Devlet Hazine%7,5 dolar faizi ile borçlanıyor aracı bankalara komisyonu ile %8 içeride vatandaşa %5 bide %20 stopaj vergisi var libor faizleri ortada
Printable View
Devlet Hazine%7,5 dolar faizi ile borçlanıyor aracı bankalara komisyonu ile %8 içeride vatandaşa %5 bide %20 stopaj vergisi var libor faizleri ortada
Arkadaşlar dolardan 1 günde şu kadar kar yaptım diyorlar. Bilmedigimden soruyorum. Alış satış farkı oluyor. Neredeyse 20-30 kuruş. Nasıl kar oluyor anlamadım.
Bu rezil oranları yazarken gerçekten üzülüyorum. Mevduatçıyı yolunacak kaz yerine koyan sisteme lanet olsun. Parayı çalıştırıp ona buna ucuza kredi diye peşkeş çekenlere lanet olsun, içlerine dert olsun.
Aktif Bank 250k 70 gün üzeri 28% bono, MK 26.52
AktifBank 50k $ 32 gün üstü 5.5% repo, 5.84
Burganbank 300k 32 gün 24.75%
DenizBank 150k (60-90 gün arası) 24%
Ziraat 500k+ 32 gün üstü 23.5%
Halkbank 250k+ üstü 23.5%
Akbank 500k+ 32 gün üstü 23.25%
Garanti 300k 32 gün 22.85%,
Garanti 300k 90 gün üstü 23%
Bu olaylar iyi oluyor insanların nasıl yönetildiğimizi anlaması açısından...
Bana vermiyor ama gavura veriyor o faizi...
Neden ?
Çünkü sizin elinizdeki döviz zaten devletin dövizi....yani bankaya döviz yatırdığınız anda para fiziki olarak merkez bankası kasasına gidiyor ve o parayı istedikleri gibi harcayabiliyorlar..
Gavura 7 veya 8% ile borçlandıklarında ise ülkeye yeni para girişi oluyor merkez bankası kasasına yeni para giriyor...
İşte fark bu..
Senin benim kazancımı düşünen yok :seyt::seyt::seyt:
alternatifbank ile çalışan yokmu forumda pek adı geçmez oldu mevduatı iyiydi birşeylermi kaçırdım bir gelişmemi var banka ile ilgili bilgisi olanlar lütfen
Marj 3-4 kuruş civarı, ancak forex de onun da 100de 1 i kadar. Ama guvence yok..
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vakıf bugün 40 bin 23,5 32 gün
yeni hesap açtıracak olanlara vov hesap oranı 24.25
https://www.alternatifbank.com.tr/bi...eri/vov-hesap/
Selamlar
30 kasim da 1 ay da baglasak 6 ay da 1 yilda baglasak şu an ki stopaj oranlari gecerli olacak degil mi ?
Nasıl kasko bu anlamıyorum .Doları diyelim 4 den aldınız .7 den değilde 6.50 den bile bozmayıp tuttuğunuz her vakit mevduatdan alacağınızı kaçırıyorsunuz .
Viopdan veya fx den hedge amaclı olsa anlarım ancak reel parayla çıksada bozmadan doları nereye kadar tutacaksınız sn.lucas?
Mantığını anlamak için soruyorum kaskonun.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tekrar gelir mi bilmem ama 5.30 ve aşağılarından bulduğunuz yerden kademeli dolara geçmek her türlü faizden daha çok kazandırır.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Akbank
USD
500k 32 gün %4,70
Syg..
Suni bir şekilde düşürülen faizlere doğal tepki her zaman doların artışı ile olmuştur. Cari fazla verme sebebinin ithalatın durduğu için olduğunu cümle alem biliyor. Ekonomik gerçekler eninde sonunda o ülkede fiyatlanır.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Aktif 26,50 oldu...
CDS 397,72.
Bahar yalancı belli.
Gösterge faiz de 20'nin altında tutunamadı.
Ancak ben artışın seçim sonrası olacağını düşünüyorum.
Dolar 4 ay öyle veya böyle 6tl'nin altında tutulabilir.
Yerel seçimler çok önemli.
Bu arada Yeşilada'nın çok çelişkileri var. Adam paramı 1 yıl %25 bağladım diyor.
Seçimden önce dolar 7tl olacak diyor.
Yahu madem 7tl olacak biliyorsun. Ocak şubata kadar paranı TL bağla o aylarda tamamen dolara geç.
100000tl'den gidelim. Kasımda bağla 1 yıl sonra 125.000tl.
100000tl kasımda dolar al. 5.40'dan 18.518 küsür dolar.
6.60'dan sat, ben 7 de demiyorum.
Mart ayında elinde 122bin tl.
8 aylık faiz de var kasıma kadar.
Adam atıyor tutarsa iyi ekonomistim demek için.
Bana şu şekilde söylediler...Bugün 800 lü numarayı aradım.Hesabımın bulunduğu şubeden e-dijitale geçiş işlemlerinin yapılması gerekiyormuş... Ancak şube hesabı kapatıldıktan sonra dijital müşterisi olunuyormuş...Bugün başvuruyu yaptım.2 güne e-dijital hesabınız açılır dediler ... Bakalım doğru mu değil mi , göreceğiz..Siz de tekrar 800’lü numarayı arayın,şube hesabının kapatılmasını söyleyin....