100K dolar 3K dolar temettu getirse ve bunun %20 si kesilse kaynaginda 600 dolar etmiyor mu?
Bence 600 dolara gidis donus off season rahat bilet alinir.
Bir de iphone alinir en yeni modelden.
Deger diyorum ben.
Syg,
Printable View
Benim icin de en onemli konu temettu stopajinin mahsubu konusu..
Bir gun buyuk bir portfoy yaparsam ben de yilda 1 defa ucar yilbasi oncesi hem alisverisimi yapar hem de christmas atmosferini yasarim.
Syg,
Ama once su corona belasinin bir bitmesi lazim.
Syg,
Parantez içinde belirttim. Benim hisselerimin hepsi ABD'de değil. Bir kısmı UK'de, bir kısmı da Bistte. UK'deki stopaj 0%.
UK'e de önemli bir miktar koyarak o vergiyi minimuma indirdim.
Mesela gidip ABD'den MO, PM alacağıma UK'den IMB ile BATS aldım ki vergi çıkmasın.
XOM yerine de BP alacaktım ama öyle bir ayarlamışlar ki, XOM'dan 20% stopajı düşünce bile BP'nin temettüsü aynı hesaba geliyor. Bir de XOM temettü ödemelerini sürekli çıkarmış diye XOM aldım.
Bir de dikkatimi çekti aynı sektöre ait hisselerin hepsinin grafiği neredeyse aynı.
Tütün şirketleri aynı yıllarda düşüp aynı yıllarda çıkmışlar. V/MA birebir aynı grafiklere sahip. Keza petrol şirketleri de öyle.
Bu durumda vergi nerede az ise, verim nerede yüksek ise orayı yoklamak gerekiyor.
ytd
haklısınız. altın ve gümüş için pozisyonumdan geri çekileceğim pazartesi akşamı. başka bir zaman alternatif düşünürüm.
Faydalı bi yazı:ok:
"2021'de ETF Dünyasının Kazananları ve Kaybedenleri"
https://tr.investing.com/analysis/20...-0-gaNycGzNFCU