Originally Posted by
viopandtrade
İş bankasının kötü iştirakleri de var, işmen ve tsgyo, işgyo. 3. ünün de durumu yönetim faciası. Bu kar beklentileri enflasyon karşısında yeniden değerlemelerden kaynaklanıyor, 200 milyon civarı kira geliri 300 milyon civarı faize yetmiyor. Ülke krize girince değerlemelerin ne olacağı da meçhul. Egeparla, kanayan yara. Hiç tsgyo pandora avm yi incelediniz mi, ya da Kipanın alış veriş merkezlerini. Ben ataşehirde oturuyorum. Hergün işgyo binasını görüyorum, 1-2 senedir bir ilerleme yok. Finans merkezi yakında biteceğini sanmıyorum. Olsa bile eski merkezlerden çıkan kiracı yerine yeni kiracı zor bulunuyor. Gayrımenkul işi kaldıraçlı piyasa gibidir. Nakit yönetimi önemlidir.
yap-satçılığa , ve avm işletmeciliğine (hepsi banka borcuyla) girişmeseydi, 1.400 milyar kısa vade finansal borcu olmasaydı, hisse rahat 1,5 lira üzerinde olurdu. Büyük yanlışlar yapılmış, yoksa yabancı niye süreki satsın. Sened ucuz, ama bir nedeni olduğunu düşünüyorum. Benim de maalesef büyük zararım oldu, bu beceriksiz yönetim yüzünden. Bu kadar borcu olduğunu başta bilsem girmezdim.