-
Garanti BBVA, takipteki alacaklarını 9 ayrı portföy halinde toplam 701,5 milyon TL bedelle sattı
20/12/2024 06:22:30
Garanti BBVA, takipteki alacaklarını 9 ayrı portföy halinde toplam 701,5 milyon TL bedelle sattı.
Banka'dan KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Bankamızın takipteki krediler portföyünde yer alan;
- 22-23-24-27 Ekim 2024 tarihleri itibarı ile toplam anapara ve akdi faiz bakiyesi 1.301.868.490,80 -TL olan; kredi kartı, destek kredisi, çek hesabı, taksitli kredi, kredili mevduat hesabı alacakları ile bunlara bağlı masraf hesabı ve diğer alacak türündeki tahsili gecikmiş alacakları faizleri ile birlikte, 319.200.000,00-TL.'ye Gelecek Varlık Yönetim AŞ.'ye,
- 25 ve 29 Ekim 2024 tarihleri itibarı ile toplam anapara ve akdi faiz bakiyesi 594.515.578,85 -TL. olan kredi kartı, destek kredisi, çek hesabı, taksitli kredi, kredili mevduat hesabı alacakları ile bunlara bağlı masraf hesabı ve diğer alacak türündeki tahsili gecikmiş alacakları faizleri ile birlikte, 151.800.000,00 -TL.'ye Ortak Varlık Yönetim AŞ.'ye,
- 28 Ekim 2024 tarihi itibarı ile toplam anapara ve akdi faiz bakiyesi 274.915.945,49 -TL. olan kredi kartı, destek kredisi, çek hesabı, taksitli kredi, kredili mevduat hesabı alacakları ile bunlara bağlı masraf hesabı ve diğer alacak türündeki tahsili gecikmiş alacakları faizleri ile birlikte, 71.700.000,00 -TL.'ye Birikim Varlık Yönetim AŞ.'ye,
- 26 Ekim 2024 tarihi itibarı ile toplam anapara ve akdi faiz bakiyesi 325.305.333,07 -TL. olan kredi kartı, çek hesabı, ticari taksitli kredi, kredili mevduat hesabı alacakları ile bunlara bağlı masraf hesabı ve diğer alacak türündeki tahsili gecikmiş alacakları faizleri ile birlikte, 81.600.000,00 -TL.'ye Dünya Varlık Yönetim AŞ.'ye,
- 30 Ekim 2024 tarihi itibarı ile toplam anapara ve akdi faiz bakiyesi 298.075.626,32 -TL. olan kredi kartı, çek hesabı, ticari taksitli kredi, kredili mevduat hesabı alacakları ile bunlara bağlı masraf hesabı ve diğer alacak türündeki tahsili gecikmiş alacakları faizleri ile birlikte, 77.200.000,00 -TL.'ye Sümer Varlık Yönetim AŞ.'ye,
olmak üzere 9 ayrı portföy halinde, toplam 701.500.000,00 TL bedele satılmıştır."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Mogan Enerji, Hibrit GES projesinde panel montajını tamamladı
20/12/2024 06:23:00
Mogan Enerji, Kocatepe RES Projesi bünyesinde yatırımı devam eden 32,5 MW kapasiteli Hibrit GES projesinde panel montajını tamamladı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Mogan Enerji Yatırım Holding A.Ş. olarak 100 MW'lık operasyonel kurulu kapasiteye sahip Kocatepe RES Projesi bünyesinde yatırımını devam ettirdiğimiz 32,5 MW kapasiteli Hibrit GES projesinde panel montajı tamamlanmıştır. 2025 yılının ilk ayında elektrik işletmeye geçmesi planlanan yatırımın toplam tutarı yaklaşık 17,7 milyon ABD Dolardır.
