Evet tüm dünyada... buna çin ve rusya da dahil.
Düşük kar marjiyla çinliler yatırımlarını ne kadar amorti edebilecekler. Kaç tane çinli üretici batacak/birleşecek bunu göreceğiz.
Printable View
biz küçük yatırımcıyı iyi bir taşımacı yaptılar :Sad:
iPhone üreticisi Foxconn da Nissan'ı satın almak istiyor!
Tayvanlı elektronik üreticisi #Foxconn, batmanın eşiğine gelen #Nissan'ı satın almak istiyor.
Diamond Online'ın haberine göre Honda ile birleşme görüşmelerine başlamak için 23 Aralık'ta yönetimden izin isteyecek Nissan'da Foxconn işleri karıştırabilir.
Piyasa değeri son 20 yılın en düşük seviyesine inen ve finansal kriz içerisine giren Japon otomobil markası, mevcut ortağı Renault'nun yerini dolduracak yeni bir yatırımcı arayışındaydı. Honda ile ortaklığa sıcak bakan firmaya krizden istifade etmek isteyen Foxconn yeterince hissedarı ikna edebilirse el koyabilir.
Zaten yıllardır elektrikli araç sektörüne girmeyi planlayan Foxconn, gelecek yıl Foxtron markasıyla ilk araçlarını piyasaya sürmeyi planlıyor. Dev holdingin ayrıca #Geely ile ortak platform geliştirmeyi kapsayan bir anlaşması da bulunuyor.
Otosan ın temettüleri bırakıp batarya üretim şirketi kurması gerek.
Güzel hikaye olur.
Ytd
Satan geri alamasın diye dua eden bir mübarek vardı
Allah senden razı olsun. Hala geri alamadım
Sanayi şirketlerinde bu hesap sizi yaniltir. Aman dikkat. Analist yada yatirimci kendine göre hesaplamalar ve oranları belirleyebilir ancak burada belirlenen yaklaşim sanayi şirket değerlemesini doğru bir şekilde yapilmasinı sağlayacak şekilde olmalidir. Burada daha düzgün ve doğru bir yaklaşim yapmak istersek Pd/s bakabiliriz froto için son 10 yila baktiğimizda ortalama Pd/s 0.5 ve 1.5 arasinda civarlarindadir dolayisiyla şu anki Pd/s si 0.50 olduğuna göre ciro bazli potansiyel mevcut+ mevcut karlilik oraniyla hisse kaç senede kendini amorti ediyor ona bakarsak fd = piyasa değeri+borc , fd/favok =8 civari mevcut karlilikla bu ciroda ayni şekilde devam ederse ortalama 8 yilda amorti ediyor bu da sanayi şirketi için iyi bir oran sayilir( 10 un altinda bir rakam) f/ k ise çok daha önemsiz bir rasyodur ancak onada bakabiliriz f/ k da güzel . Yani bu 3 değişkenden en önemlisi fd/ favok tur sonda Pd/s . Bunlara göre asla yatirim tavsiyesiolmamakla birlikte şahsi olarak potansiyel görüyorum ancak ozkaynaga göre analizi hatali buluyorum,
Not: al sat tut değildir şahsi görüşlerimdir.
@Abram
Pd/s'deki s satışlar (hasılat) mı demek?