Orge Soda..Hahahaha......50.45 tavan...Alış 6 ve 7 arası.....
Printable View
ORGE, CEMAS, ODAS çok güzel olacak çoook.. :plc::party:
düşen bıçak tutulmaz kaçıııııııınnnn :vk:
bol kazançlar dilerim
grafik analizim aşağıdadadır mutalaka inceleyiniz.
https://twitter.com/borsauzayi/statu...527732290?s=20
Ucuz kalmış bir hisse
Dünya ile rekabet edebilecek elektrikli araç şarj istasyonları yapmak istiyorlar. Dünya bu sektörde global bir oyuncu olma niyetleri var. AC-DC tipi şarjların tasarımları ve donanımları tamamlanmış. Yani şarj sektörüne ciddi bir adım atılmış. Üretim tarafında olunacak şarj işinde. Yeni bir hikaye başlıyor Orge için
Ges işine girdiler zaten, bir senedir yapmakta oldukları işler var. Her iki sektörde çok popüler ve geleceğin sektörleri
Orge sektör şirketlerinin piyasa değerlerine göre bebek sayılır. Yeterki dediklerini lakıyla yapabilsinler
Yeni Astor veya Kontur yolda olabilir mi diye takipteyim.:)
Tuncay Turşucu da radarına almış Orge yi
https://x.com/tuncaytursucu/status/1...f6mGFGF8Cmn8XA
İntegral Yatırım Orge için analist toplantı notları yayınlamış,
📍Şirket, tarihinde ilk defa bir üretime başlıyor. Dünya ile rekabet edebilecek bir ürün arayışında olan şirket, elektrikli araç şarj istasyonu üretimi konusunda dünya ile aynı seviye ve fırsata sahip olunduğu ifade etti ve sebebi yazılım olarak belirtildi.
📍Hem donanımı hem yazılımı şirkete ait olan ve sürekli yazılımları yenilenen ürünlere sahip olmak amaçlanıyor. Şu anda patenti alınmış olan iki tane model var. DC hızlı sarj modeli ve AC daha yavaş şarj istasyonu üretilmesi planlanıyor. Tasarımlar tamamlandı. Şuan fizibilite aşamasında olduğu belirtildi.
📍Elektrikli araç şarj cihazı tasarımları tamamlandı ve şu anda hem yazılım hem donanım tarafında üretim aşamasına geçmek için harekete geçildi. Hedefleri 2024 yılının 3. çeyreğine ilk ürünleri piyasaya sunabilmek.
bu açıklamalara bakılırsa, yakında bir fabrika kurulumu gelebilir. taahhüt şirketi olmanın yanında , artık bir üretim şirketi de olacak.
ORGE
Şirketimiz bünyesinde faaliyet gösteren E-Mobilite Departmanınca Elektrikli Araç Şarj Ünitelerine yönelik sürdürülen fizibilite ve geliştirme çalışmaları çerçevesinde, öncelikli üretimi planlanan "Round" ve "Hexa" modellerinin endüstriyel tasarımlarının tesciline yönelik Türk Patent ve Marka Kurumu başvurumuzun gerçekleştirildiği hususu tarafımıza tebliğ olmuştur
Vay vayy vayy, lafla değil icraat ile varız demiş Orge.:ok:
Elektirikli araç satışları tam gaz devam ediyor
Orge sektöre tam zamanında giriyor
Sektör henüz yeni doğmuş bebek
Orge bebeğin süt annesi olacak
https://www.cnnturk.com/video/otomob...ta-rekor-satis
Enerji hisselerinin çoğu katılım endeksinden çıkartıldılar. Bugün fena dayak yediler bu nedenle.
Orge enerji, katılım endeksinde devam ediyor. Ayrıca sektöründekilere göre oldukça ucuz kaldı.
Türkiye de olmayan yeni yazılımla (sadece Tesla da var) şarj cihazı üretip hem içeriye hem dışarıya satacaklar. Bunun için fabrika kuracaklar.
Evlere Güneş Enerjisi ve buna bağlı Sarj cihazı üretimi de yapacaklar.
Sadece Türkiye pazarı 160-200 Milyar TL.
Ges ve metro işlerine de devam edecekler.
