluruz diyorum, yok yav olurmu öyle şey ben memurum size nerden ödeme yapayım diyor. yani beni ateşe atmaya bir yığın zarara sokmaya hazır ne olacağı umrunda değil! haliyle paramı alıp çıkıp gidiyorum bankadan. işte bu işi meslek olarak yapan insanlarda bile aptallık bu boyutlardayken çok çok uyanık olmak sizin kendi göreviniz söyleyim.