https://s19.directupload.net/images/200326/sqzk4izm.jpg
Printable View
Huyu kurusun , temettü dönemleri kimse bulaşmasın diye yapar böyle. Heleki endeks kuvvetli yukarı iken ve çoğu hisse tavan yapmışken sever böyle aşağılara inmeyi. Bassa da alsak biraz daha hazır diğer hisselerimiz tavana koşarken bozdurup buradan ucuzdan sebeplensek. Can sıkmayın. Su akar yolunu bulur. Ederi buralar değil.
Çok alçaklar var bu tahtada..Aşağı yazdın mı üstüne emir koyuyor hemen, üste yazdın mı hemen düşürüyor..
Sabah karambolde 1500 tane 5,25'den aldım 5,40 a yukarı serbest atış yaptı kademeler boşken. Hemen yazdım 5,39'a düşüre düşüre 5,25 yaptı tekrar alçak. Sonra döndü aldı benimkileri.
Böyle bir temettü Tüpraş da Ereğli de yok ama tahtası oç.
Çok haklısın. Trader için uygun tahta değil. 6.76 tavan yaptığı gün elimizdekileri ucuza kapıp tavana kitlemisti. Bilseydik beklerdik ama resmen lotlari sayıyorlar. Uzun vade için bu fiyatları fırsat olarak görüyorum. Kısa vadede virüs olayı çözülür ise firma satışları inşallah iyi olacak. Okullar devam ettikçe siparişler gelecektir. Gıda sektörü gibi meteoroloji ,gübre ve tarıma bağlı değil. Bilişim, sağlık, dondurulmuş ve hazır gıda ürünleri , gübre , içecek ,kağıt ve ambalaj ürünleri sektör olarak şanslı olacak diye düşünmekteyim. Sağlığınıza dikkat edin. Para yerine geç de olsa gelir.önemli olan ihtiyacınız olmayan kismi olsun.
sabah 318,00 den aldığım kartn ları 339,00 dan verdim.Alka'ya geldim.Sektörün tüm hisseleri yukseldi.5,38 ile 5,40 arası maliyetim var.Herkese bol kazançlar...
https://s19.directupload.net/images/200327/y2v7gsaf.jpg
haftalık takas
Selamlar arkadaşlar.
Temettü tarihi, miktarı ve diğer detaylar:
http://www.borsanalist.com/alkim-kag...hi-ve-miktari/
Sağlık, sıhhat ve bol kazançlı günler dilerim.
Özsermaye bir türlü artamıyordu çok iyi olmuş temettü dağıtılamayacağı dolarlarımız kasada kalsın.
CLT-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sn Erbos ortağım temettü dağıtıyor
Dünkü yeni önlemler arasında , maliye hazine ve ticaret bakanlıklarınca karar verildiği üzere, maalesef temettü dağıtımı henüz yapmamış firmaların 2019 karlarını en fazla % 25 oranında dağıtabileceği de yer alıyor. Amaç önümüzdeki zor günlerde istihdamın azalmaması ve şirketlerin finansal olarak güçlü kalması için nakitlerini korumaları veya borçlarını artırmamaları.
Şu ana kadar ödemeyi yapan şirketler zaten geri alamazlar çünkü dağıtım yapıldı. Ben ismen ve aygaz da aldım örneğin.
Alka da en yüksek temettü ödeyecek şirketlerin başlarında geliyordu ve temiz bilançosu ve yüksek temettü kararı doğrultusunda aldığım hisseleri bekletiyordum genel kurul kararı ile bu hafta tescillendi ve 27 nisan da ödeyecekti.
Bu durumda brüt 67 krş olarak genel kurulda da onaylanan ve tescil edilen bu kar payı tutarı da, yeni alınan kısıtlama kararına tabi olacak mı ve % 25 sınırlamasına tekabül eden 13 krş ta kalacak mı? Böyleyse temettü için kötü bir haber.
Yok, genel kurul yapıldığı ve karar kesinleştiği için ödennmeye devam edecekse de bu hafta genel kurul yapılıp bitirilerek çok şanslı ve isabetli bir karar olacak.
