pg susu 24 altında yakalanyalar 1 tavanla satınca kazanmışlar mıdır sizce?
Printable View
Tabi bu sahsi tercihle alakali. Bazi insanlar oyle . Mesela herkes kucuk rakamlarla da girmiyor hisseye
Hissenin cikisini devam ettireceginden emin olan biri bile soz gelimi hisseye 250.000 lira ile girip 10% luk bile bir tavan gorunce 25.000 lira kazanip ayrilabilir
Cunku biz hep 250 bin lirayi borsaya aktaran kisinin milyonlarca parasi olan biri oldugunu dusunuruz
Ama 25 bin liranin bile 2-3 aylik harcamasi olan "fakir degil ama ortalama" birisi icin birikimiyle 1 gunde 25 bin lira kazanmak oldukca tatmin edicidir
Hele bunun tavan oranlari 20% iken oldugunu dusunun
Sent from my iPhone using hisse.net
yabancı satışı kesmediği sürece bi cacık olmaz kısa vadede yeni girecek arkadaşlar yabancı satışı bitmeden girmeyiniz hisseye satış devam ediyor merry hergün satışta takasata da bu çıkış görünüyor ytd
işin püf noktasıda burası zaten. yabancı dedikleriniz takasda görünmeye başladığında 2.40 lara geliyor ve herkes oralardan alıyor. at izi it izine karışmış borsada meri teyzeden yada filipden işlem yapan yerli yokmu sanıyorsunuz. hiç spec ofise gördünüzmü bilmiyorum,ben gördüm seneler önce. uzun bir masa düşünün, üzerinde 20 adet PC var hepsinin başında bir kişi oturuyor, her biri farklı aracı kuruma bağlı. Bahadır Karlıdağ kah eli arkasında ortalıkda geziyor,kah kendi ekranından izliyor. yapı kredi yaz 100bin satış diyor, yapı krediye kim bağlıysa yazıyor satışını. garanti çek 50bin diyor, şeker al 20 bin diyor vsvs... 30binide millet alıyor. kısaca,alan satan kurumları fazla takmayın kafaya hemen hepsi aynı adamın.
Ek olarak bu borsada illa bu taktikle yapilmak zorunda da degil. Elimde oyle dunyanin parasi degil, 5-10 milyon olsun, her gun (benden buyuk oyuncular denkleme dahil olmadikca) insanlari silkeleyebilirim
Kucuk balik olacaksan ya cok kisa vadeci ve firsatci ya da hakkaten uzun vadeci sabrin olmasi lazim .. haftalar ve hatta aylar ile para kazanmak zor
öyle çok kaafa patlatmaya gerek yok aslında kural çok basit yüksekten sat düşünce al az buçuk zamanı kestirdin mi kazanırsın ama biz ky olarak aç gözlü davranıp nakitte bekelemeyi beceremiyoruzz kar edince doyumsuz şekilde hemen alım yapıyoruzz bunu beceren para kazanır yoksa kaybeder hiçbirşey anlaamz kazansada ytd
aslında tahtada bugün güzel mal alınmış gibi bir görüntü var ama o kadar işlem hacmiyle giydirdikleri malı bu şekilde zor toparlarlar. anlaşıldı burdada kuluçkaya yatacağız bir süre :)
buna 2.05-06 yı gösterecekler artık. oradanda dönmezse 1.70 ler hepimize helal.
Listemdeki her hisse 7-8% zararda, bu hisseye ait bir olumsuzluk degil ki
2,08 lerde
Eger oyle 1.70 ler gelir ise gercekten, piyasa degerinin cok asiri altinda oldugu dusunulerek artik yuklu alimlar yapmanin zamanidir diye de bir firsat var diye dusunen olur
Zaten öyle düşünsünler ele veriyim derdinde. 2,90 lı seviyelerde olmadıkça normal seviyelerinde olmaz
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu da mumkun ama elimizdeki veriler nispetinde borsada kalmaya karar vermis isek, yola en dusuk yerde yani en yuksek potansiyelde olduguna inandigimiz yerden baslamamiz gerekiyor
çok ky varr zor haraket eder kısa vadede yeşil olmuyor bir türl dökemeden gitmezzz ytd
0.25 dd de hiç bir gyo yok batık olanlar ahariçç hissene sahip çık patronn en az 0.4 0.5 de olman lazım oda 3.5 fiyatlarına denk geliyorr kasanda para tuttma hissenee sahip çık ytd
Yine bir itirazda bulunayim, kusuruma bakmayin. Yine bir cok hissenin basliginda gordugum, patronlarin hisseye sahip cikmasi beklentisidir
Neden ? Hisse bir sirketin halka aciklik oraninda gostergesidir, ancak zaten satisi yapilmis ve parasi sirket sahibince alinmis hissenin halk arasinda el degistirme fiyatinin alcak / yuksek olmasinin patronu ilgilendiren yani ne ?
