yarın bank of merak konusu bakalım 140 ı napcak her alıs sonrası gun sattı tahtayı zorladı
Printable View
aslında hepsini satmıyor, azaltarak topluyor
258K lot mal var takasında
142K dün aldı
toplamda 400K lot oldu. Geçmişte de en yüksek ort ile 450K civarı mal taşınmış yabancı takasında.
Bugün nette 50-70K satar, çarşamba pek hareket yapmaz gider perşembe yine 120K alır.
Çok önemli değil hareketleri ama teknik olarak parazit yapıyor maalesef.
ülkenin borsasını amerikanın robotuna sattılar ... her yerde düdüklüyor
Credit bey biz sizi alış tarafında bekliyorduk…
Devre kesici
Meksa her kimse mal satmayı bir insan bu kadar mı bilmez! Boğdu resmen tahtayı. Hepi topu 145k mal var takasında, pasifte bekliyorum 10-15kademe aşağıya in bitir malı sende kurtul bizde..
Eninde sonunda hak ettiği değeri bulacaktır. Ben patronuna değil ama şirketin geleceğine aldigi işler, yaptığı yatırımlar (yeni fabrika açılışı) ve alacağı yeni isler nedenleriyle güveniyorum. Yeni alacaklar inceleyip kendi kararlarını versinler. Mutlaka kan emici tahta yapicilar olacaktır, düşe kalka devam....
Yeni fabrika açılmadı mı daha, bilen var mi
yaprak dökümü olmuş belli :)
Aşağı veriyorlar ama kademede satislar zayif.
Madem veriyorsun tahtaci efendi yaz kademelere 10 bin 20 bin ki bilelilm yani ciddisin..
10_20 Kademe kaldırmak zorunda bırakma bizi
Gebze'de oturan birisi yok mu gidip bir baksa :oleyo:
Olur ya birisi gitmek isterse, konumunu sarı iğne ile işaretledim.
Zamanında burayı bir türlü bulamamıştım.
Tesadüf bölgeyi bilen birisi bir forumda Kastamonu Entegre Ağaç Ürünleri yanında deyince google earth üzerinde işarete yine rastlayamadım.
Sokakta yer seviyesine inince Tuğ Çelik tabelasını görünce tamam buldum demiştim.
Ne şirketin internet sitesinde ne finansal raporlarda bu yer ile ilgili tek bir bilgi bulamamıştım.
https://i.hizliresim.com/6cqo0op.PNG
https://twitter.com/iddmibtr/status/1444959769366777858
İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği
İDDMİB
@iddmibtr
Alüminyum sektörü ihracatı 2021 Eylül ayında, 2020 yılının Eylül ayına kıyasla %84,1'lik artışla 491 Milyon USD seviyesinde gerçekleşti.
Haydi tahtaci yesillendir de keyfimiz yerine gelsin...
Ne oldu buna ölü toprağımı attınız üzerine [emoji849]
Bozkır'ın Tam ortasında
Erdemir ve Kardemir %5'ten fazla, Özbal Çelik Boru %10 artmış; bizim şirket TUĞLA mı satıyor yoksa !!!
Gunaydin,
5haftadir yesil mum kapatiyoruz. Trendin devam etmesi icin bugun 13.65in uzerinde kapatmasi gerek. Merakla bekliyoruz bakalim haftanin kapanisi nasil olacak.
Mi Note 10 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Lambacı Philip ile alnusu izlemeye devam 😄
KorS hocam;
bilançoda bölümlere göre raporlama yok göremiyoruz
Gemi taşımacılık işlerinde işler çok iyi, Baltık Kuru Yük Endeksi uçtu ,şirket bu işten yararlanmıyor mu :)
artı bir gelir gelebilir mi beklentiniz nedir
syg
Fabrikanın yeri güzelmiş karayoluna ve limana da yakın.
TOGG'a da 40 km.
Teşekkürler hocam.
Fabrikayı ben hep Ekim başı gibi açılır düşünmüştüm.
Şirket net tarih veremediklerini Ekim ayında açmayı planladıklarını söyledi.
Gelir hocam.
Bizim geminin DWT'si düşük bu sebeple gemicilik tarafından ben yıllık 750k USD net kar yazıyorum.
Şu an sıfır gemi siparişi verseniz en az 2023 yılına sıra veriyor tersaneler.
Bu işinde en iyi yapıldığı yer Japonya-G.Kore-Çin.
Hazır BDI bu kadar yüksek ve gemiler revaçtayken ( böyle gitmeyecek ) gemiyi sat min.5 max 7 milyon USD'a borcu bitir.
Syg.
2021 Ocak Agustos Alüminyum ve alüminyumdan eşya fasılında ihracat 2020 aynı döneme göre yüzde.60 artarak 1.905.512.000 usd den 3.061.125.000 usd ye çıkmış.
Sadece 2021 ağustosta ise 2020 ağustosa göre yüzde 93.4 artarak 225 milyon dolardan 436 milyon dolara yükselmis.
Umarım bu artış içinde TUCLK de payına düşeni almıştır
Alüminyum fiyatlarında geçen sene ile bu sene arasında dolar bazında yaklaşık %45'lik artış var. Dolayısı ile artışın büyük kısmı alüminyum fiyat artışından geliyor.
TUCLK'nın kârını kâr marjını nasıl artırdığını çözemedim. Yardımcı olabilecek var mı? Alümünyim'un değerinin arttığı için stok kârı yazdığı muhakkak. Başka ne sayabiliriz kâr marjındaki artış için?
Bu seferki çıkış fake olmasın....
Ilk 6 ayda kar marji artmadı.
