CDS ve doların şuanki durumunu gördükten sonra işin teknik kısmı bitmiştir benim için.
Ne çok doları varmış devletimizin :)
Printable View
CDS ve doların şuanki durumunu gördükten sonra işin teknik kısmı bitmiştir benim için.
Ne çok doları varmış devletimizin :)
Ne olur abi peki durum teknik bittiyse
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2-3 ay önce son elimden geçenler farklı bir kağıttan (plastik te olabileceğinden şüphelendim) yapılmıştı ve çok farklıydı. Pamuk oranının ciddi şekilde azaldığını hissettim parmaklarımla sayarken. Parayı elle saymak neredeyse imkansız. Parmakla çekilmiyor yeni dolar banknotlar. Resmen plastikten basmış gibiler.
Başkan tl ye döndü sanırım onun etkisi mi oldu
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mansur Yavaş: Üç yıl önce 1 katrilyona gerçekleştirilen ihaleyi bu yılın fiyatıyla 188 milyona yaptık.
Bu nasıl bir yolsuzluktur.
Sasa yüzde 13 üzeri prim yapmış.
Başkan dövizleri bozup sasaya girmiş.
Ben Katardan gelen paranın swaplanan tutarının yurt içinde TL mevduata yatırıldığından şüpheleniyorum. Katarlılar 15-20 milyar TL'lik bir yatırımdan bahsediyorlardı bu takas için ama korkarım yatırımdan kast ettikleri , takas ile elde ettikleri TL'yi mevduata yatırmak.
Haftanın 3 iş günü damat görevden alınıyor geri kalan 2 işgünüde s400 işi çözülüyor.
Hafta sonu açıyoruz TV yi damat ceeeeee diyor uzun s400 alıcaz o iş bitti diyor.
Küçük kafalı mı dolarlar
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yalnız thyao güzel kaçtı ya ulan dolar yapmadın 6,5-7 arası bayram öncesi moral bulalım ya
Abi baymadımı valla ya bu damat görevden alındı alınacak bilmemne yok s400 pampişlenecek 3 haftadır paso bu şekil haber akışı bir haltta olduğu yok.
Şu kamular doları nereden buluyor şuna bir açıklık getirebilsen artık yerliyi geçtim yabancınında herkesin dilince bu kamu satışları sınırsızmı bu adamların doları yahu.
hiç beklemediğiniz rakamlar gelir, halen twitterda şurayı kırarsa şu olur burayı kırarsa bu gelirleri paylaşanlara bu aralar inanmayın, çünkü doğal düşüşler değil. show amaçlı yazıp çizilen şeyler(şu an için bahsediyorum)
sürekli 6lı rakamları dip yapmaya çalıştı ama dün 6.15ten 6.08lere inmesi, bugün 6.12lerden sabah 9ta biranda inip 6.05-6.07leri görmesi mantıklı hareketler değil.
yurtdışında yayın organları bu durumu biliyor ama devlet ....ne takmıyor.
çok hata ediyorlar günü kurtarma amaçlı geleceğini yok ediyorlar. kimse kazık çakacak değil türkiyeye.
madem çok akıllısın o zaman indir bakalım 3lere de görelim.
Milleti dolarize etmekten başka ne hayrını gördüler.
Seçimler yaklaşırken baskıla, seçimler bitince ne hali varsa görsün durumu hakim dolarda.
Özel sektörün ve kamunun yüklü dış borç ödemesi var yakında. Doları düşürecekki , daha artmaması için harareti alsın.
Onlarsa sıkıntılı olur yerine göre %5-10 arasında kesiyorlar bürolar bankalar almıyor en iyisi yurtdışında harcamak
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evvelsi gün Börü budun büyük kurt tarzı bir lakabı olan ilginç bir tip Adnan Bali Maliye bakanı Türkiye çağ atlıyor diye bağırmaya başladı sosyal medyada. Yahu sakin kapılma bu tür işlere olacak iş mi dedim. Adam beni engellemiş?!?!?!?.
Nedeni ise Adnan Bali'yi Hazine bakanı yapacaklarını sanmam demem. Demek ki bu söylemlerin etkili olduğu algı düzeyi düşük geniş bir grup var. O gruba oynuyorlar. Yahu Adnan Bali 2-3 ay önce iktidar ile ciddi anlamda tartışmadı mı neredeyse büyük kavga çıkacaktı. Hatta adam öyle laflar etti ki yahu bu kadarını da artık söylememeli dedik buradan. Millet balık hafızalı.
