Kafamda teknikte bir rakam var orasina cok uzak teknik bilgim cok zayif cok az miktarda almistim bekliyorum.
;)Ytd
Lenovo K33a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
https://i.hizliresim.com/2j9c9v7.jpg
"yatırım tavsiyesi değildir"
https://i.hizliresim.com/58t899f.jpg %90'ı bitmiş olan Borsa Kule'nin mevcut degeri (ki su anda stokta 104 milyon ₺ olarak gozukmekte) Kuyas'in mevcut piyasa degerinden çok daha fazladir. Bunu satisa sunmaya basladiklarina gore bu yil degerlemesini yaptirmak zorundalar.
7 Katı otopark 15 katli , sehrin merkezinde kuyumcukent'in hemen yaninda olan olagan ustu donanima sahip bir bina.
https://www.hepsiemlak.com/istanbul-...aza/4492-15141 en basitinden aynı lokalizasyonda 5 katli 20 yasinda 12.000 m2'lik bir plaza 200 milyon ₺ ile ilana koyulmuş.
Borsa Kule'nin ölüsü 300 - 400 milyon ₺ yapar. Ekspertiz yapildiginda (ki kisa surede yapilmasi lazim) bunu gorecegiz insallah. Bir de burasi kuyumcular icim.dusunuldugunden inanilmaz guvenlikli akilli bir bina olarak tasarlanmis
sadece Borsa Kule 300-400 milyon iken Kuyas'in komple piyasa degerinin 240 milyon olmasi hic normal degil diye dusunuyorum.
Bilgi icin tesekkur ederiz
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...54862182/detay
veya
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...51833587/detay
Borsa Kule'nin degeri bu ilanlara bakarak cok daha iyi anlasilir.
Kuyumcukent Plaza icinde 150 m2 : 2.58 milyon ₺. m2: 17.000 ₺ ?! Plaza , Kule gibi tam donanimli da degil (diger ilanda m2 21.000 lira)
Borsa Kule Projesinde büyüklükleri 76 m2'den 958 m2'ye kadar olan farklı seçeneklerde ticari 92 bölüm mevcuttur.
borsa kule'nin kabataslak ortalama hesaplar ile satilabilir m2 si dip 17.000 ₺ olarak baz aldigimizda kabataslak degeri 400 milyon olmali.
hadi dip 350 olsa - 100 milyon stok değeri = 250 milyon kar yazmasi lazim.
degerleme raporu geldiginde bunu gorecegiz insalalh.
sirketin fk'si 1.1 olacak pddd ise 0.6 gibi falan oluyor heralde. bedava olacak yani.
Forumun ESKI sayfalarini okudum dun gece bu konu cok islenmis ama Kule daha yeni bitti. bu yil kesin degerlemesi yapilmasi gerekiyor.Bu sene Kuyas acisindan guzel bir yil olabilir.
sn.rainbow123 tsk ederiz
2018 yili basinda yapilan genel kurulda verilen bilgileri paylasmis. cok detayli bilgiler var ama bircogu eski bilgi oldugu icin paylasmadim.
bizim icin onemli olan kisim , o gun proje yeni basladiginda (yani 2018 yilinda) bu sekilde anlatilmis genel kurulda.
demekki 15 katli bir kule olduguna gore her kat kabataslak 1000 m2 olarak degerlendirilebilir. Bu da kabataslak 15.000 m2 satilabilir alani ifade etmektedir.
15.000 m2 x 3000 usd (bana gore m2 4000 usd fazla) = 45 milyon usd piyasa degeri yapar (kdv dahil)
45 milyon x 9 TL = 400 milyon kabataslak piyasa degeri yapar. hadi 350 olsun dip
kuyas'in piyasa degeri 248 milyon TL.
bu nokta surdurulebilir bir nokta degil. cunku 2021 de kule tamamen bitmis olacak.
