Sindoma abi sende borsadan porsche aldın mı, yohusa boşmu teknik grafik işleri, yanlış anlama çok iyi teknikçisin o bakımdan şeyttim
Printable View
Sindoma abi sende borsadan porsche aldın mı, yohusa boşmu teknik grafik işleri, yanlış anlama çok iyi teknikçisin o bakımdan şeyttim
Pandemi ve nas dan sonra ulkede nelerin değiştiğini anlayamayanlar 3 4 yillik çıkışa suni vs demeye çalışıyor.
2020 den sonra 50 bini olan adamın şu an 5 ila 10 milyon oldu parası
O dönem zengin olanların 100 150 milyon oldu
Bunların hepsi de buraya geldi
Uzun vade borsa hep artacak
Türkleri borsanın tadını aldı birakmaz
Sadece jeo riskler ve hükumetin biste dur dediği dönemlere dikkat edin
Hisse seçimi konusunda akcay bir numara
Ttkom & sasa yarışında an itibariyle öne geçti
Aynı fiyatlara gelince Sıradaki yarışı muhtemelen
Ttkom ile ereğli olur
Sonrada asels ile yarıştıralım der, nasıl bir beygir bulduysa artık,beygirine arpa mı yediriyor acaba
Bu işte söylemekten ziyade satmadan taşımak önemli..
pandemi zamanı ve sonrası benim Tüpraştaki yazılarım hala duruyor...Millet gömerken övüyorduk ama alıp da 4 senedir tuttum mu, tabi ki tutmadım :) Bir kaç ay sonra verdik kar alıp..
Yohusam burada herkes şu an kendi uzay mekiği ile galakside turluyordu..
Gene de kazandık çok şükür.. Yetiyor bize
Bademler başı -700 m a geldi ustuste 27. Gün satıyor
Ortalaması günde 2.5 milyar alım yaptığı görülmemiş
Karşılığı bugün 2 m alımla bireyseller
Tablo haftalardir aynı
Çok açık
Bireysellerin alımları badem geciyor ve hunharca aciga basıyor
Bugün 11 de başladı bu işe
+2.5 iken
Bunu yapmasa yüzlerce hissenin tavana gideceği garip bir gün olacakti
Bahriyeli abi artık göynün olmuştur, bu saate kadar dansöz kıyafeti ile durdum, yeterli olmuştur umarım.
Ben iyi oynuyan avatarımı tekrardan giyiyorum yüksek müsadenle :)
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Ömerhan Karamahmutoğlu
@omerhankrm
Ak Yatırım ve TEB Yatırım raporlarını okuduktan sonra geçtiğimiz günlerde yapmış olduğum #TCELL hesaplamasında ufak bir hata yaptığımı farkettim. Şirket’in açıkladığı guidance IAS29 guidance.
Enflasyon %38 olursa, bu yılki hasılat x 1.38x + reel büyüme, düşük çift haneyi de %11 alalım. 1.38 x 1.11=1.53 yani %53 ciro büyümesine işaret ediyor. 2023 yılını 103 milyar TL ciro ile kapattığını düşünürsek, 2024 yılı sonunda 157.5 milyar TL ciro, %42-45 Favök marjı beklentisiyle 67-70 milyar TL Favök yapar.
Diğer taraftan #TCELL bir telekom şirketi olduğu için EV/EBITDA için 6.5-7 çarpan yerine 5-5.5 çarpan almak daha makul olacaktır.
Bu hesaplamaya göre 67-70 milyar TL Favök *5 dediğimizde 340-360 milyar TL EV (Firma Değeri), şu an ki 219 milyar TL + 39 milyar TL Net Borç eklendiğinde 258 milyar TL EV üzerinden %35-36 getiri potansiyeli 135-137 TL gibi bir hedef fiyat ortaya çıkartıyor.
Sonuç değişmiyor. Geçtiğimiz gün yaptığım öngörüde de aynı rakamlar hedef fiyat olarak çıkmıştı ancak böylesi daha doğru.
Geçtiğimiz günlerde de anlattığım üzere, Şirket 75 milyar TL Favök yapar, piyasa 6x FD/Favök ile fiyatlar, 420 milyar TL’ye ulaşır, o zaman getiri potansiyeli %60-65’lere gelir. Bu ayrı bir mesele. Yani kısaca, “Fiyata piyasa karar verirâ€.
ykbnk satış hikayesi günü çok çoşku var demiştim ogun bütün tahtalarad adaya veda ettim,
2-3 gündür tcell için aynı hikaye mevcut çok çoşku ve öneri var.yanıla bilirim benim düşüncem.