Sağlık olsun hocam. 🤧
Printable View
Ben GMSTR için fonu aradım.Adamlar geçen buldukları 300 000 lotu rafinerinin gümüş temininde sıkıntı olduğundan piyasa fiyatının yüzde 3 üstünden bulabilmişler.Son 100 bin lotu piyasa fiyatının yüzde 2 üstünden bulabilmişler.Fiziki gümüş sözkonusu olduğundan alan da satmadığından iş sadece fonun satışlarına kalıyor.Onlar da artık net aktif değerinin yüzde 2 ila yüzde 3 üstünde satmak zorundalar.Benim gibi müdavimlerin durumu belli zaten biz alıyoruz hiç satmıyoruz:)))))) E alıcı çok satıcı yok sonuç ne oluyor fiyat kuyumcudan fiziki gümüş almışsınız gibi oluyor.Ben takasbankta fiziki gümüş var diye ,o gümüşlere ortak oluyorum hissiyatı ile fona yatırım yapıyor.Yoksa bankaya gram gümüş hesabı aç teb den veya kuveyttürkten 500 milyon dolarlık gümüş al gümüşler bir saniyede hesapta gözükür.Bana o iş yalan geliyor,gram gümüş hesabında o gümüşlerin hiç bir bankada karşılığı yok gibime geliyor.
Bu altin hissesinin gümüs hissesinin tahtacisi vardir muhtemelen ..
Geçen haziran ayında piyasada 600 bin lot GMSTR vardı.Son baktığımda 11 ayda 3milyon 500 bin lota çıkmıştı.Sanırım benim bakma tarihimden sonra da artmıştır.Nerdeyse 6 katına çıktı lot sayısı.Gümüş çok ucuz kaldı herkes bunun farkında.
Yanlız kafama takılan bir konu var.
Bu fonun yöneticisi bir sebepten dolayı kapatıyorum bu fonu tasfiye ediyorum deyip en olmadık zamanda milletin parasını ödeyip çekip gidebilirmi?
Zaten çok sığ bir fon
Vazgeçiyorum bu işten derse ve o vazgeçmede ters bir zamana denk gelirse.
Olmaz belki ama arasıra aklıma geliyor böyle şeyler.
Yarın için...😂😂😂
https://imgyukle.com/i/yqHKhh
Yok sn onur1064 direk gümüş ve altın fiyatına bağlı tahtacıya o işi yedirirler mi.Ucuza altın satsa alırlar,pahalıya almaya kalksa satarlar.Bunlar bildiğin altın gümüş.Altın piyasa fiyatına direk korele de gümüş pahalı satılıyor, o da fiziki gümüş sözkonusu olduğundan talep çok fiziki gümüş de zor bulunuyor,GMSTR hep gram gümüşe nazaran bundan sonra pahalı olacak.Şimdilik GLDTR de sıkıntı yok.