HSBC yarın da satıcı olursa iş yaş yalnız bugunkü gibi malın altına gelecek kurum zor bulur.
Printable View
HSBC yarın da satıcı olursa iş yaş yalnız bugunkü gibi malın altına gelecek kurum zor bulur.
iyi akşamlar herkese ben nerdeyse haberleri hiç takip etmiyorum temel analiz olayını kapattım ama bugunku ucus verilerilerine baktım 2019 ccok guzel yıl olduğundan bahsediliyor ama uçuş rakamlarına göre 2019 dan çok farklı birşey yok. yani 180 milyonluk bir ulkeden vuran piyangoyu thy çok alamıyor mu yoksa başka pandemi ve resessyon dışında başka sebebi olabilir mi acaba?
Bugün niye sattıklarına pek anlam veremedim ama grafik biraz bozuldu. Ama biraz zamanla yine toparlar diye düşünüyorum.
Sonuçta karar verenler büyük balinalar bu gayet normal tabiiki. Grafik her zaman tutmayabilir.
Ama bu bankalar da ne var hiç anlayamadım. Gercek defter değerlerine yaklaşmaya başladılar. Borsaya giren para hep bankalara girdi.
Umarım haftaya düzeliriz
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Sabirla beklemeye devam ediyorum. Olanları sadece izliyorum. Güzel bulduğum medya haberini paylasmak istiyorum
Avrupa'da birçok ülke doğalgaz ücretlerine çok ciddi zamlar yaparak kısmi kesintilere gitmeye başladı. Kış aylarında bu kesintilerin fazla olacağı endişesi duyan birçok Avrupalı vatandaş ise kışı rahat geçirmek için Türkiye'ye gelmeye karar verdi. Çok sayıda Avrupalı, Türkiye'de bulunan otellere ve evlere kış aylarında kalmak için rezervasyon yaptırmaya başladı.
Kış aylarında birçok Avrupalı turistin ülkeye geleceğini ve otellerin açık kalması gerektiğini belirten Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği yönetim kurulu üyesi Ferhan Ademhan, "Üzülerek izlediğimiz bir savaştan dolayı Rusya Avrupa'nın gaz vanalarını kapattı. Avrupa'da yüksek gaz maliyetlerinden dolayı şu anda rezervasyonlar başladı. Ülkemize kışın 3 ay 5 yıldızlı otellerde kalacak, birçok Avrupalı gelecek. Ülkemiz bu kış çok karlı bir sezon geçirecek. Rezervasyonlar ve oteller açık olsun. Avrupalılarla İngilizler ev kiralamaya ve otellerde 3 aylık rezervasyon yapmaya başladı. Rusya gazı vermediği için gaz çok tüketilecek ve gaza ödeyeceği rakamla ülkemizde rahatlıkla tatil yapacak. Ülkemiz bu krizi fırsata çevirecek" dedi.
"TURİZM SEKTÖRÜ 2022 YILINI ÇOK MUTLU KAPATACAK"
Yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle son 2 yıldır turizm sektörünün sıkıntılı günler geçirdiğini ancak 2022 yılı itibariyle bir toparlanma sürecine girildiğini belirten Ademhan, "Pandemiden dolayı dünyamız ve ülkemizin turizmi gerçekten çok sıkıntılı günler yaşadı. Bilhassa ülkemizde çoğu arkadaşlarımız ve dostlarımız bu yüzden intihara kadar sürüklendi. Son 2 yıldır toparladı ve toparlanmaya devam ediyor. 2022'yi çok mutlu bir şekilde kapatacağız.Telafi ede ede yürüyoruz ama turizmde maliyetler çok arttı. Türkiye turizmle ilgili hak ettiği yerde değil. Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) kuruluşuyla beraber Türkiye'deki bakış açısı ve dünyadaki yeri değişti ve değişmeye devam edecek. Bizde o nedenle sektörün içinden gelen biri olarak TGA'nın yönetim kurulu üyeliğine adayız. Turizm bakanı ve bakan yardımcılarımızla beraber ülke turizminin tanıtımı gelişimi noktasında elimizden geleni yapacağız. Ülke turizminde bacasız sanayiyi geliştirmeye devam edeceğiz. Deniz ve otellerin yanındaki otellerin haricinde kültür turizmini de geliştirmemiz gerekiyor. Konya'mızı Adıyaman'ımızı öne çıkarıp İç Anadolu'da, Kayseri'de Sivas'ta kültür turizmini öne çıkarmalıyız. Bölgeleri öne çıkarıp kültür turizmini birleştirmemiz gerekiyor. O yüzden TGA'nın burada çok önemi var. Ülkemizde otellerimiz, uygun insan gücü, dolar ve döviz bazında uygun fiyatlarımızla turizm açısından 2023'ü şahlanma yılı olarak geçireceğimizi ümit ediyoruz. Asıl amacımız İç Anadolu'da kültür ve inanç turizmini ön plana çıkarmak. Ülkemizin sahillerini göz ardı edemeyiz ama bunun yanında sağlık turizmi, oteller, hava yolları da bir bütün halinde satılmalıdır. Ülkenin turizminin gelişmesi için bunları bir paket halinde satmak ülkenin kalkınmasına çok ciddi bir ivme katacaktır" diye konuştu.
2023 sonuna kadar burda olamam belki ama 2023 sonuna kadar guzel yerlere geleceğini düşünüyorum hissenin. Heleki 2023 te İstanbul havalimanı kapasitesi de artacak.(sanırım 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak). Bu da ekstra kapasite artışıdır
Tavsiye içermez
Şimdilik olumsuz yönde bir haber gelmemiş olması bile olumlu bence :)
tarihte hayatta boyle birsey olmadı bankaların bazıları 5 e katladı 1.5 ayda sanki hiç bitmeyecek gibi yine çok primli açıldı vadelide. ordan para cıkmazsa diğer hisselere dağilmazsa butun hisselerin aynı anda cıkması endeksin hergun %4-5 gitmesi gibi birsey olacagı için hem bankalardan cıkarken diğer hisseler düştüğünde daha iyi fiyattan maliyetlenmişte olucaklar gibi grörünüyor.ytd