Bedelli yada bedelsiz açıklasa hisse de ne tür faydası olacak? Cahilliğimi bağışlayın :)
Printable View
Bedelli yada bedelsiz açıklasa hisse de ne tür faydası olacak? Cahilliğimi bağışlayın :)
Estağfurullah..
Kent yönetimi SPK ya gerekli başvuruyu yaptı, tahminen bu hafta onay gelebilir.. Sonra Genel Kurul gündemine alacaklar bedelli arttırımı.. Bedelli olunca, şirket resmi sermayesi artacak.. Hisse sayısı artacak, doğal olarak borsada işlem gören hisse adedi de artacak..
Bedelli sermaye arttırım genelde ya borç ödemek ya da yeni yapacağı yatırımları finanse etmek için yapılıyor.. Kent'de borçtan dolayı değil YENİ YATIRIMLARI var, ona destek için sermaye arttıracaklar.. Yeni yatırımın ihracatlarını %50 artıracağı söyleniyor.. Mevcut durumda ihdacat 330 milyon TL Civarı.. Tek dezavantajı borsada çok az hissesi var %1 bile değil, değilse herşey iyi genel itibariyle
Yeni yatırımları var
Genelde yatırımcılar bedelli sermaye arttırımına uzak dururlar diye biliyorum.
Halka açıklık oranının düşük olması, spekülatif hareketlere daha açık olması anlamına gelebilir mi? QNB banktaki gibj
BIST Genel Müdürü Hakan Atilla;
"İşlem hacimlerimiz geçen seneye göre ikiye katlandı..."
"mayıs ayında endeksten 2 sıfır atacağız..."
"Daha fazla yerli yatırımcının gelmesi için çalışmalar var.."
"HALKA AÇIKLIK ORANI DÜŞÜK hisselerde (spekülasyonu önlemek amaçlı) düzenleme olacak.. (OLUMLU)
bedelli arttırım genelde şu iki sebepten yapılıyor;
1) şirket çok BORÇLU oluyor, bedelli sermaye arttırımı ile sağlanan kaynak borçların ödenmesine aktarılıyor..
2) şirket YATIRIM yapıyor, yeni yatırımı yaparkan hissedarlarında elini taşın altına koyması için bedelli arttırımla katkı koyması amaçlanıyor..
KENT GIDA AÇISINDAN ÖZETLE 30.09.2019 BİLANÇO ÖZETİ ŞÖYLE.(yuvarlak)
Nakit, Alacak,stoklar ve KV dönen varlıklar .... 417 milyon
Bina, fabrika, demirbaş ve diğer duran varlığı.. 364 milyon
kısa vadeli borçlar .................................... 322 milyon
(sıkıntılı borç durumu yok, olağan bir işletme)
uzun vadeli borcu .................................... 18 milyon
NET ÖZKAYNAK (vergi dairesi bilançosu)....... 440 milyon
şirketin geçmiş yıl karları ile özkaynağı ticaret sicilindeki sermayesinin 15 katı BÜYÜMÜŞ..
mantıken, bedelli sermaye arttırımı yanında geçmiş yıl karlarından bedelsiz arttırımda yapması çok daha olağan gözüküyor.. şirket kayıtlı sermayesinden fazla 1 yılda kar ederek şirketi büyütür durumda..