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...UxxNuwRGw&s=19
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Orge yi diğer enerji şirketlerinden ayıran özellik onların cihazı üretmiyor olması, sadece elektrik satıyor bu cihazları kurup. İçlerinde cihazı üreten var mı bilmiyorum, varsada yazılımından dolayı Orge ile rekabet etme şansı yok yazılımından dolayı
Orge bu iş için özel fabrika kurup cihazı çok özel bir yazılım ile destekleyip üretip satacak. Burda anahtar kelime yüksek teknoloji-yazılım kullanarak şarj istasyonlarını üretecek olmasıdır
Enerji sektöründe biliyorsunuz elektrik satanlarla bu işin üretim tarafında olanlar çok ayrışıyorlar. Elektirik satanlar borsamızda çok az pirim yaparken, yenilenebilir enerjide üretim yapan firmalar astor, gesan, sayaş gibi çok muazzam pirimler yaptılar
2 gün önce sayaş grafiğine baktım 3 senede 25 kuruştan 130 kusurlara gittiğini gördüm. Yani 3 senede 500 kat gitmiş. Neden? Çünkü üretici firma elektrik satmıyor üretiyor
Astor 135 milyar piyasa değerinde neden üretici firma. Orge bu sektörde üretici şirket olarak henüz 5 milyar piyasa değeri ile sektörün yeni doğmuş bebeğidir bence
Şirket açıklamadında Çin ile rekabet edeceğiz diyor. Yazılımla öne geçecegiz diyor. Bizim yazılımımız Dünya da eşi benzerine bir tek Tesla sahip diyorlar
Teknoloji bakımında Dünya da bir tek Tesla bu yüksek teknoloji ile şarj istasyonlarına sahip ise 2. ciside Orge olma hedefi ile bu işe soyundularsa biliriz ki global bir oyuncu olacak Dünyada bu işte
Sadece Türkiye'ye satmayacak, yurt dışına da satacaklar cihazları beyanlarında hepsi mevcut zaten
Bugün tavan olmamasının sebebini, şarj istasyonlarının seneye bugünlerde üretilecek olmasına bağlıyorum
Yani 1 sene vadesi var Orgenin. Sakin ve emin adımlarla gitsin hedefine
68 fiyatı gösterip patır kütür satış yapılması hoş değil... yakışmıyor
Dün haberi önceden alan kurumlar dün aldıklarının çoğunu bugün sattılar maalesef
Orge tahtası maalesef hep böyle volatildir. Rodeo yapan boğalar ve atlar gibidir. Üstünde kalabilenler çok nadirdir
DEVAM EDEN PROJELER
https://i.hizliresim.com/hls8o8e.JPG
Bitirdiği ve devam eden projeler ciddi ve büyük işler... Yıl sonu bilançosunun çok çok iyi gelme ihtimali yüksek diye düşünüyorum...
Spek hareketleri çok oluyor
enerji hisselarini bu yüzden sevmiyorum
Hissenin ayakları yere sağlam basacak
Bunlar tek ayak üstünde hep
İşte söylediğimin ispatı
İlk yarım saatte 67 gösterip
63 e basarak verdiler milletin eline
ne diye aşağı basıp duruyor bu dnglak zpek :rtfm:
tam bir dunkof ya...
Kimse yokmu..bu hissede..hareket başlamış san ki..hacılar..hocalar..ustalar nerdesiniz😂
"İş İlişkisinin Başlamasının Öngörüldüğü Tarih
16/10/2023
Varsa Sözleşmenin Önemli Koşulları
-
Yeni İş İlişkisinin Ortaklık Faaliyetlerine Etkisi
-
Açıklamalar
Şirketimizin, Muğla ilinde inşa edilecek Bodrum Hillside Hotel Projesi'nin elektrik işlerine yönelik olarak verdiği teklifin kabul edildiği ve anlaşmaya varılmış olduğu sözleşme bedelinin sözleşme imza sürecinin tamamlanmasına kadar ticari sır kapsamında bulunması nedeni ile açıklanmaması hususları İşveren Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından Şirketimize iletilen Niyet Mektubu ile bildirilmiştir. İşveren ile sözleşme görüşmelerine başlanmıştır. İşin 31.12.2024 tarihine kadar tamamlanması planlanmaktadır. Sözleşme görüşmelerinin olumlu ya da olumsuz şekilde tamamlanması sonrasında gerekli açıklamalar sözleşme bedelini de içerecek şekilde yatırımcılarımız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Kamuoyuna ve Sayın Ortaklarımıza saygı ile duyurulur."
