Allah rahmet eylesin
Printable View
Allah rahmet eylesin
Herkesin hayırlı yad ettiği bir insan. Allah rahmet eylesin.
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Allah rahmet eylesin Sarik amca'ya. Cok hayirlari olmustur cok kisiye. Kendisiyle tanisma firsatim olmustu, ayaklari yere basan, insani kucuk/buyuk diye ayirmayan biriydi. Sevdiklerinin basi sagolsun.
Allah rahmet eylesin.Kosovadaki projelerle memleketlerine hizmet etmeyi de unutmamışlar.
Hsbc, enka İnŞaat İçİn tavsİyesİnİ tut'tan al'a, fİyat hedefİnİ 5.84 tl'den 6 tl'ye çikardi
5.80 lerden 6 lardan bahsediliyor ise önümüzdeki aya kadar 5 tl nin üstüne atması gerek. Ama son birkaç aydır hisseyi zayıf görüyorum.
Geçen hafta iyi bir ivme yakaladı. Şu an yaptığı hareketi bezdirme politikası olarak öngörüyorum. Soda ile birebir benzer hareketler. Rsi dinlendirme ve sonra hızlı bir çıkış olabilir.
Halihazirda bölünme önceki açılış fiyatı olan 4.60 larda bile tutunamadık. Bugün önemli.
Mekanı cennet olsun Şarık Tara büyük adamdı
buraya yazılacak çok şey var benim için.şarık tarayı tanımaya daha ortaokul yıllarımda gazeteye verdigi bir ilanla başladım.işte şurda inşaat yapıyoruz şurda santral yapıyoruz filan dedim adam dünya da tanınıyor biz tanımıyoruz.sonra araştırmaya başladım hayatını okudum son cıkardıgı kitap dahil bir cok şey okudum.yüce rabbim tanışmayıda nasip etti kendisi ile.bir yazlık yerde yemek yerken yanına gittim sagolsun yanına oturttu.güzel nasihatler verdi.her biri kulagımda hala.ilk lotumu 9 sene önce aldım sanırım ve hala biriktiriyorum ortalamam cok düşük.o kadar şey yaşadım bu 9 senede diger her hissemi sattım ama buna hiç elim gitmedi.manevi bir gönül bagı oluştu sanırım.bundan sonrada Allah sattırmasın işallah.
Nur içinde yat ŞARIK BABA. seni hiç unutmıyacagım.
Büyük adamdı, ülkemizin başı sağolsun. Taziyelere bakınca burada eski-yeni Enkacıların da olduğunu tahmin ediyorum.
Geçen sene bölünme sonrası hareketlerine benzer (önce çok düşüp sonra sadece düştüğe yere dönebilmek) gibi bir kısır döngüye bağlamış gibi görünüyor. Gerçi genel karakteri bu. Uzun vadeli yatırımı bile (benzer vadede banka faizinden) daha cömertçe ödüllendirmiyor.
Aalında temettü ve hisse primine bakarsanız mevduatın ciddi üstü getirisi var. Yalnız yelloz71'in de önceden belirttiği gibi, çıkış trendi uzun olsa da eğimi çok düşük. Vurkaç veya spekülasykn ihtimali çok düşük bir hisse. Zaten bu yüzden BIST Sürdürülebilirlik endeksine dahil.
Yine de, önümüzdeki 1 sene endeks üzeri getiri potansiyelinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum.
Sn. uzername yorumunuza saygı duyuyorum. Ancak 1,5 yıl ve yüklü hisse taşımanın bana öğrettiği başka birşey. Onu yazmaya çalıştım. Hatta yazarken kullandığım kelimelerde şirket lehine (cimri demek yerine "cömertçe ödüllendirmiyor." gibi ifadeler kullandım.) Ancak ne yazık ki bunca nezaketi de haketmiyor. Zira 2 yıllık bir süreçte beklenti, en az, mevduatın bir tık üstüdür. Oysaki henüz bölündüğü yerlerde geziniyor. (zarardan kurtarmadı) En azından uzun vadeli yatırımcı için Üstelik kasada anlı şanlı döviz pozisyonuna rağmen durum bu. Benzer şirketlerin (kasada döviz fazlası olan firmalar SODA gibi) yukarı yönlü hareketlerini de görünce yakın zamanda yazdığım yukarıdaki yorumu hatırlamadan edemiyorum.
Çok haklısınız, başkasının hatırladığım yorum sizin bu yorummuş zaten. Benim kastettiğim getiri açıkçası 2 seneden daha evveline dayanıyordu. Ben de takibe alırken hissenin döviz pozisyonuna odaklandım, lakin şirket bu paranın üstüne oturmuş vaziyette. Keşke yurtdışı satın almalar yapsa ama şirketin tarzı değil. Döviz bilançosu hesabına yansıyan zarar da cabası. Ayrıca petrol fiyatının artmasına da Rusya etkisine dayanarak güvenmiştim, ama Rusya artışın faydasını pek göremedi. Geri alımlar konusunda size kesinlikle katılıyorum, kısa vadede hisseye faydasından çok zararı oluyor. Daha Enerji yatırımlarında yaşanan sıkıntılardan bahsetmedim bile.
Tüm bu koşullara göre fiyat yine de ucuz. Ucuzun ucuzu dönemini atlattığını, hissenin biraz hacim artışıyla olumlu performans göstereceğini düşünüyorum. Her ne kadar yapılanmaları çok benzemese de, Tekfen'in performansı unutulmamalı.
Acayip bir satış baskısı var patron aldıklarını mı veriyor ne..
LG-H840 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yönetim Kurulu, T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'nun 25.07.2016 tarihli açıklaması doğrultusunda, küçük hissedarların menfaatlerinin korunması amacıyla Kurulun ikinci bir duyurusuna kadar uygulanmak üzere; Şirketimizin borsada nominal bedeli 5,000,000 TL tutarına kadar kendi paylarının geri alımını gerçekleştirmesine, geri alım için ayrılacak fonun en fazla 50,000,000 TL olarak belirlenmesine ve işlemler için Genel Müdür Yardımcısı İlhan Gücüyener'in yetkilendirilmesine karar vermiştir.
Bu patron gerçek patron, diğerleriyle karıştırmayın
Daha önce patronun dümenden geri alım yaptığını söyleyenler vardı burada ama uzun süredir hisseyi takip ediyorum ve gördüm ki patron gerçekten iyi niyetli olarak hareket ediyor.
Hissenin itibarı ve küçük yatırımcının hakkını korumaya yönelik tedbirler alıyor. Benden geçer not aldı. Maliyetime gelse bile hemen kaçıp gitmeyeceğim bir hisse Enka.
Helal olsun.
Önce ENKA'nın bugünkü kararına bakalım. Sonra, uzun yıllardır Türkiye'de doğru dürüst iş alamadığını düşünelim. Sonra, bu ülkede yıllardır iş yapanların şimdi bankalara Yapılandırma tehdidiyle sıraya girdiğini göz önüne alalım. Bu 3 madde, içi boşaltılmış ekonominin anlık durumunun özetidir.
Enka dışardan görüldüğü kadarıyla çalıştırdığı personeline oldukça değer veren,özlük haklarını düşünen bir şirket.Yaptıklarını işin kalitesi düşünüldüğünde de olması gereken bu zaten. Bu yüzden iş alırken kendilerince yüksek oranda kar sağlamayan işlere girmiyorlar,girmek istemiyorlar,oldukça seçici davranıyorlar.Devamlı yurt dışında iş yapmalarının sebeplerinden birinin de bu olduğunu düşünüyorum.
Ne uyuz bir tahta arkadas duserken ucurumdan duser gibi, cikarken karinca hizinda allah hayir eylsen.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
global 1 milyon lot satış nedir? el insaf...kimin malını satıyor
ENKA İNŞAAT / ENKAI 18.07.2018 18:20:12 Pay geri alım programı
kapsamında 4,51 TL ortalama fiyattan 650.000 adet alım işlemi
gerçekleştirilmiştir. (SINIRLI POZİTİF)"
ENKA İNŞAAT / ENKAI 16.07.2018 18:43:39 Pay geri alım programı
kapsamında 4,53 TL ortalama fiyattan 750.000 adet alım işlemi
gerçekleştirilmiştir. (SINIRLI POZİTİF) "
alıyolar alıyolar bir nane yok
bu kadar lotu ne yapacaklar
kağıt çıkmıyorda
Zor zamanlarda alıyorlar endeks yükselirken azar azar verecekler alıcısına işte. Şirketin nakit sıkıntısı yok zaten. Hissesine de sahip çıkıyor.
Görünen handikap şu ki geri alımı gören BY satıyor hem de istediği fiyattan. Satış yedikçe hisse düşmüyor çünkü.
Bize yeni bir haber lazım, yeni iş haberi. Uzun vadeli kar getirecek ihale göremiyoruz, varsa da zaten haber vermiyorlar. En son biz öğreniyoruz.
bugün itibariyle 4.72 den geçen bir direnç var. tepeden gelen düşen trend direnci bu...
kırılırsa şirket alımları dışında da talep gelecektir, çok hızlı 5 tl görülebilir.
4.72 leri görebilecek nefesi var mı acaba ben de merak ediyorum.
Şu anki yükseliş şirket alımına mı bağlı gün sonu göreceğiz.
Ben 4,6’da zararla sattım, fırladı... ah enka ah.. ben seni anlayamadım... aynı noktaya farklı yoldan gelebilirdin...!
Şirketin bugün geri alımı..o düşsün diye yırtınanları çözemedik.
Hsbc den topluyor.502 bin falan bugün alıcı..nasıl beceriyorlar 1,3 artı borsada eksi kapamayı.akıl işi değil.
https://i.hizliresim.com/r1J0rM.png
5 milyon lot alıcam demiş..1.3 milyon civarı kalmış alacağı.
Birgünde en fazla 750bin almış.en az 2 gün daha alcak demekki.belki 3 gün..satanlar kenara çekilse adam belki 5 den alacaktı..en fazla 5 milyon lot.50 milyon tl ye kadar demiş..10 liradan da alırmış ha..5×10= 50 milyon tl.
bugün 470 bin lot daha alındı...4.72 tekrar denendi fakat kırılamadı...buranın kırılması teknik olarak alım getireceği için şirket tarafından zorlanıyor diye düşünüyorum...bakalım şirket daha ne kadar kaleyi savunacak? güzel bir haber şart oldu ama haber vs. geleceği pek yok..
Bu şartlar altında geri alımın devam edeceğine inanıyorum ben. Bu hafta 4.75 üstü gelebilir öngörüsündeyim. Bugün çok sert alım yapıldı. Satışların hepsi karşılandı.
ee hadi artık düşen trendi kırmış bekliyor...o olmazsa TOBO var güzel....
gazeteye ilan mı verelim :)
ne uyuz bir kağıda çattık arkadaş.
Keçiler bizim hissenin inadını görse keçiliklerinden utanır be..
LG-H840 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Soda da zamanında böyle bezdirdi milleti. Hatta hemen hemene yakın zamanda düşüş ve yatay trendleri başladı. Hisseden bıkıp çıkanları attıktan sonra çok sağlam yükseliş yaptı Soda. Eminim maliyetime gelip çıksam Enka da kaçıp gidecek.
Bu arada bölünme sonraki fiyatımız 4.66 idi. Onun üzerine yeni yeni çıkıyoruz. Bu hafta 4.70 üstünde yatay kalsa bile haftaya 4.80 ler için umutluyum.
FOREKS ANKETİ-Enka İnşaat'ın 2018 yılı 2.çeyrek net karının 550 milyon TL olması bekleniyor
Analistlerin Enka İnşaat'ın 2018 yılı 2.çeyrek kar medyan tahmini
550 milyon TL seviyesinde oluştu.
Foreks'in anketine göre, Enka İnşaat'ın kar rakamına yönelik ortalama
tahmin 537,6 milyon TL, en yüksek tahmin 643,0 milyon TL, en düşük tahmin
ise 423 milyon TL oldu.
Şirket'in 2017 yılı 2.çeyrek net karı 727,6 milyon TL olarak
gerçekleşmişti.
Ankete TEB Yatırım, İş Yatırım, Ziraat Yatırım, Oyak Yatırım,
HSBC, Yatırım Finansman, Global Menkul, Garanti Yatırım, Yapı Kredi
Yatırım ve Ünlü & Co olmak üzere 10 aracı kurum/banka katıldı.
Enka İnşaat'ın bilanço rakamlarını 15 Ağustos tarihinde açıklaması
bekleniyor.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından düzenlenen bilanço anketine
katılmak isteyen ilgili aracı kurum yetkilileri neslihan.koroglu@foreks.com
adresine mail gönderebilir.
UYARI: Anket verilerinin 'Foreks Anketi' ibaresiyle kullanılması
gerekmektedir.
(Milyon TL) Ortalama Medyan
NS FAVÖK NK NS FAVÖK NK
--------------------- ---------------------
ENKAI 2018 2Ç 2.662,6 750,0 537,6 2.578,0 731,0 550,0
(Milyon TL) Maksimum Minimum
NS FAVÖK NK NS FAVÖK NK
--------------------- ---------------------
ENKAI 2018 2Ç 3.027,0 848,0 643,0 2.354,0 636,0 423,0
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(25/07/2018 - 15:38:22)