https://youtu.be/VUkuQpL5N6Y
Printable View
Amerikan kongresi, 840 milyar dolarlık askerî bütçeyi onayladı.
🆘 Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva: "Görünüm önemli ölçüde karardı ve belirsizlik son derece yüksek. IMF'nin daha önce uyardığı aşağı yönlü riskler artık gerçek oldu."
Yuhhhhhh....Tweeter böyle bir şey.Alıntı:
Nazif KARAMAN
@Nazifkaraman
·
5d
Hıncal Uluç’un vefat ettiği bilgisi doğru değildir. Hastanedeki tedavisi devam etmektedir.
Imf'yi sallayan olmaz. Imf de batık. Nuh Tufanı'ndan kurtulanlar, sadece canlarını kurtarabilmişlerdi.
28. Sokak
@28sokak
Sezen Aksu’nun dediği gibi;
“Bitti biten, gitti giden.”
Alıntı:
Emrah Altindis
@Emrah_Altindis
1- Hem Turkiye'de, hem Avrupa'da vakalar bir suredir artiyor. Muhtemelen her biriniz cevrenizde kovid vakalari duymaya basladiniz ve bu devam edecek. Maskelerinizi kapali alanlarda takmaniz cok onemli, zira yeni varyantlar cok daha hizli yayiliyorlar.
Alıntı:
2- Bir ay once bu konuda uyarida bulunmaya calismistim.
https://twitter.com/Emrah_Altindis/s...39500576608256
Bu yeni varyantlarin iki ozellikleri var, oncelikle omicron'a gore daha hizli yayiliyorlar. Omikron'da kendinden onceki varyantlara gore daha hizli yayiliyordu, dolayisi ile virus evrimi hizla suruyor
Alıntı:
3- Ve bu yayilim, Cin disinda neredeyse hic bir ulkenin pandemiyi ciddiye almadigi kosullarda suruyor. Virus evrimlestikce daha cok insani enfekte ediyor, daha cok insan enfekte oldukca daha cok evrimlesiyor, avantajli hale geliyor. Insanlik bu dongude sıkışıp kaldi.
Alıntı:
4- Asilarin agir hastaliga/olume karsi (hatirlatma dozlariyla desteklendigi takdirde) cok etkili oldugunu biliyoruz. Ancak bu yeni varyantlarin ozelligi hem asilarla olusan bagisikliktan, hem de daha once hasta olmakla olusan bagisikliktan kacabilmeleri. Ek doz asi ve maske sart
Alıntı:
5- Pfizer ve Moderna sirketleri omicron'a karsi yeni asi gelistiriyorlar ancak bu asi ne zaman cikar, Turkiye'ye ne zaman gelir, o arada yeni varyantlar cikar mi belli degil. Dolayisi ile risk altinda bir bireyseniz, obezite, diyabet, bagisiklik sistemi zayif vd. ek asinizi olun.
Alıntı:
6- ABD'de 50 yas ustune asilar uzun zamandir acik. 50 yas uzerindeyseniz ek hatirlatma dozuna hak kazandiysaniz oneririm olmanizi. mRNA asilarini oneriyorum, Maalesef daha uzun sureli koruyan asilar gelistirilene kadar bu mRNA asilarini araliklarla olmak durumundayiz.
kalp sorunları yapıyor mu diye sorunca cevap vermiyorAlıntı:
Emrah Altindis
@Emrah_Altindis
·
18d
7- Ben gencim, bana birsey olmaz diye dusunenler de yanilgi icinde zira bu grup icin asil risk hastaliktan yillar sonra bile suren uzun-kovid
Sadece Ingiltere'de 2 milyon insani etkiledigi dusunuluyor ve onumuzde buyuk bir halk sagligi krizi olarak duruyor