Müsait olduğumda sahaya ineceğim. İnş.
Printable View
Hadi hayırlısı
SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın İzci bende nasip olursa bu kağıtta uzun vadeciyim. Yaklaşık 3 aydır kağıt tayım ve Metro dan var olan kaybımı çıkarmak için buradayım.
elde yok 13-PEHLİVAN
SİLVER CAN 13-34demir29
SİLVER CAN 14-umk
SİLVER CAN - AÇILIŞ
Bismillâhirrahmanirrahim. Arkadaşlığımız, Paylaşımlarımız hayırlı olsun. Uzun vadeli yola çıkıyoruz. Başlangıç fiyatımız 2.25. Hedef fiyatımız: 5.00 lira. Hayırlı olur inşallah.
SİLVER CAN- ANALİZ
Şirketimiz 35.709 ödenmiş sermaye ile Aspiratör ve Davlumbaz üretimi yapan Amasya/Merzifon'da kurulu sanayi şirketi'dir. 103.000 m2 arsada kurulu 1.000 çalışan ile faaliyet göstermektedir. Toplam kapasitesi: 2.133.250 adet (2017 3.çeyrek) üretim miktarı ise 928.621 adettir. (2017 3.çeyrek)
İZCİ , ben senden şüphelenmeye başladım :) Operasyonu yapanlarla bir bağlantın var gibi gibi :P bu kadar tesadüf mü , burayı canlandırman vede senedin bugün harekete geçmesi :) Zaten teknikde olgunlaşmıştı , her şekilde bekliyordum hareket ama senin böyle dünden mesajların falan dikkatimi çekti , bugün olucak şüphelerim artmıştı ki , bu da doğruladı . :) neyse haftaya güzel başladık..... sen devam et İZCİ .... :))))
---------------------------
yatırım tavsiyesi değildir...
SİLVER CAN- ANALİZ
Niçin Silver Can:
1-Ödenmiş sermaye: 35.709 Dönem karı: 10.929 (2017 3.çeyrek) olması, piyasa işlem fiyatıyla kıyaslandığında müthiş bir F/K oranı ortaya çıkıyor. (bkz-F/K: 5.51) Dönem karını esas faaliyet karından alıyor. Yani 1 defaya mahsus bir kar durumu yok.
2-Finansal borçlar: Kısa vade finansal borç: 6.030, Uzun vade finansal borç: 7.569, toplamda ve koparmada 13.599 finansal borç. Sektör ortalamasına göre borçsuz diyecek kadar çok az borcu var.
3-Kapasite kullanım oranı % 43, bunun anlamı: yakın gelecekte büyük bir yatırıma girmesini gerektirmeyecek bir oran. Artık dönem karlılığında meyvesini toplama zamanı gelmiş.
4-Yabancı oranı her geçen gün artmakta. (bkz-en son 12.01)
5-Yıl sonunda şirketin Kap'a gönderdiği haberde pazarlamaya son çeyrek fatura edilen marka kullanım bedeli: 2.575+kdv.(rekor) Bunun anlamı son çeyrekte de işler yine iyi gitmiş.
6-Şirketin basına verdiği demeçte (2017/Eylül) gelecek hedeflerinin 5 yılda 1 Milyar ciro olduğunu açıklaması.
7-Hissenin halen primsiz oluşu ve piyasa da popüler olan düşük değerli gayrimenkulü olan ve değerleme ihtimali olan şirketlere benzemesi.
Sn.Lonely_trader sn.izci daha evvelden yazmaya başladı. Esasen cuma hareketin yakın olduğu teyit edildi. Izci samimi biri bence bu hareket grubun sinerjisi diyelim sevgili dostum
SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bana bak trader, ben daha seansa bile bakmadım. (en son cuma günü bakmıştım) Yemin ederim fiyatı bile bilmiyorum.(bundan daha büyük bir şey olur mu). Böyle şeyler yazarsanız benden fayda alamazsınız.
Bir aydır işlem bile yapmadım. Hiçbir işlemim yok, ne bugün, ne de bir aydır. Ne bu kağıtta, ne de başka bir kağıtta. Maliyetim de: 2.22
Elimde henüz yok bu şirketin hissesi ancak bir şirkete ortak olmadan önce dersime iyi çalışırım.
Bir katkı da benden olsun yazdıklarınıza ; 2009 dan beri yapılan yatırım miktarı 36 milyon $ a tekabül ediyor, her yıl için yapılan yatırım miktarını o yılın ortalama dolar kuruna bölünce. Elinde olanlara bol kazançlar...