Hibrit GES projemiz kapsamında yıllık yaklaşık 53.000.000 kwh elektrik üretimi gerçekleştirilecek olup, bu üretimle yaklaşık 22.500 hanenin bir yıllık elektrik ihtiyacı karşılanacaktır. Bu yatırımın, Şirketimizin ciro ve faaliyet karına olumlu yönde katkı sağlaması öngörülmektedir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Dardanel hakim ortağı Niyazi Önen Holding, %17,06 payın yurt dışı yerleşiklere satışını tamamladı
20/12/2024 06:23:30
Dardanel hakim ortağı Niyazi Önen Holding, %17,06 payın yurt dışı yerleşiklere satışını tamamladı.
"Şirket hakim ortağımız Niyazi Önen Holding A.Ş.tarafından tarafımıza gönderilen bilgi aşağıdaki şekildedir.
Şirketimizin sahibi bulunduğu Dardanel Önentaş GıdaSan. A.Ş. hisse senetlerinden 100 milyon TL nominal tutarlı (toplamsermayesinin %17,06'sı) kısmını yurtdışında yerleşik Gramercy Funds ManagementLLC'nin yönettiği fonların yatırımı ile Lüksemburg merkezli CrescentSecuritisations Lux Sarl şirketine, borsa dışı işlemle satmış bulunmaktayız. Buişlem sonrasında şirketimiz, Dardanel Önentaş Gıda San. A.Ş.'nin sermayesinin%51,5 oranında sahipliğini ve hâkim ortak durumunu sürdürmektedir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Çağdaş Cam, Aydın/Kuyucak ticari soğutucu camları tesisinde yeni bir yatırım kararı aldı
20/12/2024 06:24:00
Çağdaş Cam, Aydın/Kuyucak ticari soğutucu camları tesisinde kapasiteyi %60 artıracak yeni bir yatırım kararı aldı.
"Yönetim Kurulumuz, 19.12.2024 tarihinde, izahnamemizde de yer aldığı üzere ve fon kullanım raporumuza uygun olarak; Aydın/Kuyucak ticari soğutucu camları tesisimizde halen üretimini yapmakta olduğumuz yüksek enerji tasarruflu sağlayan yalıtımlı cam üretim kapasitemizi %60 artıracak ve sahip olduğu teknik donanımlar ile birçok farklı ürünü üretebilecek yeni bir yatırım kararı almıştır. Söz konusu yatırımın devreye girmesi ile ihracat pazarlarında ciro artışı hedeflenmektedir. Yatırımın devreye girişi 2025'in ilk yarısı olarak öngörülmektedir. "
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
BigChefs, MS Host International ile havalimanlarında iş birliği yapılması için görüşmelere başladı
20/12/2024 06:24:30
BigChefs, MS Host International ile havalimanlarında iş birliği yapılması ve yeni restoranların açılması konularında görüşmelere başladı.
"Şirketimiz, Avolta Grubu'nun havalimanlarında yer alan yiyecek ve içecek alanlarında faaliyet gösteren şirketi HMS Host International ile başta Sabiha Gökçen Havalimanı İç ve Dış Hatlar terminalleri olmak üzere ve diğer uluslararası havalimanlarında iş birliği yapılması ve yeni restoranların açılması konularında görüşmelere başlamıştır.
Avolta Grubu dünya üzerinde 64 farklı ülkede, 1000'in üzerinde havalimanında, yaklaşık 5.100 satış noktasında, toplamda 2,3 milyar yolcuya hizmet vermektedir. Avolto Grubu halka açık olup grubun faaliyet raporuna ve diğer bilgilerine www.avoltaworld.comadresinden ulaşılabilir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Gübre Fabrikaları, Razi paylarının satış görüşmeleri için komisyon kurulmasına karar verdi
20/12/2024 06:25:00
Gübre Fabrikaları, Razi Petrochemical paylarının satış görüşmeleri için komisyon kurulmasına karar verdi.
"Şirketimizin 25.11.2024 tarihli Olağanüstü Genel Kurul toplantısında, %48,88 payına sahip olduğumuz bağlı ortaklığımız Razi Petrochemical Co. (Razi) şirketinin satışı konusunda Yönetim Kurulu yetkilendirilmişti.