Sunu diyebilirsiniz, ileride tekrar hisse ihraci planliyorsa yuksek fiyatta tutmak isteyebilir
Ama ben de derim ki, dusuk fiyatta olmasi lehinedir cunku olabildigince az rakama tekrar hissesini toplayip onceki sattigi fiyatlara nazaran kar edebilir
Yani varmak istedigim sey, patron da spekulator de, kucuk yatirimci da , herkes kendisi icin en dogruyu yapmak pesindedir
Yatirimci zararda diye hisseyi beklentisi olmadan yukseltmenin patron acisindan getirisi yok .. o yukselttikce yine spekulator ve hatta firsat bu diyen kucuk yatirimci, kisa vadeci satisa gecerek onu zarara sokacak
Sonuc olarak hissenin olmasi gerekenden dusuk bir fiyatta olup bir cogumuza zarar ettirdigi gercek ama feryat figan yok spk el at , patron sahip cik ile olmaz bu isler
Bekleyecek ve piyasanin dengelenmesini umacaksiniz, sabir gosteren yatirimci borsada her zaman hedeflerine ulasir . Borsada alirken ya da satarken degil, beklerken para kazanirsiniz
senin içerden haberi dagıtıp önden çıkmadan hisseyi iyice topalyıp zirveden haber yollayan patronlardan haberin yok heralde patron dediğin hisseye de sahip çıkar şirketede bu patron için itibardır galip en iyi örnekk erol bilecikte dürüst patron örneği sana hisse geri alımı denen birşey var eger çok degersizleşmişse patron el atar olaya bunlar gibi yapmazz sonuçta halka açıksa şirketin şirketen ve patrondan bagımsız değildir o zman her sıkıştıgında bedelli ye gitmeyeceksin art niyetli halka açılan çok şirket var iyi araştır ben halka açtım gerisinden banane diyemez hiç bir patron sonuçta olmayan parayla kasasını dolduruyor halka arzla ytd
sinirlenme bi nefes alsaydın. arada nokta virgül bişey koyda strese girme. arkadaş herkesin kendisiyle aynı fikirde olması için bayağı bir çaba sarfediyor. o zaman böyle topiklere ne gerek vardı. ben çözdüm, bist de herşeyin mantıklı yapıldığını falan zannediyor.
hayırlısı bi hareket başladı...
2.17 alışa 2.700000 yazdılar. enteresan şeyler oluyor.
Olmayan para ile dolduruyor ama kazandigi paranin o oranda bolumunu de gelecek adina riske ediyor
En onemlisi seni zorlamiyor. Ister guvenir alirsin, ister bulasmazsin .. hepimiz icin gecerli bu ... 100 bin lira koyup 20% tavan ile faizde 1 senede kazanamayacagin parayi bir seansta, bazen 10 dakikada kazabilir oldugun arenada elbette ayni oranda risk de olacak
Galip i ornek vermissin ama istersen metro basta olmak uzere ihlas, cemas vb hisselerin basliklarina bir goz at . Surekli sikayet surekli senin burada soyledigine benzer elestiriler
Bir tek baslangicina katiliyorum yazinin, evet o davranisi yapan patron da olsa iceriden bir calisan da olsa riskini azaltip bilakis hak yemektedir
Ama onun disinda itibar, patronun saygisiz sudur budur tamamen kendini ilgilendirir, cunku sirketini kendisini itibarsizlastiriyorsa eger, bunun bedelini de kendi oder . Demek ki bir zararini gormuyorlar
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cozdum demiyorum, yahut bir fikrime kimseyi yaklastirma gayem de yok
Ben senelerdir karsilastigim realiteyi izah ediyorum, buyuk guvenilir endeks hisselerinden de aldim, batik sirketlere de bulastim, boyle orta karar iner cikar seylere de girdim
Cok yabanci gordum 60-70% zararla cikip giden fonlar, tersine hareket yapan patronlar , kaybederken insanlari hisseye sokan spekulatorler , basbaya suc olmasina ragmen manipulasyon yaptigini hissettigim firma sahipleri
Ben burada dogrusu budur pohpohlamasi yapmiyorum ki, deneyimlerimi ve zarar etmemek icin silahlari tartisiyorum
Patron hisseye sahip cikmaliymis, bunun etik tarafini konusmak para kaybetmemize engel oluyor mu ? Hayir
O zaman dogru hamle, patronlarin hisseye sahip cikmadigi veya cikmayabilecegi gercegi uzerinden siper almaktir
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tamam sağol. ben 86 da tophanede ayaklı borsada çalışıyordum.
