Originally Posted by
eva
Jeopolitik etmenlerin de yardimiyla hisse fiyati bekledigim degerlere dogru hizla geliyor. Daha once paylastigim sebeplerle Mart'in 2. yarisi alim planliyordum ama fiyatlardaki dusus hizi, hissenin ekranimda sik sik on plana cikmasina neden oluyor. Ister istemez gozum kayiyor, o nedenle birkac kelam da ben edeyim dedim.
Her sey sirket lehine calisip, ruzgar arkadan eserken birden ortaya cikan COVID 19 virusu bayagi bir kotu oldu. Her ne kadar Turkiye'de ve sirketin ilgili pazarlarinda buyuk bir sikinti yok gorunse de, malzeme lojistigi sikintisi bazi diger sirketleri oldugu gibi Klimasan'i da etkileyecek gorunuyor. Cin'deki sirketler ancak %50 kapasite ile calisiyor denilmekte.
Bu cercevede eger Klimasan, gerekli malzemeyi tedarik edemeyecegi icin kisa vadede satis gerceklestiremeyecekse (ki oyle gorunuyor), nerede kaldi bu sirketin ilk 2 ceyregine iliskin yuksek ciro, kar vs. beklentisi? Sezon kacar gider.
O nedenle ozellikle sanayi sirketleri hisseleri konusunda temkinli davranmak, fazla abanmamak gerekiyor gibi geliyor bana.
Herkese bol kazanclar.