2018 yilinda yatirim yapanlar konuyu guzel gormusler ama bir hayalmis. uzerinden 3 yil gecti kule bitti. gercek oldu ! ilk degerleme raporunda dip 350 milyon gelse maliyeti cikinca 200-250 kar yazar.
sirket 250 milyona islem gormuyor.
ilginc bir durum var.
Borsa Kule "değerleme raporu geldiğinde" mevcut bilanço uzerindeki etkileri üzerine de bir analiz yapalim.
Öncelikle mevcut bilanco yapisi incelendiginde , su anki piyasa degeri bana göre pahali duruyor.
ama ortada gizli bir hazine var !
Borsa Kule : (uzun vadeli stoklar icinde) 104 milyon maliyet degeri ile durdugu mevcut bilancoda
Aktifler : 281 milyon ₺
Özsermaye : 165 milyon ₺
Sermaye : 100 milyon ₺
---- ---- ----
Değerleme raporu geldiginde ise : min. 350 milyon ₺ olarak aktiflerde kisa vadeli satisa hazir degerler icinde gecmis olacak.
Bu durumda
Aktifler : 530 milyon
Ozsermaye 415 milyon
Sermaye : 100 milyon
Kar : 250 milyon
su an ki fiyati 2.50 dersek kabatslak.
sadece f/k 1 gibi bir sey olacak.
pd/dd ise 0.60 civarina gelecek.
aslinda bu sirketin caddebostan - goztepe tarafinda (kentsel donusumde yaptigi) 9 adet muazzam dairesi var. onlarin degerlemesi de yapilmamis. onlar zaten basli basina butun finansal borcu kapatir. simdilik o detaylara girmeye gerek yok.
bugun 2.39 - 42 bandina gelirse pozisyon acmayi hedefliyorum nasipse.
Merhaba arkadaşlar takip ettiğim hisselerden biriside kuyas
Bir süredir hisselerde zamansal analizler üzerine çalışıyorum. Bu analiz sonucuna göre 25 ekim -27 aralık arasındaki 10 haftalık zaman dilimi önemli görünüyor. bu süreçte nasıl bir seyir izleyecek merakla bekliyorum bakalım neler olacak. (asla ytd)
https://i.hizliresim.com/6k1b4b0.jpg 1 haftalik takasta 2 araci kurum malı cok yuksek oranlı konsolide etmis. (malı bedava görünce ne var ne yok süpürmüşler) "yatırım tavsiyesi değildir"
sn. fogel bu yil sonuna kadar yapilmali diye dusunuyorum. 2021 bilancosunda gorebilmeliyiz.
Tesekkur ederiz bilgiler icin.
Hala bir ileri iki geri modunda.
Bakalim nereye kadar.boyle.gidecek?
Hissede büyük bir balina olduğunu söylüyorlar.
Yani mal toplayıp satış yapmayarak fiyatlama olmasını sağlayan ve süreç sonunda hisseyi olduğu yerden çok daha yukarı taşıyacak paralı abi.
[emoji846]tsk ederiz sn. 212selim.
ama o dediginiz spekülatörler bist icinde her hissede asagi yukari var.
burda da olmasi gayet dogal
zaten bu sirketin %100'ü halka acik bir sirket. ve bu yilki genel kurulda yonetime buyuk bir operasyon yapildi (ki borsa tarihinin en ihtisamli operasyonlarindan biriydi).
dogal olarak operasyonu yapan grup artik sirketin yonetimini ele gecirdi.
su an ki yonetim kurulu uyeleri onları temsil ediyor
(Ayrica daha once bu sirket hisseleri Mübarek kardeslerden Envergilin elinde epey bir kalmisti, sonra ne oldu satti bilinmez ama bir balinadan baska bir balinaya geciyor anlayacaginiz)
ama yillar var ki usd bazinda dibinde dolasmakta. bir turlu operasyona konu olamadi.
Bos yere el degistirmemistir diye dusunuyorum.
Bal tutan parmagini da yalar.