mart 2021 de tamamlanacak yeni yatırım için sermaye arttırımı düşüncesindeler.. ki bu yeni yatırım, şirket yetkililerinin ifadesiyle yıllık yaklaşık 330 milyon TL olan ihracatı % 50 oranında arttıracak, 100 yeni kişi istihdam edilecek.. velhasıl herşey olumlu.. sadece madem borsadasınız, borsada işlem gören hisse sayısını arttırın, yani halka arz yapın, hisse olumsuz sığlığı üzerinden atsın.. o zaman çok farklı bir yerlerde olur.. eksiğim olur ama gördüğüm bu.. 10 yıldır takip ederim, inşallah bizler için hayırlı olumlu neticelerin olacağı zamanlara girmiş oluruz.. şahsi düşüncelerim.. YTD
PAYLAŞAYIM İSTEDİM
13.02.2020: kapanış 247,30 ağırlıklı ortalama fiyatı 244,70: işlem 25.631 adet
14.02.2020: kapanış 242,00 ağırlıklı ortalama fiyatı 244,19: işlem 6.400 adet
17.02.2020: kapanış 239,90 ağırlıklı ortalama fiyatı 244,05: işlem 10.144 adet
18.02.2020: kapanış 234,50 ağırlıklı ortalama fiyatı 236,75: işlem 9.122 adet
19.02.2020: kapanış 230,00 ağırlıklı ortalama fiyatı 231,04: işlem 7.088 adet
20.02.2020: kapanış 217,00 ağırlıklı ortalama fiyatı 222,55: işlem 7.351 adet(213 lere kadar düşmüştü)
13 Şubatta kapanışı 247,30 TL ile yapmıştı..
takip eden 5 gün boyunca yaklaşık % 16 düştü (bazı hisseler gibi 1 günde %19 düşmedi maşallah)
Ve o günden beri günün kapanışları hep ağırlıklı ortalamanın altında oldu..
(benim yorumum; aslında tutunmak istiyor fakat, hissenin az miktarda borsada oluşu, küçük küçük lotlarla fiyat aşağılara inebiliyor)
YTD..
BUGÜN DE TİCARET SİCİLİNE BAŞVURU YAPILDI..
Kayıtlı Sermaye Tavanı Artırımı, Tavan Geçerlilik Süresinin Uzatımı ve Esas Sözleşme Tadili Ticaret Bakanlığı Başvurusu
20.02.2020 tarihinde yaptığımız KAP açıklamasında belirttiğimiz üzere, Sermaye Piyasası Kurulu ("SPK") şirketimizin kayıtlı sermaye tavanı artırımı ve tavan geçerlilik süresinin uzatımı amacıyla yapacağı esas sözleşme tadilini ONAYLAMIŞTIR.
SPK onayına müteakip şirketimize ait esas sözleşmenin tadil edilmesi için Anonim ve Limited Şirketlerin Sermayelerini Yeni Asgari Tutarlara Yükseltmelerine ve Kuruluşu ve Esas Sözleşme Değişikliği İzne Tabi Anonim Şirketlerin Belirlenmesine İlişkin Tebliğ'in 5. maddesi uyarınca....,
T.C. TİCARET BAKANLIĞI'NA 21.02.2020 tarihinde BAŞVURULMUŞTUR.
Kamuoyuna saygılarımızla arz olunur.
sanırım bi aksilik olmadan ptesi Ticaret Bakanlığı da onaylar.. hedefe devam !
haftanın başı böyle.. stres, virüs vs alışa alışa gideceğiz.. sonu güzel olur inşallah.. YTD
kimseye yatırım tavsiyesi değil..
endeks düzeltmeye bahane arıyordu.. biraz bahanenin ötesine de geçmiş hissedilebilir..
Önümüzdeki risklere bakarsak..
1) İdlib
2) Corona
3) Libya
4) Ruslarla nahoş durum
5) dolar
aslında dolar artışını bunların sonucu gibi sayarsak..
1) özellikle İdlib Ve 4) Rusya;
Rusya ile daha önce mutabık kaldığımız.. bunların neticesinde oluşturduğumuz gözlem noktalarına saldır(t)an Suriye/ Rusya.. milyonlarca insanın Türkiyeye akın etmemesi, insanlık dramınlarının felaket boyutunu aşmaması için, İdlib'in sükuneti için Rejimin durdurulmasından başka çare yok.. Herifin ülkesi kalmamış.. 1 milyon insan ölmüş.. 5-6 milyon insan göç etmiş, per perişan bir durum var.. Fırat'ın doğusu ve önemli bir bölümü ABD - PKK işgali altında.. sanki gücü varmış gibi İdlib'te sorun çözecek güya Suriye.. işin aslı Rusya.. Allah askerimizin devletimizin yardımcısı olsun, güç kuvvet versin.. TÜRKİYE BUNU BAŞARACAK, DUALARIMIZLA İNŞALLAH..
2) Virüs:
virüs Türkiye'ye bi şekilde ulaşsa bile, inşallah devletimizin mücadelesi ile her türlü badirenin üstesinden geleceğimize inanıyorum.
Kent Gıda bazında da, kıymetini biliyor ve zamanına endeksleniyorum kendi adıma.. Ancak hiç kimseye yatırım tavsiyesi değildir..
kent gıda bazında..
SPK onayı tamam, Ticaret Bakanlığı ve ardından Genel Kurul onayı ile sermaye arttırımı Kent'i farklılaştıracak..
Esas hikaye Sermaye arttırımının mevcut ihracatını %50 arttıracak yatırımın finansmanına katkıda bulunacak olması ayrı bir hikaye..
ve önümüz Ramazan ayı.. 2 tane bayram.. hayırlısı inşallah.. YTD arkadaşlar
25.02.2020, saat 15:10 itibariyle
dünkü kapanış: 217,000
şu anki fiyatı : 223,400
218,700 ile 230,900 arası gitti geldi.. ağ.ort.fiyat 224,307 civarı.. 8.780 adet işlem var..
25 şubat KAPANIŞ..
dünün kapanışı 217,00
bugün kapanış 226,90 düne göre + % 4,56
işlem adedi 11.575.. ort.fiyat 224,479
beklentiler:
1 - sermaye arttırımı
2 - ramazan ayı..
3 - ardından Kurban..
4 - Yeni yatırım, özellikle ihracatı %50 arttıracak (mevcut ihracat 330 milyon Tl civarı; Kaynak Kent Gıda A.Ş.)
şubat başından beri 200 altına hiç salmadı..
özellle 215 civarında tepkiler kemikleşti
hayırlısı bakalım, YTD..
hangi hisse olursa, güvenen.. tam yeri sanki..
dolaşımdaki hisse sayısı az olmasına rağmen, maşallah.. YTD
Anlatabileveğimiz duygular değil.. Allahım askerlerimize tüm güvenlik birimlerimize DUA ediyoruz, onları Muzaffer kıl, ve bu coğrafyayı kan ve gözyaşına garkedenleri kahreyle, Mehmetçiğimiz çetin bir mücadele verirken.. Bizler onlara yardımcı olmak, devletimize yardımcı olmak adına dimdik her şartta mehmetçiklerimizin yanındayız. Dua ediyoruz, dua ediyoruz..
2018 - 2019 mali durum karşılaştırması özetle..
2018 NET kar : 55.868.719.. 2019 NET kar: 24.668.715 ( -31.200.004 )
2018 sonuna göre Varlıkları 90 milyon TL civarı artmış.. Karşılığında borçlar 68 milyon artmış..
nakit, alacak ve stoklarda yaklaşık 33 milyon artış..
duran varlıklarda 56 milyon artış... amortismanları unsurunu da dikkate alırsak 50-60 milyon civarı yatırım artışı var.. 2018 sonunda KENDİ TAŞITI YOKKEN , 2019 yılı sonu itibariyle yaklaşık 15 milyon TL lik araç aldığı görülüyor.. orta vadeli yaptığı yatırımların izlendiği YAPILMAKLA OLAN YATIRIMLAR HESABI; 2019 başında 39.960.514 TL iken.. 2019 sonunda 78.952.661 TL olmuş.. ((YATIRIM BURDA KENDİNİ GÖSTERİYOR, YATIRIM DEVAM EDİYOR)..
CİRO
Cirosunu 2018 yılına göre % 17,23 arttırmış
2018 cirosu : 872 milyon.. 2019 cirosu: 1 milyar 22 milyon..
Satılan Mal Maliyetinin ciro içindeki oranı değişmese 50 milyonun üzerinde bir kar rakamı olacakmış görünen..
kısaca gördüklerim ..saygılar
KAR DAĞITMAYACAK..
"Yönetim Kurulu Karar Tarih: 04/03/2020
Şirketimiz Yönetim Kurulu, SPK'nın "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği" (II-14.1) hükümleri dahilinde, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ("KGK") tarafından yayınlanan Türkiye Muhasebe Standartları ("TMS") ve Türkiye Finansal Raporlama Standartları'na ("TFRS") uygun olarak hazırlanan, sunum esasları, SPK'nın konuya ilişkin kararları uyarınca belirlenen, bağımsız denetimden geçmiş, 01.01.2019 - 31.12.2019 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolara göre; "Ertelenmiş Vergi Gideri" ve "Dönem Vergi Gideri" birlikte dikkate alındığında, 24.668.715 TL tutarında "Net Dönem Kârı" oluştuğu..
ve bu tutar, İŞLETME SERMAYESİ VE YATIRIM PLANLARI ihtiyaçlarını karşılamada kullanılacağından,....
Yönetim Kurulumuzun kâr dağıtımı yapılmamasına ilişkin öneride bulunulmasına karar vermiştir."
e BEDELSİZ olarak sermayeyi de yakışıklandırsanız bedelli yanında olmaz mı.. ?
GENEL KURUL : 3 NİSAN 2020 cuma günü.. saat:10
"Yönetim Kurulu Karar Tarih: 04/03/2020
Şirketimizin 1 Ocak 2019 – 31 Aralık 2019 hesap dönemine ait Olağan Genel Kurulu, gündemindeki maddeleri görüşmek ve karara bağlamak üzere 3 Nisan 2020 Cuma günü saat 10:00'da, "Cumhuriyet Mahallesi, 2253. Sokak, No.11, 41400, Gebze, Kocaeli" adresindeki şirket merkezinde tahsis edilen özel salonda toplanacaktır. Genel Kurulu Toplantısına davet ilan metni ektedir."
GENEL KURUL (03.04.2020)
Gündem Maddeleri
1 - Açılış ve toplantı başkanlığının oluşturulması.
2 - Yönetim kurulunca hazırlanan yıllık faaliyet raporunun okunması ve müzakeresi.
3 - Denetçi raporlarının okunması.
4 - Finansal tabloların okunması, müzakeresi ve tasdiki.
5 - Yönetim kurulu üyelerinin ibrası.
6 - Karın kullanım şeklinin, dağıtılacak kar ve kazanç payları oranlarının belirlenmesi.
7 - Yönetim kurulu üyelerinin ücretleri ile huzur hakkı, ikramiye ve prim gibi hakların belirlenmesi.
8 - Denetçinin seçimi.
9 - Yönetim Kurulu Üyelerine, Türk Ticaret Kanunu'nun 395 ve 396'ncı maddelerinde yazılı iş ve işlemleri yapabilmeleri için yetki verilmesinin pay sahiplerinin onayına sunulması.
10 - Sermaye Piyasası Kurulu ve Ticaret Bakanlığı'ndan onayları alınmış olan, Şirket'in kayıtlı sermaye tavanını geçerlilik süresinin uzatılması ve kayıtlı sermaye tavanının artırılmasına dair, Şirket esas sözleşmesinin "Sermaye" başlıklı 6. maddesinin değiştirilmesine ilişkin tadil tasarısının onaya sunulması,
11 - Yönetim kontrolünü elinde bulundurun pay sahiplerinin, Yönetim Kurulu Üyelerinin, idari sorumluluğu bulunan yöneticilerin ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarının, ortaklık veya bağlı ortaklıkları ile çıkar çatışmasına neden olabilecek önemli bir işlem yapması ve/veya ortaklığın veya bağlı ortaklıklarının işletme konusuna giren ticari iş türünden bir işlemi kendi veya başkası hesabına yapması ya da aynı tür ticari işlerle uğraşan bir başka ortaklığa sorumluluğu sınırsız ortak sıfatıyla girmesi kapsamında gerçekleştirilen işlemler hakkında pay sahiplerine bilgi verilmesi.
12 - Sermaye Piyasası Mevzuatı ve ilgili düzenlemeler kapsamında; Şirket'in 2019 faaliyet döneminde; sosyal yardım amacıyla vakıf, dernek, kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan bağışlar hakkında bilgi verilmesi ve 2020 yılı hesap dönemi içerisinde yapılacak bağışlar için üst sınır belirlenerek, Yönetim Kurulu'na yetki verilmesinin görüşülmesi ve onaya sunulması.
13 - Üçüncü kişiler lehine verilen teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile gelir ve menfaat sağlanmadığı hususlarında pay sahiplerine bilgi verilmesi.
14 - Dilekler, görüşler ve kapanış.
Gündemde Yer Alan Hak Kullanım Süreçleri
Kar Payı Dağıtım
Kayıtlı Sermaye Tavanı
Genel Kurul olacak.. daha önce "bedelli sermaye arttırmayı planlıyoruz" dediler.. Başlasın hikaye bakalım inş. YTD
KAYITLI SERMAYE TAVANI..
madde değişikliği Genel Kurulca onaylanıp ticaret siciline tescil edilince..
sermaye arttırımı için herhangi bir tarihte, tarihlerde, kayıtlı sermaye tavanını aşmamak kaydıyla... sadece Yönetim Kurulu kararıyla arttırım yapılabiliyor ..diye biliyorum..
Genel Kurul'a 1 ay.. Ramazan'a 1,5 ay .. :whistling:
sanki dükkan benim.. üstatlar yok.. elbet gelirsiniz .. yakındır :)
başlasak mı napsak ) dükkan benim ya :)
Dukkani kapat tatile cik ;))GM 8 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kent’ in okoliptuslu, naneli ve mentollü şekeri öksürüğe iyi geliyormuş corana ya da iyi gelirse Kent’ i kimse tutamaz ytd
Yarın ofise KENT'in naneli okaliptüslü şekerlerinden aljyoruz)) niye olmasın
okaliptuslu devam.. Kent'de Fiyatta 10 yıl öncesindeyiz.. elbet geçecek , hadi hayırlısı
KENT SCHWEPSS TEKİ KİNİN MADDESİ İLE İLGİLİ BİLGİ AÇISINDAN:
Kinin maddesi, vaktiyle sıtma tedavisinde de kullanılmıştır.
Schweppes İndian tonic water içinde de bulunur.
Corona'da birinci öncelik, bağışıklığı güçlendirmek.. Net aşısı da yakın zamanda olmayacak gibi.. Dolayısıyla en ufak faydası olan herhangi bir ilaç, herhangi bir madde insanlık için ilave bir umut..
Sıtma ilacını virüsü baskılamada kullanıyoruz..., Daha ağır vakalarda Aids ilaçlarını kullanıyoruz dedi
Saat 23:15 civarı NTV'de Prof. İlyas DÖKMETAŞ (Sağlık Bilimleri Üniversitesi)
GENEL KURUL yaklaşıyor..
inşallah 2 haftaya kadar artış eğilimi de tatmin edici düşerse..
genel kurul, ramazan, sıcak vs.. inşallah iyi olması temennilerimizle ! YTD
3nisan genel kurul iyi sonuç lar çıkar inşallah
Kentin okaliptuslu ve mentollü şekeri çok iyi satışlar arttı sanırım corono ile mücadele tarihinde kent altın harflerle yerini alacak ytd
Buğün KIR zincirleri artık Kentttttttt
Genel Kurul.. kayıtlı sermaye tavanını kabul edecek.. sonrasında yarın haftaya veya 1 aya.. Sermaye arttırımının ne zaman olacağına, Yönetim Kurulu Kararı yetecek.. YTD
Genel kurul kararları ticaret sicilinde tescil edildi.. Artık kayıtlı sermaye tavanı içinde söz Yönetim Kurulunda.. Döviz pozisyonu iyi, çıta atlayan bir Kent.. Yönetim Kurulundan gereğini bekliyoruz
Okaliptuslusu çok güzel de bunların derdi corona değil Ramazan’ın son günlerini bekliyor herhalde
Yaşa sen kenttt sonunda kaldın 190 üstünde
Virüs salgını gıda dışında tüm sektörleri vurdu!
https://www.dunya.com/dunya/virus-sa...-haberi-467381
https://i.hizliresim.com/6TfnKn.jpg