*çin'de shenzhen bileşik endeksi yatay seyirde 2011,79 puandan açıldı
Printable View
*çin'de shenzhen bileşik endeksi yatay seyirde 2011,79 puandan açıldı
Bugünkü Siyasi ve Ekonomik Ajanda
27/12/2024 06:00:00
27 Aralık 2024 Cuma
02:50 Japonya Merkez Bankası (BoJ),"Fikir Özeti" raporunu açıklayacak.
10:30 Trabzon Liman İşletmelerinin Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
10:30 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kocaeli'nde Kimya ve Teknoloji Merkezi'nin açılış törenine katılacak.
11:00 Creditwest Faktoring'in Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirlecek.
11:00 Euro Yatırım Holding Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek
14:00 Seyşeller Merkez Bankası(CBS), faiz kararını açıklayacak.
23:00 Trinidad and Tobago Merkez Bankası(CBTT), faiz kararını açıklayacak.
23:59 Macaristan Budapeşte Borsası "Noel Bayramı" nedeniyle kapalı olacak.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Borsa İstanbul’da İşlem Gören Şirketlerin Genel Kurul Tarihleri
27/12/2024 06:00:00
27 Aralık 2024 Cuma
10:30 Trabzon Liman İşletmelerinin Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
11:00 Creditwest Faktoring'in Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirlecek.
11:00 Euro Yatırım Holding Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek
28 Aralık 2024 Cumartesi
10:00 Link Bilgisayar'ın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
29 Aralık 2024 Pazar
12:00 Ülker'in Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
30 Aralık 2024 Pazartesi
11:00 Pasifik GYO'nun Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
11:00 Ahes GYO'nun Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
31 Aralık 2024 Salı
09:00 Borusan'ın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
8 Ocak 2025 Çarşamba
10:00 Işıklar Enerji'nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
9 Ocak 2025 Perşembe
11:00 Konfrut Gıda'nın Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
10 Ocak 2025 Cuma
14:00 Trabzonspor Sportif'in Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
15 Ocak 2025 Çarşamba
11:00 Martı Otel'in Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
20 Ocak 2025 Pazartesi
11:00 MMC Sanayi'nin Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
21 Ocak 2025 Salı
13:00 Anadolu Efes'in Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
14:00 Akın Tekstil'in Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
23 Ocak 2025 Perşembe
10:30 Şeker Yatırım'ın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
11:30 Şeker Finansal Kiralama'nın Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Agrotech, cam sera ve yenilenebilir enerji yatırımları yapmak üzere çalışmalara başlama kararı aldı
27/12/2024 06:20:30
Agrotech, cam sera ve yenilenebilir enerji yatırımları yapmak üzere çalışmalara başlama kararı aldı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamaya göre, halihazırda sürdürülen iyi tarım uygulamalarını büyütmek, yenilikçi ve modern sera yatırımlarına devam etmek amacıyla, Burhaniye'de bulunan mevcut cam seranın yanında bulunan yaklaşık 14.550 metrekale araziyi satın alındı.
Şirket, arazi satın alma sürecinin tamamlanmasının ardından, 20 Aralık 2024 tarihinde alınan Yönetim Kurulu kararı ile bu arazide en son teknolojiyle donatılmış modern bir cam sera yatırımı yapmak üzere çalışmalara başlanılması kararlaştırdı.
Yatırımın 2025 yılı içerisinde tamamlanıp faaliyete geçmesi planlanıyor.
Ayrıca, halihazırda 44.790 m² alanda faaliyetlerini sürdüren Burhaniye Cam Serasının yenilikçi teknolojilerle geliştirilmesi ve mevcut enerji tüketimini karşılayacak şekilde yenilenebilir enerji yatırımları yapılması kararlaştırıldı.
Açıklamada, "Planlanan yatırımlar sonrasında, Türkiye'nin ilk cam seralarından olan Burhaniye Cam Seramızın üretim kapasitesinin yaklaşık %75 oranında artırılması hedeflenmektedir. "
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Suwen, %150 bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı
27/12/2024 06:21:00
Suwen, iç kaynaklardan karşılanmak üzere %150 bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamaya göre, 300 milyon TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı bir defaya mahsus olmak üzere aşılmak kaydıyla çıkarılmış sermayenin 336 milyon TL artırılarak 224 milyon TL'den 560 milyon TL'ye yükseltilmesine karar verildi.
Artırılan tutarın 280 milyon TL'lik kısmı sermaye düzeltmesi olumlu farklarından, 56 milyon TL'lik kısmı ise geçmiş yıl karlarından (yasal kayıtlardaki olağanüstü yedeklerden) karşılanacak.