Ben o zamanlara yetisemem. Ama 10-11 sene oldu , kim daha eski kim daha yeni degil
1 senelik gecmisi olan biri de kavrama becerisi ile senden benden ustun olabilir.. meselenin temeli, biz kontrol edebildigimiz edebilecegimiz seylere odaklanalim
Patron hisseye sahip cik, serefsiz spek dusurdukce alacagim, spk sen nasil bir kurumsun KY yi bitirdin , vb mealdeki yakinmalarin kimseye reel bir faydasi yok
Surekli ayni sikayetler .. robotlarmis .. e tamam, bu gercekle birlikte yasayarak strateji uretmek gerekiyor , yakinmak degil
senin anlayamadığın şey şu kardeşim. patrona gönderilen talimatların işe yarayacağını yazmıyor KY. canı yanmış bir şeklide içini döküyor. uzatmayalım,senin fikrin kendine güzel eywallah. burada yazılanlara bakarak mal alıp satan varsa vay haline zaten. vesselam
E tabi ki oyle. Fikir birligi olsa bile buraya bakarak alim satim yapilmamali, kaldi ki bunu soylememiz bile demek ki yapiliyor diye endise ettigimizden
Ama diger konuda anlasamiyoruz, can yaninca ic dokmenin reel, olculebilir, istatistiki bir faydasi var mi ?
Yani bu soylemlerin getirisi var mi ? Biz robotlardan neden sikayet ediyoruz, cunku ruhsal ya da psikolojik bir etkilenmeleri olmadigi, kurulduklarina gore mantik uzerinden islem karari aldiklari icin
Iste yatirim yaparken, karar alirken biz de hissiyat, yakinma, sovme gibi fayda getirmeyen, bilakis hataya surukleyen davranislar yerine adeta robot gibi olabilmeliyiz
Soyledigimde ne yanlis var da itiraz ediliyor inanin anlamiyorum, hatali bir sey mi ifade ediyorum ?
Sn sharpbug haklı olduğunuz noktalar var ama şunu gözden kaçırıyorsunuz (bence). Ilk arzda patron diyor ki gelin ortak olalım. Birlikte kazanalim büyüyelim. Bu vaatle paramızı alıyor. Sonra şirket büyüyor hisse yerinde sayıyor ben kaybediyorum. Patronda banane kardeşim almasaydın hisseyi diyor. Eee hani ortaktık. Sen kokteyllerde bende alıp büyüttüğün şirketin forsuyla fink atacaksın bana da banane kardeşim almasaydın hisseyi diyeceksin. Bu ortaklık tabiatına aykırı. Tabi bu etikle olacak iş değil kanunla olması gerekiyor. Ne diyor mesela Spk bilmem kaç sene üst-üste zarar edersen kayyum atarım vs. tedbirler alıyor. Tabi kanun eliyle ky ye daha büyük zulümlerde yapılıyor konu uzun. Hisse değerini koruma yatırımcıyı koruma bir çok firma yapılanmasında yer alır. Şirket halka açılmışsa bir ' takım şeyleri kabul ederek yatırımcısına şeffaf olarak yönetilmek zorunda. Tabi burdada çok prof. Dolandırıcılık yapılıyor orası da ayrı konu. Belki her düştüğünde patron alsın demek mantıklı olma yabilir ama pd/dd 0.2 olmuşsa burda resmen bir zulm vardır. Devlet kanunları ile burada bu dolabı dondürenlere hesabını sormalı. Patron da ortaklarını korumalı. Ytd.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tersten bakalim. Mesela pd dd orani 0,20 degil de soz gelimi 5 olan bir sirket dusunelim. Yani degerinin 5 katinda olan
Bu durumda sirketin patronu bizim ornegimize ters mantikla , eh degerinin 5 katinda zaten, istedigim kadar satarim mantik bunu gerektirir , 0,20 de iken sahip cik diyorlardi ciktik, simdi de yatirimci sattiklarimi alip bana sahip ciksin dese
Forumda bugun hisseye sahip cik 0,20 pd mi olur diyenler , o gun gelince "adam hakli , degerinin 5 katinda hisseyi bilerek aldik, ne yapsa yeridir" diyip metanetle karsilayacaklar mi mesela ?
