Yukaridaki yazimda da belirtmeye calistim
Kottan cikma ve birlesme arasinda cok fark var.bu durum da bana gore cagriya gelen mal miktarina gore netlesecrktit
Printable View
İki gündür akyatirim ve yatırım finansin aldığı mallardan yaklaşık 3 milyon lot bir yere virman olmus son genel takas paylaşacak bir arkadaş var mi
Çok ilginç günler bizi bekliyor. Migros kanımca en büyük hatayı kipayı aldıktan sonra çağrıdan muaf olma yolunu seçerek yaptı. Türkiye'nin bu dönemde yaşadığı olaylarda kanımca migrosun hesaplarını şaşırttı. Düşünün migros kipayı almadan nerdeyse 1 hafta önce spk kipaya sermaye kaybı nedeni ile ihtar gönderiyor, sonra migros kipayı alıyor ve migros sermaye kaybını öne sürerek çağrıdan muaf olmak istiyor. Bu olaylara tesadüf diyebilen biri var mı aramızda? Sonra ülkeninde içinde olduğu durumun etkisi ile uzayan bir RK ve arkasından spk süreci başlıyor. Migros ikinci hatayı RK onayından sonra Mart ayında çağrı muafiyeti için başvurarak yapıyor. Bu arada kipanın gayrimenkülleri Şubatta çıkan yönetmelik gereği (Ben bunda Cumhurbaşkanı başta olmak üzere spk vs tüm kurumlara yaptığımız başvuruların etkisi olduğuna inanıyorum. Sonunda yatırımcıyı dinleyip bu yönetmeliği yapanlara sonsuz teşekkürler) yeniden değerleniyor ve Migros bunları kendi hesaplarına gelir yazarak 900 milyonluk kar açıklıyor. Bu arada migrosun çağrı muafiyeti için başvurduğu gerekçeler ortadan kalkıyor ve spk kararı geliyor.
Şimdi burada önemli olan bu durumda neler yapmalıyız. Kanımca herkes kendi kararını kendi vermelidir. Bu işin sonunda büyük risk vardır sonucunda büyük getiri veya götürü olabilir.
Migros kipanın gayrimenküllerini kendi varlıkları içinde göstermiştir. Sn İzmirlinin dediği gibi bir birleşme ihtimali olabilir. Ayrıca kipanın yazdığı zararları vergide kullanmak için belli bir süresi var diye biliyorum. Aramızda mali muşavir olanlar bu durumu bizlere daha iyi açıklayabilirler. Ben patronların isteyerek borsa yatırımcılarının lehine karar alacaklarına inanmıyorum.Eğer bir açık bulabilirlerse bunu kullanmaktan kaçınmayacakları kanaatindeyim. Çağrıda vermek işin en kolay kısmı. Vermemek ise yüksek riskli ve bir o kadar da yüksek getirisi olabilecek bir durum.
2.30 cagri fiyati uc asagi bes yukari
Cagridan kesinlikle mal almazlar tahminim.
Cagri doneminde yukari yonlu sert hareket olur,geri donusude aynen.
Gecen yil satis kesinlestiginde 16-17 bandinda olan migros suan 26-27 bandinda
Hesap kitap bilmeyen kipacilarin sirtina bu sismis migrosu yukleme derdinde spekcgm.
Güzel yorum umarım birçok ortağımız özeti anlamıştır.
Bende aynı kanıdayım.zaten son iki gündür tahta oldukça volatile
Ben çağrıya kadar - salı günü oldukça hareketli seanslar yaşayacağımızı sanıyorum
D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çağrıya pek mal alacaklarını sanmıyorum. Beklenti büyük zira
Birleşme ve Kottan çıkma iki.ayrı kmu değil
Tam tersine birleşmeden sonra. Kottan çıkılıyor şuan tansas hissesi yok firma fa yok dyhol de yok
Soyle 2 ayri konu:
Yuzde 98 gibi gerekli orana ulasir ve kottan cikmak icin basvurabilir ve ortada kipa hissesi kalmaz
Yada bu 98 orana ulasamaz ve migrosla kipayi birlestirmeye karar verir ve ortada kipa hissesi kalmaz.
Ilk durumda kottan cikma tebligine gore kipa hissesine lot basina belli bi fiyat odenir (son ay,6aylik ortalama vs gore)
Ikinci durumda ise bir birlesme orani belirlenir ve kipa hissedarina lotu karsiloginda migros hissesi verilir..
Bu iki durum birbirinden cok farkli sonuclar dogurabilir sn izmirli
Ytd
Sayın analiz sever
Anadolu grubu eğer dışarıdan hisse toplayıp 95.5 olan oranını 98 e yükseltecek se bunu bist e bildirmesi gerekmiyor mu
Kendi adına değil bir fon adına alıp yaptığını varsayalım yüzde 2.5 hisse alacak tahtadan
Buda kabaca 33 milyon lot ediyor
Tahtadaki satış kademelerinde oldukça çok açık pozisyon yazıldığını ve sımsıkı silindiğini bildiğimizden. 33 milyon lot toplamaya çalışan bir grubun hisseyi en az 3-4 tavan yaptırması gerek
O da bence garanti değil
Saygılar
Kottan çıkma durumu var ise 2.5 luk pay çoktan toplanmıştır 1 sene içinde taşeron firmalarda .
