Finansbanka uğradım bugün banka bonosu 14 50 ..varmış ..vadeyi sormadım. 50-60 günlüktur herhalde
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Finansbanka uğradım bugün banka bonosu 14 50 ..varmış ..vadeyi sormadım. 50-60 günlüktur herhalde
Bloombergteki saçma hesaplamadan alındığını düşünüyorum. Aylık mevduat yapıyorum net %1 faiz alıyorum Tüfe %2 çıkıyor. Diğer bir anlatımla paramla 100 ekmek alırken bir ay sonra 99 ekmek alabiliyorum. Yemişim 2 yıl sonrayı diyeceğim ekonomi programı...
Not: sayın lucas sözüm sizinle ilgili değil. Sadece hesaplama mantıklı gelmedi. Siz bu hesaplamaya katılıyor musunuz?
Uzun vadeli yani 1 yıl üstü yatırım araçlarına üç kuruş faiz farkı için girmeyin derim acizane. Trend değişti, baskı bir yere kadar, yaşı yetmeyenler 1994 Tansu Çiller yıllarını bir araştırsın faize baskının sonu ne olmuştu bir görsün. Ha birde tabiki Türkiye o yılların Türkiyesi değil ama o yıllardaki gibi olmayan Türkiyenin o yıllardaki DIŞ borcuda aynı değil benden söylemesi. Demem o ki enflasyon altı falan dayanın bu banka faizlerine eni sonu her şey olurunu bulacak .
Neden öyle diyorsunuz .tut ki parayı bağladınız 14 ten bir yıllık .seneye enlasyon düştü yüzde 10 a ..reel faiz olmuyor mu ...
Bakın geçen hafta Salı 13.90 üstü faize mümkünatı yok diyen İstanbuldaki bir Akbank özel bankacılık şubesi aynı hafta Cuma günü aynı meblağladaki bir para dönüşüne %14 vermiş fakat mudiler %14.20 ile Halkbank`a gidiyoruz deyince bizde %14.20 verelim demiş ama celep pazarlığından hoşnut olmayan daşşaklı ! müşteri kusura kalmayın biz söz verdik Halk bank`a gidiyoruz demiş. Bu iş baskıyla bir yere kadar ,baskıyı yapanlar özel bankacılığa yüklenmiş sıkışık devlet bankalarını serbest bırakmış. Eğe ben tecrübeme dayanarak bir şey biliyorsam bu iş karakolda bitecek benden söylemesi.