Originally Posted by
KaraKemal
aynen, benim borsayla tek alakam- para kazanmak.. trendi bilmek, dönüşü yakalamak, en tepeden shortlamak falan gibi payeler çok enterese etmiyor beni.. beni ilgilendiren tek kıstas, bana para kazandırmış mı kazandırmamış mı, neticede benim için tek gerçek var- overall
borsada piyasa yapıcı bu muymuş yoksa şu muymuş ?? her zaman piyasa yapıcılar vardır, her zaman büyük oynayan ve piyasayı yapmaya çalışan birileri vardır, bunların kim olduğunun benim overall açısından pek bi önemi yok, geyik muhabbeti yaparken birilerinin isminden bahsetmiş olabilirim, ama bunların hiç bi önemi yok
ben sana tek paragrafta özetleyeyim- yabancı takasından bir yılda net 7 milyar dolarlık mal geldi, hatta bi kısım rus-arap parasının alıcı olduğunu da düşünürsek, satışın 10 milyar dolar civarında olduğunu söyleyebiliriz.. bunu birileri karşıladı mı ? evet karşıladı, bunu fasulye vererek karşılamadı, nakit parayla karşıladı, cold cash.. senin bahsettiğin o robotlar aldı-sattı, o tahtadan öbür tahaya geçti, endeks mühendisliği yapıldı vs bunlar neyi izah eder ki ?? yabancı satışına karşı nasıl bi ali cengiz yapabilirsin ki, herif malı verdi tahtalara 10 milyar dolar nakit parayı da aldı gitti- tek gerçek bu
bu kadar yüklü malı karşılayanlar bu malı tutuyor, bu noktada artık yabancıdan yıkıcı satış gelemiyor, işte enkaya bi satış geldi mesela adeta yağmalandı yabancının satışı.. yabancının 10 milyar dolarlık malını karşılamış o büyük eller malı taşıyor, satış yapmıyorsa, o noktada artık çok küçük bi alımla bile fiyatı yukarı ittirebiliyor.. yani daha evvel 100 milyon dolar para koyup fiyatı oynatamazken, takas yeterince topluysa marjinal bi para girişiyle mesela 1 milyon dolar sokarak fiyatı yüzde 30 ittirebiliyorsun.. şu anda olan biten budur