Denizli ekim tekstil ihracati dusuk gelmiş. Tabi sirket pozitif ayrisabilir bilemiyorum
Printable View
Yarin dolar 30 olsun
Cari acik tam gaz devam edecek
Cari acigi indirmek icin
Cin olacagiz diye yola cikan
Kafa sizlere yalan soyledi
Cin ne yapti once onu bilmek lazim
Bu mesele uzun
Hukumet su anda ne yapiyor tek derdi secim.. dolar yukseldikce oylarin dustigunu de nihayet farkettiler
O yuzden secime kadar her ne pahasina bu dovizi tutacaklar
Sonunda by kemal in aday olmasi ile de secimi kazanacak
Bize dusen secim den sonra ne olacagini nasil bir para maliye politikasinin izlenecegini tahmin edip
Ona gore pozisyon almak
Menderese gelirsek
Borsa yarin eksi kapatirsa guzel bir yesil direk diker
Arti kapatirsa cok da bir sey beklemiyorum
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanlış anlaşılmasın, ben kurlar yükselsin sorun çözülür demek istemedim.
Ben sadece durum tespiti yaptım.
Yorumumun sonunda olması gerekeni kısmen söyledim zaten.
Üretmek.
-Rekabetçi üretim
-Yüksek teknoloji ve ARGE
-Yeni ürünler
-pazar bulma
İhraç ettiğimiz ürünlerde yerli üretim katkısını yükseltmemiz lazım. 15 yıl önce bir denetim elemenına bir tV firmamız 1 milyar sud ihracat yaptı bu sene dediğimde, bana katma değer yüzde 5 demişti.
Yani gerçekte o firmanın ihracatı 1 milyar usd değil 50 milyon dolardı aslında.
Şimdi durum nedir bilemiyorum ama çok farklı olduğunu sanmam.
Bu yüzden tarım ihracatı çok önemlidir. Çünkü 1 milyar dolar ihracat yaptığında yerli ürün katkısı yüzde 80-90 dan aşağı değildir.
Her sektörde teknolojisi tamamen bize ait ürünler üretip ihraç edebilmeliyiz. Nedense yöneticilerimiz de bunları bilir ve dile getirirler ama uygulamada popülist politikalara devam ederler.
Böyle olduğu sürece böyle gider. Yaşadığım bir örnek vereyim, inşaat mühendisi ama kendini elektronik alanda geliştirmiş bir arkadaş 1 ton ağırlıkta bir CNC tezhagın yaptığı aynı işi rahatlıkla yapan taşınabilir 50 kg lık bir tezgah yapmış. TUBİTAK tan destek istemiş, aldığı cevap sen inşaat mühendisisin ne alaka gibi red almış. Fakat kendi imkanları ile Amerika ve Avrupaya satışa başladı bile şu an.
İş tutarsa yürür zaten.
Ancak sorun devletin bakış açısında.
Dönüş başlamış gibi. Bakalim bilançoyu eski zirvenin üstünde karşilayabilecek mi?
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Minik yatırımcı nerelerdisin. Yokluğun hissediliyor buralarda. Kimse "kaldir bakalim" da demiyor artık.
Neyseki tahtacı kendi kendine kaldırıyor. [emoji4]
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aha geldim :) saygılar balıkadam..
2.19 maliyet 6 ay oldu yaklaşık aldığımdan bu yana.. hiç de ekleme yapmadım tarzın değil.. bir noktada yarısını verip yarısını taşımak oldu hep stratejim..
global ve meturda poz artırmıştım biraz onlarla ilgilendim..
alarko taşımaya devam ediyorm 3.5 yıl olmuş..
ben genelde alımlarımı baharda yaparım.. hep de olumlu sonuçlar elde ettim :)