Benim buyuk banka %10,25 faiz veriyor, ben 14,5 yada usd da 2 yerine 4e gecerek o kaybettiklerimi toplayacagim. HIU de asiri olmadikca sorun degil EFT yada swift ye yapmam..
Printable View
servetbey bütün bunlar mt ler senin yurt dışında olduğunu bildiği için oluyor. Rodeo'ya sakın yurt dışında çalıştığını söyleme. Ayrıca büyük bankalara da zaafiyetin var, onlara da kesin dönüş yaptım arka sokağa taşındım de. İlerde yine büyük banka arzun depreşirse işe yarayabilir.
Keske parayi yurt disinda tutsam o zaman, bak son usd transferindeki kaybima 225 tl filan (50 riyal suudi de 30usd abd den 20usd da turk devleti vergiler-islemler uzerinde, daha 15gun de kullanamiyoruz parayi), cepte getirsem yaklasik 100 lira zarar ederdim. guvenlik - rahatlik bedeli bu kadar yuksek olmamali...
Yazik ve gunah ya.. ulkede stopaj da oduyoruz bu nasil bir sistem yarabbim..........
Haftaya izne gelip buyuk bankadan USD lari cekip odeo ya hesap acicam.. Odeo nerde calistigimi soracak, is adresi yok, yatiyom evde mi diyim MT ye... Kesin donus aslinda guzel bi laf- is bakiyom faiz ile geciniyorum vs...
Rodeo'ya yurt dışıyla ilgili hiçbir şeyden bahsetme, hatta kesin dönüş yaptım dahi deme. Rodeo'daki mt ler büyük bankadaki mt lere benzemez. Daha yüksek maaş ve prim alırlar, ve şahsi görüşüme göre çok daha uyanıktırlar, zira çalıştıkları koşullar bunu gerektirir. Sadece mevduat yatıracaksan, çok işinle ilgilenmezler. Ama Türkiye'de ikametgahın yoksa sorun olabilir. Burada ikametgahın olsun, bankaya'da ticaretle uğraşıyorum dersin. Evet hesap açarken bilgisayardan bağkur/sgk bilgilerini görüyor ama yine de bankaya yakın olduğunu hissettir. İleriki dönemlerde petrol fiyatından dolayı suudi arabistanda bazı problemler oluşabilir, şahsi fikrim yine de Türkiye mevduat yatırmak açısından Suudi arabistan'dan daha iyidir.