Sıkıntı yok dümenin başında tansu çiller varmış öyle diolar tifittrda:)Pıttığa göven derisini merak etme sen:)
Printable View
Sıkıntı yok dümenin başında tansu çiller varmış öyle diolar tifittrda:)Pıttığa göven derisini merak etme sen:)
Keşke yılanoğlu 16 değilde bin lira olsaydı.
atardık üç sıfır, miss gibi :he:
Yüksek lisans yaparken bir porftöy yönetim şirketinin CEO'su dersimize giriyordu. Ders de portföy yönetimi zaten.
İşte sektörleri falan anlatıyor, GYO'lara geldi sıra, ben de o zamanlar borsaya yeni yeni giriyorum, klasik tavsiyeyle SAGYO'ya basmıştım bütün paramı. Neyse Hoca dedi ki, GYO'lar geleneksel olarak %30 iskontolu işlem görür. Çoğu da alınmaz. Mesela SAGYO, bunu kim niye alır ki?
Tabi bozuldum, ya Hocam ne biliyon falan diyorum içimden. Tam da 2008-2009.. Kriz bir patladı, 1 liralık hisse 0,35'e düştü. Dönüşte bütün kağıtlar 5-10 kat gitti, bunun 1'e gelmesi bile yıllar sürdü.. Sonra GYO'ya töbe ettim. Bir tek ALGYO aldım sattım geçen yıl ve bu sene.
Özetle, 3-5 tanesi hariç bunların çoğu zombi şirket. 3-5 gayrimenkulü bir araya getir, fiyatları şişir, halka arz et, bedelli yap ve hayalet gibi ortada bırak..
Bence de borsada GYO hissesi alınmaz. Doğrudan yatırım imkanı zaten var.
EKGYO hikayesi başta iyiyidi, ucuza kamudan arsa alıp proje geliştirecekti sonra kara delik oldu muhtemelen. En son 2,40 dan ikincil halka arz olmuştu 1 dolar desen bugün 16 TL olsa ancak anaparayı kurtarırsın aradaki ABD enlasyonu vs de var.
TV'ye bir uzman çıktı. Türkiye'de otomotiv yan sanayi içten yanmalı sisteme uygun, şimdi farklı komponentlar var dedi. Demir döküm, alüminyum döküm, piston segman, klasik akü yerine motor ve pil vs öne çıkabilir. Öte yandan lastik, jant, amortisör, kaporta, koltuk, klima devam edebilir.
Arcelik elektrik motoru üreten şirketi ayırıp Koç Holding'e satmıştı diye hatırlıyorum.
Multimedya en pahalı kısımlardan biri burada pek yatırım yok. Bir kaç yerli cep telefonu şirketi var onlar bu alana girmeli bence.
Süper bono değilde
Süper mevduat gelir..
Hele londra da tezgah açılmışken
Altını al
Londra da okut..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence borsacılarda para kalmadı. Son dönemde dolara yatırım yapan servetini korudu. Onlardan borsaya meraklı adam çıkar mı çok sanmam. Borsa risk alınması gereken bir yer. Dolarcı geçer ise gayrimenkule geçer bence.
Enflasyon bu şekilde gider ise ister istemez bedelliler başlar. 1000 liralık ciro için belki 100 TL işletme sermayesi belki yetiyordu, 3000 liralık ciro için 300 TL gerekir, hele faizler ve oynaklık artar ise çok daha güçlü sermaye gerekebilir.