32 gün ....
Printable View
Alakasız olacak ama, şu Amerikan borsalarındaki beklenen çöküş bir gerçekleşse yüklü alım yapacağım ilgili fonlarda da, bekle bekle bir şey olduğu yok. Sanırım ömrüm boyunca bu çöküşü göremeyeceğim.
Bu FIL diye tabir edilen fona göre %96 güven aralığında yaptıkları mevduat ortalam%22.95 seviyesinden gibi geliyor. Fonun son verisine göre %39.27’si Ters-Repo’da % 56.87’si Vadeli Mevduatta bulunuyor.
Ters repoyu tavandan %25.50 verse geri kalanı %22.95 (fonlar stopaja tabi değil) civarından versin ki mevcut oranı yakalasın.
Yanlışsam düzeltin.
MB fonlamayi 1.5 puan düşürdü bu fon oranlarında düşüşe sebep olabilir mi ?
ing ppf mk 24.77
Anl 5,228430/24,81
Fıl: 24.85 (0,050377)
Fil mk 24,85
Ben bu hesap işini çözemedim bir türlü, bu sabah fon portföyümde FIL getirisi 0,0656 görünüyordu MK hesabı için (0,656*365*0,90)/0,85 şeklinde mi hesaplıyoruz acaba?
Bir de sabah GTL günlük getirisi 0,0672 görünüyordu, şimdi bakıyorum 0,1913 dün ile bugün arasında bu kadar fark olur mu?
[QUOTE=Hia;3485824]FİL hesabınız doğru.
GTL nin getirisi de 3 günlüktür muhtemelen :) cuma cumartesi pazar ^^
Hesap doğru ama yukarıda Fıl: 24.85 (0,050377) demiş arkadaş buna göre ben de MK 19.44 çıkıyor o nasıl oldu anlamadım.
Diğeri 3 günlük o zaman tamamdır.
Yaaa şu son fiyatlara nereden bakiyorsuz. Tefas ın tarihsel veri sayfasindan bakıyorum bugünden beri fiyat ayni.
Saat kaçta guncelleniyor fiyatlar.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TZL 23.95
Pazartesiden hepsi fil:)
Anlamadım
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
24.84 hsl
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tablolara baktım bugün 25.38 görünüyor FİL, dogru mu bu oran, bugün oglen saatlerinde daha düşük yazmıştı biri sanki.
Bu arada her gün o tabloları güncelleyen arkadaşa çok teşekkür ederim.
Arkadaşlar PPF'lerle ilgili birkaç sorum olacaktı.
1-PPF'lerde bileşik faiz oluyor mu?
2-Şu ANL denilen fon Akbank'ta ama Akbank sitesinden alamıyorum nereden alabilirim?
3-Başka bankadan FIL almak istiyorum kaça kadar alabilirim, fon ne zaman hesabıma geçer?
4-Fonlarda ne kadar kesinti yapılıyor, yönetim ücretini peşin mi ödüyoruz?
5-Herkes MK'dan bahsediyor bu MK ne ola ki?
6-Fonlarımı alıp kaçarlarsa devlet güvencesi varmı?
7-MKK ne ki?
Sorularımı ciddiye alıp cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.:)
Sorular bunlar genelde.
En iyisi PPF'lerin ABC'si diye bir başlık açıp şunları oraya sabitlemek sanırım.
İşin ilginç tarafı PPF dediğin şey yapılabilecek en basit, en anlaşılır yatırım. Bunda bile bu kadar sorun yaşanması, yatırım kültürü, finansal okur yazarlık konusunda nerelerde olduğumuzu açıkça gösteriyor bence.