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kimi insan iyilik yapıldığında sağol der, kimi de; yapanı yaptığına yapacağına pişman eder.
Spekülasyon olmasın diye, dün onun için yazmadım. Hayret bir şey. Çok üzgünüm arkadaşlar.
Sıkıntı yok bilgi paylaşılınca güzeldir alan alır teşekkür ler
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
mal iyi 15 16 milyon arası kar beklentim var kısaca bu kara göre oluşacak fk ve piyasa fiatlaması yani 35 milyon sermaye 16 kar piyasa nasıl bakar bu işe geçen yıl karla karşılatırılma yapılır ilk tepki olarak geçen seneki karı 2 milyon %800 artış demek
kısaca mal iyi sabredene tabii 12 aylık bilanço fiatlaması bugün
itibari ile başlamış gözüküyor.
SİLVER CAN- SORU/CEVAP KÖŞESİ
SORU:
-Hedefiniz niçin 5 lira?
CEVAP:
-Çünkü 5 liranın altı, sadece borsada olur, onun için.
SORU:
-Niye ki ne?
CEVAP:
-Şirketin bilanço ederi, şu anki rasyolara göre 5 lira. Ayrıca yıllardır yaptığı yatırımlar, ayrılan amortismanlar la bilançoda erimiş ve görünmeyen bir maliyet söz konusu. Bunlarla beraber düşünürsek gerçek ederini artık siz tahmin edin.
SORU:
-Yani 5 liranın üzeri de var öyle mi?
CEVAP:
-Tabiiki.
SORU:
-Pekala o rakamı nasıl belirleyeceğiz?
CEVAP:
-Yapmış olduğu yatırımları toplayın, bugünkü kura çevirin. sonra üzerine koyun, ortaya çıkar.
SORU:
-Onu da hesaplayıverseniz sanki kurbağalar kısır kalır?
CEVAP:
-Onu da sonra hep beraber hesaplarız. Söz.
öncelikle şunu belirteyim , İZCİ nin yazdığı bilgileri zaten kendim tespit ettiğimden 2 aydır hissede pozisyonlarımla bekliyorum . yani zaten firmanın büyümesine bakıp , hissenin usd bazlı bakıldığında ne kadar kelepir kaldığı anlaşılıyor... ben aynı zamanda portföyümde yüksek miktarda VESBE hissesi taşıyan bir yatırımcıyım.... VESBE yi de bilançolarda 2014 Nisanında keşfedip pozisyon almıştım.... o dönemlerde 3.40 seviyesinden...... sonrasında 17 tl ye gitti. ama ben maalesef erken çıktım , düzeltmede geri alırım hayaliyle :) 7-8 den kaptırmıştım.... silver içinde yine kafamda bir hedef var , bakalım şu an teknik olarakda , hareketi başlatıyorlar gibi.....
ama yine İZCİ nin bunları yazıp ,sayfayı aktif hale getirmesi , onu tanımadığım için , hala şüpheliyim :) Ama şüpheli olmadığım SİLVR de hep birlikte kazanıcaz inşallah.......
--------------------------------------
yatırım tavsiyesi değildir...
SİLVER CAN- SORU CEVAP KÖŞESİ
SORU:
-Abi be, şu yatırımları da üzerine koyup fiyatı bir an önce hesaplayıversen, Ne dersin abim benim.
CEVAP:
-Acelen ne ki, beraber hesaplarız dedim ya.
SORU:
-Ya abi, ne olur şimdi hesaplasan. Sana bir işimiz düştü çok kasıyorsun be abi.
CEVAP:
- Bizim bilanço 5 liradan 178 Milyon TL yapar, Yatırımlara da bir o kadar koyalım 178 Milyon TL yani 5 Lira da o yapar. Yani toplamda ve koparmada 10 Lira olur.
SORU:
-Yani bizim 5 lira aslında 10 lira olmalı değil mi?
CEVAP:
-Evet aynen öyle.
SORU:
-Şimdi daha iyi oldu abi be, abim benim.
CEVAP:
-İyi hadi bakalım.
herkese selamlar dostlar...ben de bu hisseyi cuma gününden beridir alım için takip ediyordum..elimdeki gerelleri %33 kar 5,57 den verdikten sonra burada 2,42 ile maliyet yaptık...:) bu gün 2,30 daki alışlarımızı sürekli yukarı çekmemize rağmen bir türlü istediğimiz lotları vermeyince bizde gözümüzü karartık ve neredeyse en yukarıdan aldık...:kahkah:
bu gün için pahalıdan almış olabilirim ama ileriki günlerdeki fiyatına göre ucuzdan aldığıma inanıyorum...umarım benim de ayağım uğurlu gelir....