Benim gordugum su . Para kazaniliyorsa dunya cennet ve hersey olmasi gerektigi gibi , ama kaybediliyorsa hep baskalari suclu
-Patron hisseye onem vermiyordur
-Spekulatorler kan emicidir (e baska hisseyi yukseltip para kazandirirlarken iyilerdi)
-robotlar insan bakis ve algisini asacak islem yaptiklari icin sucludur
-spk kucukleri korumayip patronlarin sirketlerin gudumundedir
-devlet kanuni duzenleme yapmamistir
Bir kere de sunu okuyayim mesela , "evet 100 bin lira ile girdik ama simdi 300 e cikti 2 ayda , boyle olmamali , spekulatorler , spk, patronlar bana calisti, ne sacma is bu , baskalarinin parasi bu ... olmaz !"
Hic okudunuz mu boyle bir sey ? Hayir. Cunku para kazanildi ise dogru yatirim yapilmistir , kahraman yatirimi yapandir
Ama kayip olursa suclu hep baskalaridir
Bu söylediklerinize katılıyorum tamamen. Her serzenişe hak vermek mümkün değil. Topluluk genel itibari ile böyle malesef. Benim temelde savunduğum borsanın ortaya çıkış mantığına uygun olarak şirkete ortak olmak, ve bu ortaklığın karşılıklı olması. Tabi bunu sağlayacak mekanizma da bi o kadar kuvvetli olması (kanun mevzuat ceza vs.) Bu mekanizma düzgün işlemiş olsa ne pd/dd 0.2 olabilir ne de 5. Tabi her şey ideal olmadığı için böyle absürt durumlar olabiliyor. Bazı firmalar var, kasasındaki nakiti kadar piyasa değeri olmayan, bu mantık dışı mesela. Kar edip zarar açıklayan ya da doğru değerleme yaptırmayan .. SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet aynen durum bu . Fakat hemen bir cirpida bakilirsa buyuk saglam bist 30 sirketleri genel olarak son 10-20-30 senelik periyodlarda bir cok yatirim aracina nazaran fazla kazandirmistir
Tabi kalkip 2005 te gayri menkul aldim, 2 sene sonra tepe yapti sattim altin aldim, sonra 2010 da 1,35 ten dolar yuklendim, 2018 de sattim tepede , orada faize girdim , hepsini yapinca 100 liram oldu 5000 lira diyebilenler haric
Onemli olan sabredebilmek . Tabi bazi insanlarin ciddi paralarla bir gunde tavan yapan hisseden hatri sayilir para kazandigini goren kisi , ayni 20% kazanci 1 senede elde edecek olmaktan tatmin olamiyor
Oysa 1 senede 20% yi faiz 10% iken vaad eden biri olsa tum fonlar bayila bayila atlar
Iste biz bu rasyonaliteyi saglayamadiktan sonra bizi inek gibi sagarlar , mustehak
arkadaşlar birbirinizle fikir teyattisinde bulunurken özel mesaj bölümünü kullanırmısınız lütfen. burası tartışma değil paylaşım sitesi. hisse hakkında varsa bildiklarimiz,yazacaklarımız herkesle paylaşıyoruz. teşekkürler.
gedik info dün aldıklarını bugun veriyor 2 günde 300 bin tl süper para 2.3 u set yapmışş gavurrrr ytd
çok güzel bi ele verme operasyonu twbrik ederim torunlar gyo
Islem hacmi umut veriyor , dun 2,04 den alip 2,37 den satan biri 2 gunde 33 kademe kazanmis demektir. 16% demek oluyor
Dogru zamanlama yapanlar yine kisa surede ciddi bir oran kazandilar
tüm silahını kullandı gacim 100 milyon kapanış 2.3 altı olmasa barii ytd
2.05-06 ya zırt dediği yer demiştim,riske girip 06 dan biraz daha mallandım. işin gerçeği bu hacimle 35 üstü kapatmasını bekliyordum fakat yanıldım. realizasyonlarını gün içerisinde yapmaları kötü birşey değil,kolay iş de değil. ben izlerken yoruluyorum. 40 üzeri kapattığı an başka bir kulvara geçeceğine inanıyorum. piyasa pegasusun mal gidirme operasyonundan bir kurtulsa bankalar patinaj çekiyor. hafta sonu olumsuz bir durum olmazsa ptesi günü barajı aşarız diyorum. tabiiki benim fikrim kimseyi etkilemiş olmayayım.