Bunun örneğini borsada çok gördük şu ana kadar .
10 larca milyon lot tek tuş devir oldu başka hisselerde
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bi 11 bi 13 seklinde alan bi kardesimiz var aramizda
Bir tarafa patlayacak ama ne tarafa acaba
Salı 17:00 de
Çarşamba 16:00 da
Zıplamış
Bakalım bugün 15:00 de birşeyler olacak mı
Burada yazilan yorumlara bakilirsa bendahil cagrida kacma dusuncesindeyiz.A.G ninhisse alma derdinde oldugunu sanmiyorum.
Sirket cagri fiyatini aciklar-hisse fiyati yukselir-cagridan hisse almaz-kalanlara migros verir.
Esas kazanc cagrida spege yakalanmadan en tepeden vermek.
Gecen yil 2.30 lardayken migros/kipa orani 0.216 iken simdi 0.089 bu resim herseyi anlatiyor.ati alan uskudari coktan gecmis.
Acun gelsin onada verelim 2.33 den 1 milyon lot
69 yapmak istiyo devamlııı, mesaj alana ,,, uyar
90 na çakıcam diyo... onada uyar 31 de olur
9 un kancalarıı devamm
Hayırlı cumalar olsun 🙏🏻🙏🏻
Kimse yok,mu
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İzlemedeyiz.
kagıt bi sessileştimi
bir keresindede böyle olmuştu ertesi gün tavan :) ytd
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimizin 1 Mart 2017 tarihinde yapılan özel durum açıklamasında, Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda Sanayi A.Ş. ("Kipa")'nın, Tesco Overseas Investments Limited ("Satıcı")'ya ait Kipa toplam sermayesinin yaklaşık %95,50'sini temsil eden paylarının devir işleminin tamamlandığı ve pay devrinin gerçekleşmesiyle birlikte Kipa'nın yönetim ve kontrolünün Şirketimize geçtiği açıklanmıştı. Aynı açıklamada, Şirketimiz tarafından II-26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği'nin ("Tebliğ") 18. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca zorunlu pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünden muaf olmak için yasal süresi içinde Sermaye Piyasası Kurulu'na ("SPK") başvurulacağı belirtilmişti.
Yukarıda atıf yapılan diğer duyurularımızda da özetle; Şirketimiz tarafından zorunlu pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünden muaf olmak için 7 Mart 2017 tarihinde yapılan başvurunun 05.06.2017 tarihinde SPK tarafından olumlu karşılanmamasına karar verildiği; anılan karar tarihinden itibaren altı işgünü içinde pay alım teklifi yapılmak üzere SPK'ya başvurulacağı duyurulmuştu.
Bu kapsamda, Şirketimiz tarafından 12.06.2017 tarihinde pay alım teklifi formunun onaylanması talebiyle SPK'ya başvuru yapılmış bulunmaktadır.
Pay alım teklifi fiyatının, Tebliğ'in 15 inci maddesi hükümleri uyarınca;
a. Hedef ortaklık paylarının borsada işlem görmesi durumunda, payların satışına ilişkin anlaşmanın yapıldığının kamuya duyurulduğu tarihten önceki altı aylık dönem içinde oluşan günlük ağırlıklı ortalama borsa fiyatlarının aritmetik ortalaması ile,
b. Teklifte bulunan veya birlikte hareket ettiği kişilerce pay alım teklifini doğuran pay alımları da dâhil olmak üzere tekliften önceki altı ay içinde hedef ortaklığın aynı grup paylarına ödediği en yüksek fiyattan
c. Değerleme Raporu kapsamında bulunan fiyattan
yüksek olanından düşük olmayacak şekilde belirlenmesi gerekmektedir.
Bu çerçevede;
i. Pay alım teklifinde bulunan veya birlikte hareket ettiği kişilerin ana ortaklık paylarının satışına ilişkin anlaşmanın yapıldığının kamuya duyurulduğu tarihten önceki altı aylık dönem içinde pay alım teklifine konu ortaklık paylarında herhangi bir alımda bulunmadıkları,
ii. Pay alım teklifine konu ortaklık paylarının ana ortaklık paylarının satışına ilişkin anlaşmanın yapıldığının kamuya duyurulduğu tarih olan 10.06.2016 tarihinden önceki altı aylık dönem içinde oluşan, günlük ağırlıklı ortalama Borsa fiyatlarının ortalaması 1,-TL nominal değerli pay için 2,2477 TL olduğu,
iii. 10.06.2016 tarihli Hisse Alım-Satım Sözleşmesi uyarınca Kipa'nın 28.02.2017 tarihli tahmini yıllık kapanış bilançosuna göre satın alma bedeli 1,-TL nominal değerli Kipa hissesi başına 0,15638 TL olarak belirlenmiştir. Tespit edilen bu satın alma bedeli, pay devir tarihi olan 01 Mart 2017'de Tesco Overseas Investments Limited'e ödenmiş olup; işbu tarihte ödenen satın alma bedeli tutarı, Kipa'nın 28.02.2017 tarihli bağımsız denetimden geçmiş ve kesinleşmiş yıllık kapanış bilançosuna göre yapılacak nihai fiyat düzeltmelerine tabi olacaktır. Nihai fiyatın belirlenmesine ilişkin süreç henüz tamamlanmadığından işbu tarih itibarıyla 1,-TL nominal değerli Kipa hissesi başına ödenen fiyatın 0,15638 TL olduğu,
iv. Ernst Young Kurumsal Finansman Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanmış olan değerleme çalışması sonuçlarına göre Kipa'nın bir adet A Grubu Borsada işlem görmeyen hisseleri için önerilen fiyatın hisse başına 1,0489 TL, bir adet B Grubu Borsada işlem gören hisseleri için önerilen fiyatın hisse başı 0,9441 TL olduğu,
hususlarından hareketle, gerek A Grubu gerekse B Grubu 1,-TL nominal değerli Kipa payları için pay alım teklifi fiyatı, yukarıda belirtilen fiyatların en yükseği olan, Hisse Alım – Satım Sözleşmesinin kamuya duyurulduğu 10.06.2016 tarihinden önceki altı aylık dönem içinde oluşan Kipa paylarının günlük ağırlıklı ortalama Borsa fiyatlarının ortalaması olan 2,2477 TL olarak belirlenmiştir.
10.06.2016 tarihli Hisse Alım-Satım Sözleşmesi uyarınca Kipa'nın 28.02.2017 tarihli bağımsız denetimden geçmiş ve kesinleşmiş yıllık kapanış bilançosuna göre yapılacak nihai fiyat düzeltmeleri sonucunda Satıcı'ya ödenmiş olan nihai bedelin 1 TL nominal değerli Kipa payı için 2,2477 TL'den daha yüksek bir fiyat olması beklenmemekle birlikle, böyle bir durum oluşması durumunda Zorunlu Pay Alım Teklifi kapsamında paylarını satan ortaklara, nihai fiyat ile çağrı fiyatı arasında oluşan fark kadar ödeme yapılacaktır.
Yukarıda tespit edilen pay başına pay alım teklifi fiyatı SPK onayına bağlıdır. Nihai pay alım fiyatı pay alım teklifinin başlamasından önceki iş günü Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda duyurulacaktır. Pay alım teklifi süreci, SPK'nın muafiyet talebimizin olumlu karşılanmamasına karar verdiği tarih olan 05 Haziran 2017 tarihinden en geç bir 1 ay içerisinde başlayacak olup pay alım teklifi süresi ve tarihleri ayrıca duyurulacaktır.
Zorunlu pay alım teklifi bedelinin, zorunlu pay alım teklifi kapsamında alınan hisse başına 1,04566 TL'lık kısmı Hisse Alım-Satım Sözleşmesi kapsamında Tesco Overseas Investments Limited tarafından, kalanı ise Migros Ticaret A.Ş.'nin mevcut kaynaklarından karşılanacaktır.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
beklenen haberde geldi
ne olacak şimdi kagıt gerımı gelecek ilerimi gidecek
Oyle kaldik sessizlige devam😎 kimse Ne olacagini ongormuyor
SM-G900FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bi sessizlik var ama bişey anlamadım ortada bir haber var ve kağıtta tık yok ne ileri ne geri
Ek 4242
derinlik
Tahtadaki olaya şöyle bakalım
Migros 2.2477 fiyattan çağrı yaparım diyor
Yani bu hissenin en düşeceği.nokta 2.25 peki neden tahtada 2.29 dan 800.000 lot alıcı. Var
Demek çağrıya pek vermeden tahtada bir. Hareketler olacak
Bakalım görelim
Normalde çağrı rakamı tahtadaki alıştan. 4-5 kademe altta olduğu için çağrıya vereceklerin tahtada satması beklenir
Pek kayda değen satış olmadı daha
Sabah seans açılmadan önce 2.30 dan emir girdim ve hisse alımı yaptım. Benim fikrim şu idi; açıklanacak olan çağrı fiyatı ile ilgili halen bir belirsizlik var. Fiyat netleşmiş değil. En kötü ihtimalle 2.25 olacak. Yani alt sınır belli ama daha yukarılardan bir fiyat olma ihtimali de var. Bu durumda en olumsuz senaryo gerçekleşmiş olsa da 5 kademe maliyetle elden çıkarabilirim. Kendi adıma bu riski almaya değer gördüm. Herkese bol kazançlar.
Yatırım tavsiyesi değildir.