2020 de yüzde 24 olan faaliyet kar marji 2021 6 aylıkta yüzde 20.4 e düştü.
Ancak ciro artışından dolayı kar artışı tatmin edici oldu.
Muhtemelen alüminyum fiyatlarındaki artış satış fiyatlarına aynen yansıtılamıyor. Ancak yüksek ciro artısı nedeniyle kar marji düşse bile tatminkar bir kar elde edilecektir .
Keşke kar marjı da artsa idi ama bunun için kendine ait patent ve lisansları olması lazımdı. Konuyu sorgulamadım ama patent vs yok diye biliyorum.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/970365
2021 II.Çeyrek Dönemi verilerine göre hazırlanan yatırımcı sunumu ekte pdf olarak bilgilerinize sunulmuştur.
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...7c7a0c28730cef
Şirketin daha fazla kurumsallığa geçmek adına yatırımcı sunumu hazırlamış. Tebrikler :ok:
Yıl 2017 Hektaş'ın yatırımcı ilişkileri yoktu.
Yıl 2017 Sasa'nın faaliyet raporları boştu.
O yüzden tebrik ederim kendilerini.
Çünkü herhangi bir araştırma şirketine sorsak şirketin kurumsal iletişimi yok diyorlar.
Önemli bir adım tebrik ederim.
Bugün yatırımcı ilişkilerinden Tuğçe hanıma telefonda 3 soru yönettim ama cevaplar orta şeker:
1- İhracat rakamları arasında ay bazında çok büyük farklar var. Bu farkın sebebi nedir, haziran sonrasındaki gidişat nasıl.. Nisan: 1.667m, Mayıs: 1.332m, Haziran:2.350m
Cevap: Tamamen sipariş bazlı o yüzden ay bazında farklılaşabiliyor. Haziran sonrasıyla ilgili bilgiyi yıl sonu raporunda görebilirsiniz.
2- Fabrika ne zaman açılacak.
Cevap: Ekim ayı sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz.
3- Çip krizi bizi etkiliyor mu?
Cevap: Çip kriziyle ilgili gelişmeleri takip edebilirsiniz. Şimdilik çok büyük bir etkisi yok.
Son ve ilk yatırımcı sunumuda 2030 için şirket öngörüsü 125 mio euro diye öngörülüyor. Yaklaşık 8 yıllık bir süreçte cari cironun 3-4 katı bir artış sizce ne kadar riske değerdir?
Daha doğru bir şekilde ifade edersem; 8 yıl yatırımcı olacağım ama şirket 3 katına çıkacak. Bu beklenti biraz düşük gibi geldi bana.
Daha yüksek beklentisi olan; yada net kar marjını arttırarak bileşik getiri oranının yüksek olacağını düşünen var mı? Yada bu beklenti sizin için yeterli midir?
Saygılar.
Bana kalırsa da şirketin hedefleri çok düşük kalıyor. Euro da üç kat artsa bile bence bizim kafamızda kurduğumuz hayali tuclk cirosuna yetmiyor
Reel getiri Euro bazlı hesaplanmaz enflasyon oranına ve piyasadaki faiz oranına göre TL bazlı karşılaştırırsın.Şu an hesaplanan çekirdek enflasyon gerçek enflasyonu yansıtmıyor,yani reel getiri hesaplamaları şimdilik farklı işliyor.Euro bazlı 2021’e göre 4 kat ciro makul hedeftir,2030 daki cironun net kara nasıl yansıyacağı piyasa değeri için asıl önemli olandır .Euro 3-4 kat artsa 2030 da TL bazlı 10 kat gibi bir ciro büyümesi olur.Siz TL bazlı daha yüksek getiri elde edebileceğiniz farklı bir enstrüman bulduysanız tabi ki ona yatırım yapmalısınız.Ben çekirdek enflasyona göre hesaplanan faize bakıp gerçek enflasyonu yakalamaya yakın enstrümanlar kovalıyorum ki daha da fakirleşmeyeyim.Ayrıca şirketlerin sattığı mal ve hizmetlerin fiyatı da çekirdek enflasyon kadar değil gerçek enflasyon kadar artıyor ve bu da ciroyu dolayısıyla karı artıyor.
Ytd.
Syn hocam ne söylemek istediğim açık; neden buna en başta ‘’evet benin için 8 yılda 3 kat ciro artışı yeterli ‘’ demek varken olayı sen istersen başka kağıtlar al dramasına çeviriyorsunuz?
8 yılda 3 kat euro bazlı gelir sizin için yeterliyle tamamdır.
Ayrıca ben bu beklentinin düşük olduğunu düşündüğüm için sordum.
Saygılar.
Hayır benim için 10 kat ciro artışı yeterli.Yurt dışından hisse almadım.
Dramatikleştirme sizin yorumunuz ben öyle bir şey yapmam,yapmıyorum.İkna olmadığım,inanmadığım hiç bir hissenin forumuna girip beni ikna edin demedim.
Şirket Hedeflerini tatmin edici bulmadığınızı yazdınız gibi benim de farklı enstrüman varsa oraya gidelim dememin neresine alındınız anlamadım.
8 yılda euro bazında 4 kat artış muhteşem bir artıştır. Euro bazında her sene %10 artış bile çok iyidir. Şirketlerin %90'ının euro bazında ciroları yerinde sayar. Bir yıl artış yaşasalar bile 3-4 yıl döviz bazlı cirolar sabit kalır. Mesela Tuclk euro bazlı cirosu 2021 yılını saymazsak son 5 yıldır yerinde saymaktadır. Ben açıkladıkları hedefi yüksek buldum.