Çünkü olumsuzun adıdır ISGYO. Matematik değil yani mevzu, Halil Pazarlama 😎
Printable View
Burda bir çok kimse açıkça belirtmiyor ama işgyo nun en büyük problemi, yönetim probleminin yanında devasa bir banka ve tahvil borcu:
910 milyon piyasa değeri, 1 milyar 400 milyon yüksek faizli banka borcu ve tahvil borcu var, bunların büyük kısmı kısa vadeli, tahvile 3 ayda bir yüzde 5 in üzerinde kazık bir faiz ödüyor. Ödenen faizlerin bir kısmı finansal borçlar kısmında görünmüyor, ben de buna aldanmıştım bu hisseye girerken, ama detaylı bakınca finansal maliyetler yılda 300 milyon civarı, bunun büyük bir kısmı bilançoda açıkça görünmüyor, çünkü ödenen faizler proje ve alınan arsaların maliyetine ekleniyor, bu nedenle marjlar sürekli düşmekte. Algyo gibi nakit içinde yüzden bir gyo dan banka borcuyla arsa alınması geçmiş yönetimin zafiyeti, bu insanlara ödenen bonusların acilen geri alınması ve iş bankası camiasından ilişiklerininin kesilmesi.
Pek öyle değil bence.. 2 yıl üst üste 400 milyon kâr beklentisi var .. Ve bugünkü şartlarda bu beklenti.. Borcun miktarı değil nakit akışı ve karlılık önemli.. Bu da var.. İş bankası bir banka değil bu arada .. Bildiğin holding.. Şu anda ist.fin.merkz . binası dahil 3 projesi devam ediyor ve hedefte yeni projeleri belli .. Bence sıkıntısı gyo ların ortak sıkıntı.. Koskoca ekgyo bile aynı hantalıkta ve karlılığa rağmen.. İskontoları gerçekten abartılı olmaya başladı.. İş Bankası iştirakini geride bırakmaz.. Ederine varacaktır
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İş bankasının kötü iştirakleri de var, işmen ve tsgyo, işgyo. 3. ünün de durumu yönetim faciası. Bu kar beklentileri enflasyon karşısında yeniden değerlemelerden kaynaklanıyor, 200 milyon civarı kira geliri 300 milyon civarı faize yetmiyor. Ülke krize girince değerlemelerin ne olacağı da meçhul. Egeparla, kanayan yara. Hiç tsgyo pandora avm yi incelediniz mi, ya da Kipanın alış veriş merkezlerini. Ben ataşehirde oturuyorum. Hergün işgyo binasını görüyorum, 1-2 senedir bir ilerleme yok. Finans merkezi yakında biteceğini sanmıyorum. Olsa bile eski merkezlerden çıkan kiracı yerine yeni kiracı zor bulunuyor. Gayrımenkul işi kaldıraçlı piyasa gibidir. Nakit yönetimi önemlidir.
yap-satçılığa , ve avm işletmeciliğine (hepsi banka borcuyla) girişmeseydi, 1.400 milyar kısa vade finansal borcu olmasaydı, hisse rahat 1,5 lira üzerinde olurdu. Büyük yanlışlar yapılmış, yoksa yabancı niye süreki satsın. Sened ucuz, ama bir nedeni olduğunu düşünüyorum. Benim de maalesef büyük zararım oldu, bu beceriksiz yönetim yüzünden. Bu kadar borcu olduğunu başta bilsem girmezdim.
İşgyo yapıp satıyor da evet lakin asıl geliri kiradır.. İşgyo simpaş gibi değil.. Veya diğer yap satçı gibi değildir.. Örnek halkgyo da bu yöndedir.. Yeni açılan peker gyo ekgyo gibi arsacıdır ve yapmaz ..arsayı verir ortak olur .. Arsa değerlemesi ve ortaklıkdan kazanır.. Bir de otelci ve depocular var.. İşgyo şimdi kiracılığa oteli de ekler oldu..rygyo ise tam bir depocu.. Ve en karlısı aslında.. Temettüsünü her yıl veren kaç şirket var.. Hem 2 yıl vereceği tahmin edilen temettü az da değil
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.