Ben imge'ye Benzettim de :whistling:
O da ninjagillerden.di
Printable View
fonun adını yazmak istemediğim için isim yazdım... reklama girmesin diye... ben eral deyince anlayan anlıyor... aslında eral değil , er-al ... bu ay iyi getirdi... mavi kuşta karalıyo bi şeyler arada... ama gene de hisse taşıyan bir fon ( taşımak zorunda değil , isterse max % 35 e kadar taşıyabilir isterse sıfır hisse gider ) . dikkatli olmak lazım bir ppf bir okt değil ...
değer fonu hisse yoğun fon işi sabır işi.. borsa ucuz mu evet.... parça parça alımla belki ... ama alım yaparken dayanabileceğin vade kafada net olmalı... bunlarda yüzde seksen hisse taşıma zorunluluğu var... gerçi gün içinde viopda ters pozisyon açıp hedgliyorlar duruma göre ama orada da terste kalıp bu sefer hisseler yukarı giderken terste yakalanabiliyorlar...
ben ne muratı diyordum anlamadım ?
birisi bir video koymuştu , oradaki kişi murattı... ben de onun dediklerine karşı bir şeyler yazmıştım ... ben murat falan demedim yani sadece o konuyla ilgili adamın adını dedim... murat ve fon deyince azimut portföy anladım.... ünlü jo nun fonunda pek yatırımcı yok, 15 kişi varmış ayrıca 2 küsür milyonluk bir fon ... fonun satın alınabilir adedine kaptan bakmak lazım ne kadar adetlik çıkartmışlar , ne akdar adedi satılmış
Ustadlar
Ingbank suan 23.5 veriyor...
Ornegimiz ingbank olsun...cunku ON da hep lider...
Ekim ayi ongorunuz nedir? Ekim ayinda ingbank +2 ile toplam kac verecek.
Bakalim kim tutturacak...
Ben soyleyeyim
Tahminim
20
Murat Gülkan'mış :) Murat Salar Azimut'ta sanırm şu an
eni
azimuttaki iniş çıkışların sebebi 5 yıllık grafği olması oradan görülüyor eski fon.... ünlü jo nun fonu henüz yeni... onun için piyasadaki çalkantılarda yönetilmedi fon... eğer '' yerli hisselerden ''oluşan , hisse yoğun fona yatırım yapacak olsam mutlaka 3 den fazla hisse yoğun fona dağıtırdım parayı...
Sıra doğalgaz voyvadısnda ....
Hükümet yüksek kazanca ve lüks konuta vergiyi artırıyor
Vergi sisteminde köklü değişiklik yapmaya hazırlanan hükümet çok kazanandan daha çok vergi almayı hedefliyor
27 Haziran 2019 Perşembe, 19:44Güncelleme: 27 Haziran 2019 Perşembe, 19:45
Hükümet bütçe performansında dengeyi sağlamak için düğmeye bastı. Vergi sisteminde köklü değişiklik yapmaya hazırlanan hükümet çok kazanandan daha çok vergi almayı hedefliyor. Bu nedenle ultra lüks konuta ve yüksek gelirliye ek vergi geliyor.
Bloomberg HT'nin edindiği bilgiye göre, hazırlanan düzenlemede, yıllık geliri brüt 700 bin lira olan vatandaşa vergi artışı getirilecek. Şu an gelir vergisinin en üst dilimi yüzde 35 seviyesinde bulunuyor. Bunun yüzde 39, 43 ve 45 olarak artırılacağı öğrenildi.
Bir diğer düzenlemeyle de değeri 10 milyon lira üzerinde olan konutların vergi oranının artırılması amaçlanıyor. Geçtiğimiz eylül ayında açıklanan ve 2019-2021 arasını kapsayan yeni ekonomi programında yüksek gelirin daha adil vergilendirilmesinin amaçlandığı kaydedilmişti. Programda taşınmaz değerleme sistemi kurularak gayrimenkul envanterinin tamamlanacağı açıklanmıştı.
İçerisinde bu iki düzenlemenin de bulunduğu torba yasanın yakında Meclis'e getirileceği* öğrenildi.
Hükümetin harekete geçmesine neden olan bütçe performansı yıl başından bu yana olumsuz bir tablo çiziyor.* Bütçe açığı geçen yılın ilk beş ayındaki 20.5 milyar lira seviyesinden bu yıl aynı dönemde yaklaşık yüzde 225 artışla 66.5 milyar liraya çıktı. İlk 5 ayda gelirler yüzde 15 giderler ise yüzde 28.4 arttı.
murat salar ünlü jo da hiçbir zaman olmadı ki.... anadolu grubunun finansla ilgili şirketlerinde uzun yılllar üst düzey yönetici idi. sonra ayrıldı , ortaklarla aracı kurum aldılar sonra fon yönetim şirketi kurdular sonra o kurdukları fon yönetim şirketini italyan azimut aldı , murat salar da genel müdür ve yönetim kurulu üyesi oldu....
murat gülkan ise teeeeeeeeee 1996 dan beri borsa ile haşır neşir yönetici olarak... on numara adamdır.