Döviz mevzu devlet karşına direk oyuncu olarak geçerse farklı bir hal alabilir. Yani bildiğin ticaret mekanizması ve kuralları işlemeyebilir.
Nedenler:
1- Devlet ve bankalar krediler kanalıyla tcmb'den bağımsız olarak ek TL yaratabildikleri gibi ek döviz de yaratabilirler.
2- Kamu bankalarının elinde bulunan bazı mevduat türlerine (TL,döviz fark etmiyor) özel bir kanun ile %0 ZK uygulanmasına yönelik bir tebliğ çıkartıldı (6-7 ay oluyor kabaca). Bu karar da kamu bankalarının merkez bankasına dahi başvurmadan iteratif çevrim ile daha önceden var olmayan döviz yaratmalarını kolaylaştırabilir/hızlandırabilir.
3- Tcmb kanunen brüt rezervlerini açığa satabilir. Swap hariç 70-80 milyar dolar daha açığa satılabilecek brüt rezerv var. Hatta çok teorik olarak brüt rezervin tamamını sattıktan sonra komple rezerv açık pozisyonu alarak ta döviz satışına devam edebilir.
Devlet 1,2,3. adımları kombine kullanarak senin gücün ile seninle savaşabilir.
Devletler teknik olarak batmaz. Olan sonuçta yine vatandaşa olur.
79 kişiyiz şuan herkeste ortalama 10 k olsa gidip çekelim bankalardan belli ki bizim fiziki olmayanlara el atmış bunlar yada sıcak para giriyor bişeye katardan sanırım ama nerden nereye kime ne giriyor bilemedim :D
canlı tl ile biraz çin yuanı ile yen mi alsak kasaya , spottan .... fx işlemi olarak benjaminden çapraz çeviri ile değil yani ...
Sağol abi teşekkürler tam aradığım ve yön verecek bilgiler
Yaptığın işlemler devlet ile aynı havuzun içinde olduğu sürece kovaya doldurduğun suyu tekrar aynı havuza boşaltığın için havuzda sadece ufak dalgalar yaratır. Yukarıda belirttiğim tüm işlemler de zaten bu koşul için geçerli .
Ne zaman ki havuzdan doldurduğun kovayı dışarı taşımaya kalkarsın o zaman devlet kızmaya başlayabilir.(bankadan çekip yastık altı yapmak v.b). O zaman devletin çok farklı ve daha önce görülmeyen yüzü belirebilir.
Zira kovanı havuzun dışına taşımaya kalktığında devlet yukarıda saydığım işlemleri (1,2,3) gerçekleştiremez.
Kaba tahminime göre VIOP'ta yaptığın işlemler devlete yardımcı oluyor. Amacın dövizi yukarı yönlü speküle etmek ise VIOP doğru araç olmayabilir. Zira yukarıda da dediğim gibi VIOP halihazırdaki işleyişi ile havuzun içinde yarattığın ufak dalgayı sönümleyen bir dalgakıran gibi çalışıyor.
Ben aslında öyle demedim. Hatta tersini söylemeye çalıştım. Zira şunu unutmayın ki oyunu devletin kurallarına göre oynadığınız sürece devletin normal yüzünü görüyorsunuz.
Bankadan para çekilmeye başlandığında ise devlet te bu hamleye karşı bel altı vuruşlar yapmaya başlayabilir.
Yani bankacılık sistemi içinde serbest piyasa şartlarında devlet ile rekabete tamam.
Ama mudi sistemin dışına çıkma refleksi gösterirse devlet te buna karşı sert bir tavır alabilir.
O nedenle oyun teorisi bağlamında her şeyin kurgulanan oyunun kuralları çerçevesinde işlemesi her oyuncu açısından fayda sağlar.
Bende diyordum diger bankalar dipten iyi kalkarken bu ykb niye olmus esek gibi. [emoji3]
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ramazan mübarek günde bu nedir böyle anlamak zor. Hoş görüyü çoktan geçtik.
https://www.superhaber.tv/23-haziran...z-haber-200458
Hala hırsızlar ve çaldılar lafları...Yazık...Koca koca adamlar yalan söylüyorlar...Yüzleri kızarmadan, mübarek günler demeden...
Bu Samsuna KK da gitmeyecekti Meral hanım gibi...Tavrını koyacaktı...
s400 den vazgeçtik bizim mi haberimiz yok acaba adam yaptırım dese dolar uçar borsa batlar dedik ama son 2 gündür can sıkıyor =)
https://www.donanimhaber.com/Huawei-...ayacak--111111
Kasko yapalım dedik kask olduk telefon alalım dedik yaptırım manyağı yaptılar
Dolar elden gideyeah