Hikmet Yurtbay var burada %5 payı vardı biraz satmış gözükmüyor artık,Prkab'ı da götüren bu ama kendisi cezalı bildiğim kadarıyla 6 ay kadar
İşlem hacminin iyice düşmesini nasıl yorumluyorsunuz arkadaşlar. Saygılar
https://i.hizliresim.com/tfeczgs.jpg yillik grafikte usd bazinda diplerde geziyor. (çok çok az bir pozisyon ile buradayim ! aslinda 2.39-40 seviyeleri icin kendimi hazirlamistim, oralari da gordu ama kacirdik firsati)"yatırım tavsiyesi değildir"
bugun sert bir satis geldi, bofa kaynakli
yarin eger sarkarsa alim icin daha curetkar olmayi hedefliyorum.
bilanco 24 kasim'a ertelendi.
belki supriz bir bilanco gelebilir.
Merhaba arkadaşlar zamansal analiz yaptığımızda kuyas 2,56 idi o zamandan beri 2.94 görüp bu haftayı 2.79 ile kapattı.
zamansal analizde şimdilik sıkıntı yok görünüyor. bakalım analizin belirlediği tarihte değeri ne olacak beklemeye devam.
sn hayek kusura bakmayın biraz geç yanıt vermiş oluyorum zamansal analizimde kullandığım yöntemler elliott ve fraktal geometri. ancak analizi yeni yeni denemeye başlıyorum. o nedenle bekleyip görmek lazım bir süre.
sn. mutant daha detayli bir fiyat analizi bekliyoruz sizden (fraktal geometri ve elliott konusunda epey bir mesai harcamis biri olarak rica ediyorum bu arada)
siz bu tarihler arasinda resimde neyi kesfettiniz.
Sn hayek analizlerimi fiyat olarak değilde zamansal olarak irdeliyorum bunu yapmamdaki neden bir hissenin
ne zaman yükselişe ne zaman düzeltme/düşüşe geçebilceğini öngörmek. Beni bu analize yönelndiren esas neden ise
bizim gibi küçük yatrımcılar hisse aldığımızda çoğu zaman yanlış yerleden alıp aylarca/yıllarca beklemek zorunda
kalmamız. Bunun öüne geçmek için böyle bir çalışmaya başladım.
Açıkcası bu analizde fiyat konusu benim analizim dışında bir konu o ayrı bir çalışma konusu çünkü fiyat
bir anda özellikle büyük oyuncuların etkisiyle çok inanılmaz yerlere gidebiliyor. Bitcoin piyasasında olduğu gibi
o nedenle fiyattan ziyade zamansal analiz yaparak hisse yükselişdemi düşüştemi olduğunu öngörmek ve ne zaman biteceğini öngörmek bu süreçte kazanç elde etmek.
Biraz uzun oldu tekrardan herkese iyi kazançlar. (asla ytd)
Su pay piyasasin okadar cok goruyorumli teknik analiz yalanini.1.si teknik bist 100- ve bist 30 hisse harici hic birinde tutmamaz.hatda bunlarda bile tahmin oranii %25 dir.bir cok analiz cesidi vardir biri tutarsa biri tutmaz.kisacasj hepsi hikaye.hadi diyelimki teknik tutuyor sizlere gore.oyleyse butun analizcilerin zengin koselik olmasi gerekirdi.
Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
sn suatt38 söylediklerinize katılmakla beraber bir açıklama yapayım:
istatistiksel analizlerde analizin güven aralığını belirtirken %95 veya %99 güven aralığında diye bir güven aralığı belirtilir.
bu nedenle hep bir yanılma payı vardır gerçeğe en yakın analizde bile %1-5 hata payı vardır. Bu nedenle bende zaten analizlerimde
"öngörü" ifadesini kullanıyorum. amaç gerçeğe en yakın analiz yöntemini bulmak. bana göre de bu yöntem elliott ve farktal geometri
zaten benim kendi yaptığım analizlerde de +/-1 hafta sapma buluyorum.
tekrarda iyi kazançlar.(asla ytd)