Yönetim Kurulumuzun 19.12.2024 tarihli toplantısında, hisse satışı öncesinde gerekli görüşmelerin ve hazırlıkların yapılması, tüm iş ve işlemlerin yapılması/yaptırılması ve takip edilmesi konularında yetkili olmak üzere; Tarım Kredi Holding Yönetim ve İcra Kurulu Başkan Vekili Temel Tayyar Yeşil, şirketimizin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yasin Ayaz, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Aytaç Onkun'un yer aldığı bir komisyon kurulmasına ve yetkilendirilmesine karar verilmiştir.
Konuya ilişkin önemli nitelikte gelişme bulunması halinde kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
THY'nin Güney Amerika’da yeni rotası Şili Santiago oldu
20/12/2024 06:25:30
Amerika kıtasında 10. ülkeye ulaşarak Şili’nin Başkenti Santiago uçuşlarını başlatan Türk Hava Yolları, uçuş ağındaki ülke sayısını da 131’e yükseltmiş oldu.
-
THY, “En Çok Ülkeye Uçan Havayolu” unvanı ile Guinness Rekorlar Kitabına adını yazdırdı
20/12/2024 06:26:00
Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olma unvanını 2012 yılından beri elinde bulunduran Türk Hava Yolları, bu başarısını şimdi de Guinness Dünya Rekoru ile tescilledi. Milli bayrak taşıyıcı “En Çok Ülkeye Uçan Havayolu (Most Countries Flown to by an Airline)” unvanı ile Guinness Rekorlar Kitabına adını yazdırdı.
Rekor sertifikası, bugün, Türk Hava Yolları'nın Şili'ye yaptığı ilk uçuşun ardından Santiago Arturo Merino Benítez Uluslararası Havalimanı'nda takdim edildi. Törene, Türk Hava Yolları yöneticileri ve Guinness Dünya Rekorları yetkilileri katıldı.
Guinness Dünya Rekorları'nın değerlendirme kriterlerine göre Türk Hava Yolları, yalnızca son 12 ayın aktif rotalarını yansıtan 120 ülkeye uçuşla rekor kırdı. Bununla birlikte, geçici olarak askıya alınan rotalar ve bugün Şili'ye yapılan ilk uçuş dahil olmak üzere, Türk Hava Yolları'nın uçuş ağı artık 131 ülkeyi kapsıyor.
Rekor hakkında açıklamada bulunan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Bugün başlattığımız en yeni rotamız olan Şili, Santiago'da olmaktan ve “En Çok Ülkeye Uçan Havayolu” unvanını burada almaktan mutluluk duyuyoruz. Bu ayrıcalığa on yıldan fazla süredir sahip olan tek havayolu olarak, uçuş ağımızın gücünü gururla sergiliyor ve dünyanın dört bir yanındaki insanları, kültürleri ve destinasyonları birbirine bağlama misyonumuzu güçlendiriyoruz." dedi.
Guinness Dünya Rekorları™ MENA ve Türkiye Başkan Yardımcısı Talal Omar ise "Bugün, dünyayı birbirine bağlamaya olan kararlılığı ile havacılıkta vizyon ve mükemmelliği örnekleyen Türk Hava Yolları için seçkin bir dönüm noktasına imza atıyoruz. Bu olağanüstü başarı, diğer tüm havayollarından daha fazla uluslararası destinasyona ulaşarak küresel havacılık ortamındaki hayati rolünü teyit ediyor. Türk Hava Yolları'nı bu olağanüstü başarısından dolayı tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Açıklamada, "Bu rekor, Türk Hava Yolları’nın küresel havacılık sektöründeki liderliğini bir kez daha pekiştirirken; yeni rotalarla uçuş ağını genişletmeyi sürdüren bayrak taşıyıcı, dünyayı Türkiye üzerinden buluşturmaya devam ediyor." denildi.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter