Açılış 8.15 hadi hayırlısı bakalım
Printable View
Açılış 8.15 hadi hayırlısı bakalım
poem hocam grafik ne diyor yani ?
Düzeltmede diyor
Yabancı bir kac buyuk fon TL nin Swap operasyonları nedeniyle milyonlarca dolar zarar yazmış. Fonlar MB nın bu hareketi nedeniyle TL ye muhtaç kalmış. Londrada TL ye % de 124 bin talep oluşmuş. Para bulamadıkları için borsada daki TL varlıklarını satmaya başlamışlar... Bu herifler TL'leri olmadığı halde sonradan swap yaparak tamamlarız diye Asya piyasalarından usd almis, açığa işlem yaptılar, bu arada USD yi uçurdular... şimdi TL açıklarını kapamak istiyorlar ama TL alamıyorlar bankalar swap yapmıyor, BIST deki kagıtlarını satıp TL alıyorlar bu nedenle borsa da düşüyor...TL arıyor adamlar!
LG-K420 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.yenisafak.com/amphtml/ek...-bozdu-3390223
Bu habere istinadense yazdıklarınız bence "gaz almaya yönelik bi haber".
Dilinden de anlaşılıyor zaten; "açığa dolar almış" vb.
Endeksin yönü zaten aşağıya idi ve zaten yabancının mal çıktığı belliydi. Bu nedenle bir süredir "milli borsa" vb konuşuluyor.
Emisyonun bu seviyede olduğu ortamda TL bulamamak veya t+2 ye ragmen borsadan mal satıp karşılık bulmaya çalışmak falan...
Swap meselesi, zaten bir süredir GLP aracılığı ile yükseltilen TL faizini iyice yukarı çekti. TL nin bir miktar değerlenmesi bundan bence.
Borsada ise durum bambaşka.
Uzun bir tatile giriyor olmamızdan dolayı, realizasyon ve riskten kaçış amaçlı satışlar olacaktır borsada bugün.
Dışarıdayım göremiyorum ama 7.71 di düşük yanılmıyorsam.
Umarım altına sarkmaz .
Olaya bir de bu gözle bakalım(Günlük grafik):
Yaklaşık bir ayda verdiğinin(5.83-9.22) , %50 ye yakınını 3 günde geri almış.
%50 geri çekilme seviyesi(7.53TL), aynı zamanda sert yükselişi başlatan düşen kanalın direnci(7.58TL şu an destek olduğunu umuyoruz).
Bu durumda olası iki senaryomuz var.
1-İyi senaryo:
Tüm olumsuzluklara karşın günü %38.2(7.93TL) üzerinde kapatır. Düzeltme bitti der yolumuza bakarız. (Ki daha önce bu kadar çalışmış ve güçlü görünen bir desteği bu kadar hacimsiz bir biçimde kırması hayal kırıcı olur.)
2-Kötü senaryo:
%50 seviyesi ve düşen kanal çizgisi altına sarkar ve hacim gelir...
İşte o zaman kısacı-uzuncu demeden kafamızı-gözümüzü yararlar. :28:
Velhasıl 7.53-7.93 arası kaderimizi belirler.
Hakkımızda hayırlısı olsun.
https://i.hizliresim.com/0zWWzR.jpg
XU30 günün yükseğini gördü. 100 ' de toparlanıyor.
7.80 üstüne atabilirsek kısa göstergeler toparlanabilir.
Henüz pozitif sinyal üretemeseler de 60 dk.lık göstergeler düşüşe direniyor gibi gözüküyor.
https://i.hizliresim.com/mogZN0.jpg
Ama endeksin maşallahı var... Tahtirevalli gibi.
Akşam da S&P not açıklaması. Tatile malda girmeye değer mi emin değilim.
45 yıllık şirket sonuçta sn. spenc
Hoşgeldiniz sn poem. Zaman daha önemli paradan elbette bunu biliyorum. Ama beklentim zaman değil maalesef. Yaşam geçiyor ve bitiyor. Bir kere geliyorsun dunyaya ve birikimlerde çalışırken oluyor. Bir şekilde doğru yerde olmamız gerekiyor calismadigimiz süreçte. Ytd.
Bundan sonraki seansta ne yapacak acaba, gerçi Pazartesi günü borsa kapalı olacak galiba
Bunu bilmek falcılığa girer hocam.
Ancak kapanış itibari ile zirveden başlayan düşüşten bu yana ilk defa 60 dk göstergeler olumlu sinyal üretti. Zaten bir süredir de düşüşe direnerek pozitif uyumsuzluk sergiliyorlardı.
Son olarak Pazartesi öğleden önceki seans yapılacak. Öğleden sonra tatil.
Kendi tecrübelerimden de biliyorum ki; pozisyon almadığı enstrüman, hisse vb ye insan daha objektif yaklaşıyor.
Riski satın aldığında ise destek, direnç, kanal belirlerlerken daha çok varsayımsal davranıyor.
Pozisyon aldığınız entsrümanın düşüşünde daha önce göremediğiniz bir şeyler görüyor ve
-"Şurada da bir destek olabilir mi acaba?" diye düşünüyorsanız genellikle yoktur o destek!
Buradan yol çıkarak, elimde KORDSA hissesi olduğunu da düşünürsek aşağıdaki varsayımların yanlış olma ihtimali yüksektir.
Yine de zihin jimnastiği, teknik çalışması olsun diye buraya bırakıyorum. İyi tatiller.
DUK ve sonrası:
https://twitter.com/teknikcioblomov/...09914929016832
14.08 de tarihi(TL 9.22) zirvesini gören kağıt geldiği hızla geri döndü.
Şirket kasasındaki döviz stoğu, olumlu bilanço vb. herşey satın alındı, satıldı bitti mi peki?
Oysa endeksteki sert satış rüzgarlarına da iyi direnmiş olumsuz havaya karşın iyi prim üretmişti.
Deee... Göstergeler yükselişe ayak uyduramadı. Ve negatif uyumsuzluk ürettiler.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...88#post2534188
Negatif uyumsuzluk; Fiyat haraketi ile hacim ve/veya momentumun uyumsuz olduğu anlamına gelir.
Ki bu vakada "fiyat yükseliyor ama... Alıcılar o kadar da güçlü değil" anlamında okuyabiliriz.
Sonuç tekniği doğrular nitelikte oldu. Hızlı bir geri çekiliş! Zirveden %38.2 fibo geri çekilme seviyesinin altına dek(en düşük 7.68).
Endeks ve TL deki değer kaybının da etkisi ile soluksuz bir geri çekilme.
Bunlar bildiklerimiz.
Buradan sonrasında da(en üstteki uyarıyı göz ardı etmeden) bilmediklerimize ilişkin bir projeksiyon geliştirmeye çalışalım:
Mevcut makro-mikro veriler:
1-Cuma seans sonrası 2 aracı kurum birden ülke notunu düşürdü.
2-Swap benzeri önlemler ile TL deki değer kaybı bir miktar azaldı ancak faiz cephesinde işler karışık.
3-Yukarıdaki etkenlerle endeksin yönü muamma ve yabancı satışı sürüyor görünüyor.
4-Kağıda bu seviyelerden ciddi bir talep geldiğini gösterir takasa yansıyan bir görüntü yok.
Peki ne var?
1-NU(negatif uyumsuzluk) sonrası kayda değer bir geri çekilme.
2-Pozitif bilanço.
3-Şirketi döviz türbülansından koruyacak yabancı para stoğu.
4-İnorganik büyüme.(Yurtdışında satın alma yoluyla)
5-Katma değeri yüksek yeni alanlarda üretimi içeren şirket hikayesi.
6-Gelinen noktada PU(pozitif uyumsuzluk) göstermeye başlayan kısa vadeli indikatörler.
Gelelim can alıcı noktaya! Şimdi ne olacak ?
Pozisyon almış birisi olarak aşırı iyimser davranıyor olabileceğim uyarısı ile!!!:
60 dk.lık grafikte(aşağıda) ortadaki kanal(maviler) hayatın olağan seyrini, üstteki ve alttaki beyaz kanal çizgileri ise aşağı ve yukarı yönlü aşırıkları temsil ediyor.(Dikkat özellikle alttaki tamamen farazi ve teyit edilmemiştir.)
Her bir kanal arası 60 kr lık(yaklaşık) marj bulunmakta.
Cuma günü kapanışa doğru hafif bir toparlanma ile tam da %38.2(7.93TL) fibo seviyesinin ve 20 barlık ortalamanın(EMA) altında, 9 ve 200 barlık ortalamanın ise üzerinde kapattık.
Pazartesi yarım seans olacak ve sıkışmanın devamı için yeterli marj bulunmakta.
Hayati olan ise 7.93 TL seviyesi.
Bireysel umudum, şimdilik farazi olan en alttaki kanalın yeni desteğimiz olacağı.
Umarım erken öten horoz durumuna düşmeyiz...
Sağlıcakla...
https://i.hizliresim.com/r1XPRP.jpg
Sn Asap emeğine sağlık. Kaç yıldır nerelerdesiniz siz bu riskli ortamda bu tip grafikler ve paylaşımlar yürek ister.
Hisse fiyatının zirvesini gördüğünde kords geçmis yillardaki yabancı oranında oldukca altindaydi. Yani sanki bist ve bilançoyu düşünerek hisse yükselişini yaptı oncesinde. Belki bistin bu düşüşünü kullanmak istediler ve suanda da düşüş diğer hiseslerin dip izlenimi belkide kords un yüksekmis gibi degerlendirmeside olabilir tahtaci nazarinda bilemem tabi. Yabancı para açık pozisyonu olmasaydı daha iyi degerlendirmemize yol açabilirdi. Tabiki döviz satışlarınin ağırlıklı olması dövizin yükselmiş olması olumlu gibi görünüyor ama açık pozisyonunda olduğunu unutmayalım. Bunu şu döviz voalitesinde nötr olduğunu varsayarsak asıl efk nin hammadde fiyatlari ve satışların artmasindan geçeceği aşikârdır kanımca. Ve yine şirket gelecege dair açıklamalarının ne kadarının gerçekleşeceği.. Teşekkürler. Yatırım tavsiyesi değildir.
Teşekkürler dostum. Estağfurullah.
Lakin yürek isteyen benimki değil. Ben kısa vadede olası senaryoyu kendi fikrimle yorumladım sadece.
Yürek isteyen şudur(ki kendisi forumun en eski, en değerli üyelerindendir.):
https://pirikaptan.com/2018/08/12/ko...0-temmuz-2018/
veya şu da olabilir:
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...03722065_1.pdf
Para stoğu ifadesi yanlış olmuş haklısınız. Kasada nakit pozisyonu + gibi bir sonuç çıkmış. Onu hata hanesine yazalım.
Öte yandan:
2017/9 dan bu yana bilançoya yansıyan 3 er aylık Parasal net yabancı para varlık/(yükümlülük) pozisyonu
(soldaki 2018/6 olmak üzere)
-57.912.787 -67.285.208 -260.716.048 -440.843.310
Yani iyi yönetilmiş bir süreçten söz edebiliriz.
Süreç dövizin yükselişi ve borsanın düşüşüne denk geldiği için KORDS ve benzerleri ayyuka çıktı.
Aşırılık diye tanımladığım üst kanal da bu süreçte ortaya çıktı ve ilk 5(takas) olaya dahil olmayınca...
Neden yazmadım şimdiye kadar...
Açıkçası yıllarca Matriks' le süründükten sonra İdeal Veri Terminaline geçtim.
Yaklaşık 2 yılımı aldı adaptasyon ve gelişim. Haaa hala daha derya deniz, yolun başındayız.
Şimdi sadece DÜK(düşen trendi kıran) , Fibo dirençlerini geçen veya desteklerini test edip dönen hisselerle ilgileniyorum. Görece kısa vadeli yatırımcıyım denebilir.
(Twitter adresimde söz konusu hisseleri tarayan otomatik sorgu kodları İdeal Veri Terminali için mevcut. )
KORDSA da yukarıda attığım twitin tarihinden anlaşılacağı üzere DÜK sonrası ilgi alanıma girdi.
Madem kafa yoruyorum niye paylaşmayayım yaklaşımı benimkisi.
Yoksa daha önceki forumda da vardım.
Ammaaaa.
Bizim KY(genel anlamda insanımız) ilginç.
Kimisinin egosundan geçilmiyor.
Kimisi yükselirse sorun yok ama düşerse sana atıyor sorumluluğu falan...
O yüzden bu yazdıklarımda yürek isteyen bişey yok. Adı üzerinde benim fikrim.
Para kiminse sorumluluk onundur.
Twitter daha rahat geliyor bana. "Varsa işe yarayacak bir fikrin yaz ki tartışma, gelişme şansımız olsun" diye bakıyorum olaya.
Yoksa hiçbirimiz müneccim veya tahta yapıcı değiliz.
Örneğin dün; whatsapp dan mesaj üstüne atan bir arkadaşım var.(Telefonuna cevap vermekten bıktığım için mesaj atıyor.)
"Mutlaka Hurgz al!" diyor.
Adamın indikatör, trend, şu-bu hiçbir şeyle ilgisi yok. Ama fikri var. Hurgz çok ucuzlamış. Kendisi bir de kredili almış.
Dip yapmış kağıdı almış, üzerine de yatırım tavsiyesi yapıyor...!
Velhasıl bu forum Babo, Piri Kaptan gibi adamları gördü.
Öğrenmeye çalışıyoruz, fikrimiz varsa paylaşalım istiyoruz.
Özeti bu.
Saygılar.
Devam hc yüreğine eline sağlık. Pirikaptani yol alan kişide sıkıntı olmaz. Her nekadar teknikten cok anlamayan bir yatirimci olsamda. Tekrar teşekkürler. Saygılar. Eksik etme..
Asap hocam değerli fikir, bilgi birikimi ve görüşlerinizle foruma renk kattığınızı düşünüyorum. Siz lütfen paylaşımlarınıza devam edin. Bazen de susmak en iyi cevap olmalı bence...
Arkadaşlar... Alınmayın kırılmayın sakın.
15 Temmuz itibari ile 46 yaşındayım. Ömrüm de böyle geçti....
"Benim varsayımlarım mevcut pozisyonunuzla uyumlu olduğu için size hoş geliyor" ise çöp!
Atıyorum p.tesi taban açtı hisse...
En güzeli, hoşu... Altı dolu muhalif söylemdir. Öğretir, eğitir.
"Oraya gider, buradan döner" değil. "PU var, NU var, düşeni kırdı, kanala geri döndü, Fibo seviyesinin altında-üstünde" diyorum ki...
Alış-veriş olsun, konuşalım/tartışalım.
Baboli, Bıkmış Broker, Piri Kaptan... Bunlar bize böyle öğretti.
Bir terim, bir formasyon... Birşey akılda kalsa yeter.
Saçma, çılgın, anlamsız demeden yazıp-çizeceğiz ki gelişelim.
Aha! Ben henüz olmayan trend çizdim yahu "kanal desteği" diye.
Başkalarına muhtaç olacağımıza öğreneceğiz.
"Koca okyanusta, minik hamsiyiz hepimiz. Erken uyarı can kurtarır!"
Gönlünüzce...
Hay ağzına sağlık. Foruma başka bir fark kattın söylemlerin düşüncelerin dürüstçe. BEndeks kendi adıma teknik birseyler öğreniyorum cizgilerinizden. Hisse yordu gerçekten malum piyasanın da etkisi çok yüksek. Sn poem in bilgi paylaşımı, araştırmaları ve bunları buraya taşıması ustune sizin şu ölü forumu canlandirmaniz bile güzel. Kords gerçekten iyi şirket keşke sabancılarda olmasaydı. Neden mi? Büyüme, arge, y.dışı ve içi şirketleri var, Global ve bir marka olmuş dünya çapında. Bir sisegrup bir oyak gibi hissedarlari gibi yormadan güven vererek bir çizgi yapmaliydı. O zaman hisseleri ve yatırımcıları daha kalıcı olabilirdi. Değerli olan şeyler bu kadar heba edilmezdı belkide. Ytd.
Halil BUHUR...
Her daim takip edilmesi gereken mütevazı bilgi küpü...
https://halilbuhur.com/endustriyel-t...r-analizi.html
Zaman, sadece birazcık zaman...
Örnek verdiğiniz Şişe grubundan...
Çok mu büyük fark var? DUK öncesi ve sonrası hareketlerde kimler bu yolda telef olmuş?
Sırasıyla...:
https://twitter.com/teknikcioblomov/...54768231215104
https://twitter.com/teknikcioblomov/...08108611674113
https://twitter.com/teknikcioblomov/...27396252450816
Ellerine sağlık dostum. Mümkünse twitter adresinizi yazabikir misinğz?
Bir de Matriks Veri Terminali kullanıcıları için... Has, iyi niyetli, candan bi kardeşimiz var.
Twitter hesabı olup, takip etmeyen kayıptadır.
Bilmemek kusur değil. Bu çağda öğrenmemek ayıp!
https://twitter.com/fr3762
Öte yanda da çakma üstadlarımız var.
-"Yan yattı, çamura battı. Ben X den yazdım alsaydın."
-"Y den al verdim 25 kr allah bereket versin" diyen...
Allahcım onları da bildiği gibi yapsın.
:rules:
Yukarıda verdiğim twitter linkleri bana ait dostum. Profil resminden anlaşılır diye şey etmiştim ama...
"Bir daha...!" diyorsan:
https://twitter.com/teknikcioblomov
Halilbuhur konusunada katılırım. Gerçi bu üçlü kiyaslamalari kendi iclerindede farklı işlerle uğraşmalarindan verileride kıyaslamak yalnış olabilir. Ör Aksa ilaveten enerjı gibi.
Her ne kadar yorumlasakta kompozit ve elyaf yeni nesil donanimlarda çok daha fazla yerini alacak gibi görünüyor. Ytd.
Dostum siz baştan söylediğiniz gibi kısa süreçlerin adamisiniz sanırım. Yani elektrikli otodan, hava araçlarına, teknelerden, savunma sanayine beyaz eşyalardan cep telefonlarına kadar kompozit ve camelyafi.
Detaylar sn poem in yorum ve katkılarıyla geçmiş sayfalarda var.
Fakat üzülerek soyliyebilirim sanki ovulmeyi pek sevmiyor hissemiz. Sonrası biraz yorucu oluyor. Belkide bana öyle geliyor temel anlamda tabi bu söylemim az espiride katsam. Ytd.
Teşekkürler üstad. Takipte olalım inşallah