Açıklamada, "Sermaye artırımına konu tutarın Şirketimiz ortaklarına hisseleri oranında bedelsiz pay olarak tevdi edilmesine, artırılan 336.000.000 TL tutarındaki sermayenin 30.000.0000 TL tutarındaki (30.000.000 adet) kısmının nama yazılı A grubu imtiyazlı paylardan, 306.000.000 TL tutarındaki (306.000.000 adet) kısmının ise nama yazılı B grubu paylardan oluşmasına, bu kapsamda düzenlenecek ihraç belgesinin onaylanması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmasına toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmiştir." denildi.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Smart Güneş, Gebze Üretim Tesisi'nde eski tip panel üreten hatları yeni teknolojiye dönüştürecek
27/12/2024 06:21:30
Smart Güneş, Gebze Üretim Tesisi'nde bir süredir piyasada talep görmeyen 410/450Wp güç üreten eski tip panel üreten hatları yeni teknolojiye dönüştürerek, 580/600Wp güç üreten panel üretmeye (toplam üretim kapasitesi azalmadan) devam edecek.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada, "Gebze'de 23.500 metrekare kapalı alan üzerinde faaliyet gösteren 1.200 MW kapasiteli Gebze Üretim Tesisimiz 2022 yılından beri süregelen ve 2024 yılında tamamlanan üretim hatları revizyonları sonrasında çok daha verimli hale gelmiş, yeni nesil makinalar ve yeni nesil ürünler ile kapasite kullanımı artmış, birim üretim süreçleri ve maliyetleri azalmış ve son teknoloji ürün üretme kabiliyetine sahip olmuştur. Bir süredir piyasada talep görmeyen 410/450Wp güç üreten eski tip panel üreten hatlar yeni teknolojiye dönüştürülerek, 580/600Wp güç üreten panel üretmeye (toplam üretim kapasitesi azalmadan) devam edecektir." denildi.
Açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimiz, teknolojik dönüşüm hedefleri doğrultusunda operasyonel verimliliğini artırmaya ve tüm paydaşlarımız için sürdürülebilir değer yaratmaya kararlıdır. Gebze Üretim Tesisimizde gerçekleştirilen teknolojik iyileştirmeler doğrultusunda yeni iş gücü planlaması ihtiyacı doğmuştur. Bu çerçevede, öncelikle kendi rızasıyla işten ayrılmak isteyen 26 çalışanımız ve Sendika ile yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanan 68 çalışanımız olmak üzere toplam 94 çalışanımızın iş akdi sonlandırılmıştır. İşten ayrılacak çalışanlarımızın tüm alacak ve hakları eksiksiz olarak tazmin edilecek olup, yasal haklarına ilaveten ek ödeme yapılması kararı alınmıştır. Yapılacak ödeme tutarı yaklaşık 38 milyon TL'dır. Süreç şirketimizin ve ayrılacak çalışanlarımızın ortak menfaatleri doğrultusunda hassasiyetle yürütülmektedir. 2023 yılı başında 1.161 olan çalışan sayımızın 2024 yılı sonunda 1.236 kişiye ulaşması öngörülmektedir.
Bu karar, Şirketin gelişen üretim ve satış planlamalarını daha efektif yapması, üretim ve finansal süreçlerinin daha etkin ve verimli yönetilebilmesi, üretim maliyetlerinin azaltılması ve optimum hale gelmesi amacıyla alınmış olup, Şirketimizin üretim faaliyetlerine ve finansal sonuçlarına negatif bir etkisi olmayacaktır. Şirketimizin Aliağa hücre üretim tesisinde de kapasite artırma çalışmalarımız ve wafer üretim tesisi yatırımımız hız kesmeden devam etmekte olup, 01.01.2023- 30.09.2024 dönemi için toplam yatırım tutarı 3,6 Milyar TL olarak gerçekleşmiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Alarko Carrier, Tuzla'da bulunan taşınmazı 895 milyon TL bedelle Alarko Enerji'ye satacak
27/12/2024 06:22:00
Alarko Carrier, Tuzla'da bulunan taşınmazı 895 milyon TL bedelle Alarko Enerji'ye satacak.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada, tapuda İstanbul ili, Tuzla ilçesi, Merkez Mahallesi, 0 ada, 4723 parselde kayıtlı, niteliği tarla olan 29865 metrekare büyüklüğündeki taşınmazın 895 milyon TL karşılığında Alarko Enerji'ye satılmasına, Yönetim Kurulu'na katılanların oy birliği ile karar verildiği belirtildi.
Alarko Enerji, Alarko Holding AŞ'nin bağlı ortaklığıdır.
Açıklamada, "Söz konusu taşınmazın satışı sonrası, Şirketimizin aktifinde Alarko Holding A.Ş. ile Carrier HVACR Investments B.V. arasında imzalanmış olan ortaklık anlaşması kapsamında, Carrier HVACR Investments B.V.'nin hak sahibi olmayacağı taşınmaz ve iştirak (20.04.1998 tarihli özel durum açıklamasına da konu olan) kalmamıştır. " denildi.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Doğuş Otomotiv, Mate.Bike ile distribütörlük sözleşmesi imzaladı
27/12/2024 06:22:30
Doğuş Otomotiv, Mate.Bike International APS ile distribütörlük sözleşmesi imzaladı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamaya göre, Mate.Bike International APS ile "MATE" marka "elektrik destekli bisikletlerin" Türkiye'deki satış ve servis hizmetlerinin, Şirket tarafından yerine getirilmesinin esaslarını belirleyen distribütörlük sözleşmesi imzalandı.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter