Bu hisse B grubuna geçiş şartlarını sağlamışsa neden kazanılmış hakkımızı gasp edersin Bist Yönetimi?Ytd
Printable View
Bu hisse B grubuna geçiş şartlarını sağlamışsa neden kazanılmış hakkımızı gasp edersin Bist Yönetimi?Ytd
Fiili Dolaşımdaki Pay (FDP) değeri bakımından, Borsa tarafından belirlenen değerleme dönemi itibarıyla FDP değerinin ortalaması;
a) 30 milyon TL ve üzerinde olan payların, A Grubuna dahil edilmesine,
b) 30 milyon TL’nin altında ancak 10 milyon TL ve üzerinde olan payların B Grubuna dahil edilmesine,
c) 10 milyon TL’nin altında olan payların C Grubuna dahil edilmesine,
Mevcut veya ilave kurallar bakımından A, B, C ve D gruplarında yer alan paylara (hisse senedi) ilişkin sınıflandırma ve kurallara ulaşmak için buraya tıklayınız.
Borsa tarafından belirlenen değerleme dönemi içerisinde ve hesaplama yöntemi ile Borsa fiyatı pay başına net aktif değerinin 1,5 katı ve üzeri olan menkul kıymet yatırım ortaklıklarının B Grubu’na,
Borsa fiyatı pay başına net aktif değerinin 2 katı ve üzeri olan menkul kıymet yatırım ortaklıklarının C grubuna dahil edilmesine,
12,993 adet dolaşımdaki pay
6 aylık ağırlıklı ortalama 2,831 tl
12,993*2,831=36,783,183 tl eder
bu demektir ki B grubu garanti ölçüye göre A grubu bile olabilir demek.
doğrumu hesapladık ?
A dan vazgeçtim B ye alsınlar razıyım
% 40 payla 11 üyenin 7 sine sahip olmak çok adil değil, hele imtiyazlı hisselerin oy hakkı kısıtlanmışken.
% 40 munzamda, % 28 chp de ya diğerleri? % 30 dan fazla hisseye sahip olsanda yönetimde olamıyacakmısın?
Daha önce de benzer bir şeyden bahsetmiştim. 11 üyeden birini atamak için kaç lot İşkur, İŞ A , İş B veya İş C hissesine sahip olmak gerekir diye.
Yoksa bir tehlike mi hissettiler.:)
Hepsi sende olsa yine bos 4 497 000 000 adet isc var ve bunlarin oy hakki 4 1 adet isa nin oy hakki 4 devlete gecmez ise bu paylar bos gerci devir isi de ayri bir muamma . Hikaye super ama talep ayni sekilde degil.gecen gun farkli bir yazi okudum burada asil yapmak istenilen hazineye kaynak yaratmak ve isbankin kredi musluklarini acmasini saglamak diye son olarak 5 mlyr usd lik ihrac kredi musluklarini acmak icin ise devir isi yatti demektir
Yanlis olmus duzelteyim 1 adet isa nin oy hakki 20
Devir isi bankayi tedirgin edecegini pek sanmam sonucta ortak degisiyor munzam vakfin yaptigi asil adaletsiz yuzde 20 kari kendi kopariyor calidanlara tabi aslan payini isbankda veznedeki calisan almiyor
Nedense ben devir işiyle çok ilgilenmiyorum desem. Benim beklentim farklı.
Sayın pılavlı bir mesajında munzam sandığın alımlarıyla ilgili olarak maddi gücünü gündeme getirmişti.
Munzam sandık son zamanlarda çalışanlarına verdiği ikramiyeyi kesmişti. sebebi konusunda şimdi acaba mı diyorum.
Yönetimde temsiı hakkı konusunda ise tek başına İş B yi referans göstermediğimi fark edebilirsiniz.
İş B konusunda borsa cini diye bir arkadaşın göndermesi vardı.:)
Oy hakkı değişikliğinin o zamandan sonra yapıldığını hatırlıyorum. Yanlışta olabilir tabii ki.
Garanti kırucu hisselerinin 1 milyon lot olarak ilaveten basımı hikayesi vardı. Onunla ilgili yazıları bulamadım. Bulsaydım oradanda konuyla ilgili epey hikaye çıkacaktı.
allahım cehalet böyle bişey demek.tahvil ihracı yapıldı kredi musluğu açıldı.devr bundan dolayı olmz.mantığa hayran kaldım cidden
Kartları atm’de sıkışsa onu bile buraya bağlayacaklar neredeyse.
dediğim gibi okuduğum haberin içeriği , ama işbank bu konuda gerçekten de hükümeti rahatsız ediyor diğer banklar gibi kredi kullandırmıyorlar.diğer tarafta hazine ye devir kısmı ya gerçektende sağlam bir şekilde yapılmak isteniyor yada bir yaygara olarak kullanıldı ama son bir aydır sessizlik hiç açıcı değil
Bakın durum şu. İşbankası’nın sermayedarı gerek görülmesi halinde sermaye artırımını karşılayabilecek finansal güce sahip olmadığı için gerek kredi kullandırım gerek yapılandırmalarda dilediği gibi hareket edemiyor. Sözün özü büyük kredileri her banka yapılandırıyor zaten. Burada hükümetle fikir ayrılığı var gibi bir çıkarım doğru değil.
İlk defa gündeme getirilmedi. Daha önce de defaatle gündeme getirildi. İlk defa sonuca bu kadar yakın hükümet. Kamu bankaları sermaye sıkıntısı çekse dahi kolayca aşarlar, iş bankası sermaye sıkıntısı çekerse nasıl aşar soru bu. Şöyle örnek vereyim. Sermaye yeterlik rasyosu düşerse nasıl toparlayacak, kim sermaye koyacak?
Serbest kısmını kullanabilirsiniz, tamamını değil.
güldür güldür yeniden yapılanmaya gidiliyor...hala farkında değilmisiniz.finas ve sanai şirketleri iki adet holding altında birleştirilebilir....
ytd.
Kac lotla taban oldu bu..
hırsız varr
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 lot ile taban oldu karsilikli islem bence
Eslesmede 3100 u gosterip 2500 verdi
tahtayı boş gördü.sıkıyorsa öğlen versin.son 3 saniyede yaptı.
büyük ihtimal yarına kadar 3,600 gösterecek
y.t.d
hırsızlıkkkk varr 3600 hayall 3000 e gelsinde dua edelim
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tahta boş sıkıntı yok 3000 emir gönderiyom 1 tane veriyor.