Hangi seçeneğin geçerli olduğu yapılan resmi açıklamalardan anlaşılmıyor. Bilen varsa ve yazarsa şimdiden tşk.
genel kurulca onaylandığı için bakanlığın kararı alkada işlemez biliyorum.temettü tarihinde ödenecektir deniliyor. hükümet kararları geriye doğru işlemiyor.biraz önce görüştüm tam kapasite fabrika faaliyette ve satışlarda bir azalma kesinlikle yok ve 2020 yıl sonu kar beklentisi sanırım daha çok yüksek olacak sezgisi içindeyim. hammadde ve stoklarda hiç sorun yok.borsada bulunan en ucuz ve temettü verimi en yüksek hisse sıralamasında ikinci,çok iskontolu işlem yapıyor.5 tl civarında iken tüm portfoyümü alkaya aktarmadığım için çok pişman oldum.
yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
durup dururken neden düştü şimdi anlıyamadım?
https://i.hizliresim.com/3ydB4C.png
Berat Kandiliniz kutlu olsun...
Kimsecikler yok ilginç;(
bu hisse güzel bir hisse iyi para verir mutlu eder, epey döviz fazlası da var, bu yıl daha da güzel olabilir.
gün içinde kademeler boş oluyor ani iniş çıkışlar ondan..takibe değer bir hareketlenme var..
Slm Alkim kimya son yönetim kurulu toplantısında alkim kağıt paylarını bir kısmını veya tamamının satışı konusunda oy çokluğuyla kabul edildi. Ben bu haberi görmeden önce Alkim kağıdın iyi yerlere geleceğini düşünerek yatırım yaptım,bu satış bize ne kazandırır sizce
slm sn Barbi, Satış alan kişinin niyetine bağlı, yatırım yapıp büyümeyi düşünürse iyi olur elbette, bu Satış kararı her yıl tekrar alınır ama henüz satılmadı bu gidişle de zor.görünüyor, Alka dövizi olan yıllık karının büyük kısmını ortaklarıyla bölüysen ender hisselerden, yatırımınız hayırlı olsun bol kazançlar
6,60 geçince kısa sürede tavana kitlemesini beklerdim
Alka kolay kolay tavan yapmaz. Hiç adeti değildir tavan yapmak; kademeleri doldurarak ,sindirerek ve avlayarak gider ve düşer. Temettü öncesi bir canlılık yaşanması da gayet doğal. Bakalım temettü sonrası ve ilk çeyrek bilançolarda ne yapacak? Önemli olan husus budur.
alkim kimya yatırımcı ilişkilerinden sorumlu bayan ile bu konuyu görüştüm.amacımız karlı bir alışveriş için zaman kazanmak olduğundan satış durumunda tekrar yönetim kurulunu toplamaya gerek kalmadan hemen satmak amacıyla bu karar herzaman alınır dedi.inşallah katarlı veya avrupalı bir şirkete satılırsa hisse en az 5-6 kat yukarı bir fiyatla fiyatlanır.örneğin durdo gibi banvit gibi.yerli şirketlere yabancı hakettiği değeri vermiyor.inşallah satılır.bu durumda hem alkim kimya kazanır hemde biz kazanırız.zira çok karlı bir şirket büyüme potansiyeli çok fazla üstelik nakit zengini.
Katılıyorum size , inşallah söyledikleriniz gerçekleşir ve herkes mutlu olur. Çok inceledim hisseyi Alkim ve alka’yı Alkim çok yüksek geldi fiyat olarak zirveye yakın görüyorum ama belli olmaz daha yukarıları görebilir.Alka harekete yeni başladı hissiyatı oluştu bende 5 yıl içerisinde güzel yerlere geleceğini düşünüyorum temettü verimliliği güzel o yüzden hatırı sayılır alım yaptım
Geri bildirim için teşekkürler, alkıim ve alka da kademeler boş olduğu için pek trade etmem. burada teknik olarak iyi bir görüntü vardı, üzerine takaslarda dikkat çeken hareketler oldu. bakalım gerisi gelecek mi?
gördüğüm kadarıyla temettü sonrası için yatırımcıların geneli olumsuz, dağıtım sonrası genelde negatif fiyatlama oluyor..ek olarak temettü için de açıklama gelebilir, temettü kısıtlaması nedeniyle 2 taksitte vermesi gerekecek..
SAYIN EL_REY SİZ HAKLISINIZ. ben yanlış biliyormuşum özür dilerim.
Alka da %25 furyasına uydu ,
1. Taksit 27/04/2020 0,1781784 olarak dağıtılacak , artan kısım ilerki bir tarihe ertelenmiş
alkaların yarısını verdim bereket versin güzel kar braktı sattığım için pişman olmam inşallah.