CEO Nevhan Gündüz, toplam gelirlerinin %90 döviz olduğunu ve 2024 3. çeyrekte şarj cihazlarının ihracata hazır olacağını açıklamış "bloomberg"
92 tl den başlayan miatk maceramızı 11 ayda güzel karla tamamladık yeni yuvamıza geldik. Umarım hepimiz için güzel bir süreç olur.
Ben orge bilancoyu çok beğendim. Tahmin ettiğim gibi ciro, brut kar ve favok ciddi artmis, net kar azalmış. Tam böyle bekliyordum ama bekledigimden iyi geldi.
90 milyon ertelenmis vergi gideri vermis bu ceyrekte.
Ayrıca onceki ceyrekte yatirimdan gelir vardı bu çeyrekte yok. Ben yatırımdan gelir olmayacak diye net kar azalir diye düşünmüştüm. Ancak extra vergi olayı olmasa net kar da artacaktı.
Son ceyrekte yatirimdan gelir olacak, ayrica daha iyi ciro ve favok olacak. Extra vergi olmazsa ki bence olmaz, ki gecen sene son ceyrekte olmamis o vergi, bu durumda son ceyrekte kar patlamasi yapar orge👏🧿
Daha şarj işine girecek🔥
Bilanço gayet güzel. Net karlılıkta azalış tek kötü yanı. Bu durum 4. çeyrekte düzelir. Nedense hisse hiç popüler değil. Pek ilgi çekmemiş.:notr:
E-mobilite girişimlerimizin sürdürülmesinde gerek teknoloji ve yazılım ekosisteminin içinde yer alınmasını, gerekse devlet teşviklerinden yararlanılabilmesini teminen Şirketimize ofis yeri tahsis edilmesi hususunda Teknopark İstanbul’a başvuruda bulunulmuştur.
2 ihale toplamda 500 milyon TL lik iş
Örge 2 tane ihale:
1) Şirketimizin, Bursa ilinde inşası devam etmekte olan Bursa Emek-Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Projesi'nin Elektrik İşleri'nin yapımına yönelik olarak verdiği 6.121.511 EUR+KDV ve 90.854.642 TL+KDV (Bugün tarihli TCMB döviz kuru ile 281.629.696 TL+KDV) tutarındaki teklifin kabul edildiği ve ihalenin Şirketimiz lehine sonuçlandığı İşveren Söğüt-Taşyapı HRS İnşaatı A.O. tarafından Şirketimize bildirilmiştir. İşveren ile sözleşme görüşmelerine başlanmıştır.
2) 16.10.2023 tarihli açıklamamızda, Şirketimizin, Muğla ilinde inşa edilecek Bodrum Hillside Hotel Projesi'nin elektrik işlerine yönelik olarak verdiği teklifin kabul edildiğinin ve anlaşmaya varılmış olduğunun; sözleşme bedelinin sözleşme imza sürecinin tamamlanmasına kadar ticari sır kapsamında bulunması nedeni ile açıklanmamasının İşveren Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından Şirketimize iletilen Niyet Mektubu ile bildirildiği hususları kamuya duyurulmuştu.
Bahsi geçen sözleşme imza süreci tamamlanmıştır. Sözleşme bedeli 3.907.628 USD ve 102.633.429 TL (Sözleşme döviz kuru ile 213.243.933 TL) tutarındadır.
İşin 31.12.2024 tarihine kadar tamamlanması planlanmaktadır
Şirketimizin, İzmir ilinde inşası devam etmekte olan İzmir Amerikan Hastanesi Projesi'nin Elektrik İşleri'nin yapımına yönelik olarak verdiği 2.925.603 EUR+KDV ve 58.208.293 TL+KDV (Bugün tarihli TCMB döviz kuru ile 150.283.455 TL+KDV) tutarındaki teklifin kabul edildiği ve ihalenin Şirketimiz lehine sonuçlandığı İşveren Algoritma Sağlık Hizmetleri A.Ş. tarafından Şirketimize bildirilmiştir. İşveren ile sözleşme görüşmelerine başlanmıştır.
İşin 360 günde bitirilmesi planlanmaktadır