Çok daha iyi bilançolar gelmeden 10 TL beklentinize katılmam mümkün değil, 125-140m arası piyasa değeri ederinde fiyatlama olur diye düşünüyorum.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İlk aldığımda bir iki kişi takip ediyordu sayfayı.
Sayı giderek artıyor.
Sayı arttıkça ve kağıtda yükseldikçe ,tecrübeli arkadaşların verdikleri rakkamlar ( 5l er 10 lar )revize edilmeli.
KY nin sayısal olarak arttığı kağıt by ler için operasyonlarda daha kolay kullanılabiliyor.Dikkat etmek lazım.
Çokda yaymamak lazım etrafa.Bırakalım ususl usul takılsın kağıt.Acelemiz yok.
izci arkadaşın paylaşımları çok güzel ...kendisine topik adına teşekür ediyorum...
Hayirli olsun
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SİLVER CAN- SORU/CEVAP KÖŞESİ
SORU:
-Abi, son bir şey daha sormak istiyorum.
CEVAP:
-İyi, sor bakalım.
SORU:
-Şey diyeceğim, hani 10 lira hesapladık ya. Bunun içinde şirket yönetiminin 5 yılda 1 Milyar TL ciro hedefi de var mıydı abi.
CEVAP:
-Yok
SORU:
-Aşk olsun abi ya, niye hesaplamadın ki. Onu da kendine saklıyorsun değil mi.
CEVAP
-Onu da hesaplarsak ne olur biliyormusun.
SORU:
-Ne olur abi.
CEVAP:
-Vatandaş trader gelir. Derki; "ahanda yakaladım işte, zaten şüphelenmiştim, iyice abartmaya başladı zaar"
eksik bişey var. nedir? sektörde tek.. başka ne var? halka arzdan beri kuruş yatırımcı kazanmadı..başka ne? sektör gelişmeye açık..
bir de patron hissenin çıkmasını engelleyecek bir engel çıkarmıyor...piyasa ne karar veriyorsa o oluyor...bizim uyuz gentaş gibi değil...gerçi ikisinden de bilanço yönünden beklentilerim büyüktür o yüzden de sermayeyi ikisinin sırtına yüklemişim..umarım yüzümüz kara çıkmaz...burada tüm ky dostlar ile birlikte kazanmak nasip olur...
sana da hayırlı olsun dostum...hafta sonunda bana ayrıca sonra arkadaşlara silverlineyi önermiştim ...kendim de gerelden sonra albarakaya uğrayıp sonrada silverlineye yüklenecektim...ama bu gün agresif çıkması planlarımı değiştirmeme neden oldu...bu arada ben sana önerdiğimde sen hemencicik 2,34 ten aldın ben ise akşam kapanışında almaya niyetli idim..gelmeyince 2,42 den maliyet yaptım....:kahkah: ilk defa bu taktiğim işe yaramadı...normalde en uygun fiyatlar akşam seans kapanışına yakın olurdu..ama müşteriler iştahlı olunca ancak pazarın sonuna yetiştik..
ama buna da şükür ediyorum dostum...çünkü aldığımız hissemizin potansiyeli bana yüksek görünüyor...
geçmiş grafiklerine bakıldığında geçmişte en yüksek 2,42 den kapattığını görüyoruz...bu gün kapanış olarak zirve yakalanmış oldu...yine geçmişte gördüğü en yüksek yer ise 2,49 imiş...
bu gün 2,37 ağırlıklı ortalamaya karşılık kapanış 2,42 olmuş...gün içinde en yüksek 2,45 görülmüş...bu durum bize alıcıların çok iştahlı olduğunu o yüzden de günün en yüksek fiyatına rağmen alışlardan çekinmediklerini gösteriyor ( bunlardan birisi de benim...:kahkah: :)
bu kapanış bize yarın bu hissenin tekrardan alıcılı ile açılmak isteyeceğini söylüyor...umarım bilançolar gelmeden önce silverline soluğu 3,00 civarlarında alır...
Umarım hızlı ongorulerin bizde öğreniriz de senden,doğru kararlar verip senet secimlerimiz daha sağlıkla olur.bilgiyi paylastigin için teşekkür ederim
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
fazla konuştum hakkınızı helal ediniz dostlar...ben biraz susayım da güzel paylaşımlar yapmak isteyen arkadaşlar topiğe gelsinler...
Sn. Keko sizi gordugume sevindim. Demek ki dogru yerdeymisim dedim.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.