Ekonomi çok iyi ve gelecek parlak.O yüzden gidecek çok uzuuun yolu olabilir.
Printable View
Bünyamin in mi yolu var .
Yanlış başlık mı burası
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kredi kartı faizleri ve kmh faizleride yüzde 2 den 1,60 a düşürülmüş.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
200 Milyar dolarin 1/4 u cozulse yeter..
Syg,
Dudu hocam milleti dolar aşığı yaptılar başta bende dahil olmak üzere çok sabırlı oldum dolar konusunda hisse de bu kadar sabırlı olmamıştım. Her düşüşte alıyorum. ortalalama hesabı yapmayı bırkaktım. 3,39 lardan beri her kademeden alıyorum. %80 i fiziki üstelik.:).
Elektrige yine yüzde 10 ile 15 arası zam gelecekmiş.
https://m.haberturk.com/son-dakika-e...526115-ekonomi
Böyle olunca tabiiki döviz artmaz
Dış borcu vatandaş ödüyor vaziyette.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Olabilir..
Geçen sene enerji şirketleri bilançolarını incelemem ve dolardaki 7.20 hareketi sırasında bir haber deki enerji şirketleri patronlarından birisinini maliyet satış fiyatı söylemleri üzerinden hareketle o zaman için yüzde 100 gerektiğini hesap etmiştim..
Sarım yüzde 40 civarı bir zam geldi geçen seneden beri..
İstanbul’da deprem riski yüksek bunun bertaraf edilmesi için milyarlar gerekiyor. Ortada para yok.
Jeopolitik risk var.
Doğal felaket riski var.
Ekonomi bitik
Eğitim kalitesiz
İşsizlik tavan.
Elini öpene vereceğiz diyorsunuz ama devlet zorla yakın zamanda fonlara hisse aldırdı.
.Bu kadar riske rağmen akın akın bizim borsa alınıyorsa reise helal olsun.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ciddi misiniz, 50 milyar doların bozulup borsaya girecegini mi düşünüyorsunuz hakikaten?
bizim insanımızın büyük çoğunluğu borsaya bulaşmaz, bilmez. o dolar bozulsa gideceği yer mevduat, altın, gayrimenkul falan olur.
her durumda 50 milyar doların çözülmesi çok uzun zaman alır, derin donmuştur çünkü, kaskatıdır
Bu sozcu kadar ulkesine dusman bir gazete varmi
https://www.takvim.com.tr/guncel/201...-kacis-basladi
y.t.degildir..
Muhtemelen 2020 de ekonomik parametreler daha olumlu olacak gibi gorunuyor....O o zaman dth larin bir kisminin cozulmesi kacinilmazlar olur....Ama Insallah o dth larin sahibleri borsaya yonelmezler.....Cunku Bist de kucuk yatirimciyi koruyan yasalar cok yetersiz ve etkisiz......Avrupa ve ABD borsalarinda halkin yatirimlari para kazandirirken bizde Borsaya giren halkin %90 kaybediyor.....Bizim borsanin kontrolu cakal ve sirtlanlarin elindedir....
Dthların her geçen gün artması , kuralların ileride herhangi bir terslik halinde değişeceğine dair birtakım kaygıların yersiz olduğunun göstergesi olabilir ..
Çok değil bir sene öncesinde birilerinin b ve c planları da olduğu söylenmişti.. bu koskoca bir blöf müydü yoksa? 🙂
herşey uçuyor kaçıyorda , yinede şu S&P500 grafiği bir kenarda dursun, çıktığı kama formasyonuna doğru yükselmesi normaldir ancak bu sefer epey abartmış, ancak kamanın sonucu 2008 krizinde görülmektedir kaldıki 2008 kama formasyonu 5 yıllık şimdiki ise 10 yıllıktır https://eksiup.com/p/m9197624dktg
Hayırdır? Sözcü ne yapmış?
Seçimin sonucu istediğimiz gibi çıkmazsa belgrad ormanına gömdüğümüz silahları çıkartırız falan mı demiş?
Yine fitne peşindesin konvertör.
Şu başlıkta faydalı kaç tane mesajın var tartışılır.
Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek senin burada bulunma amacın.
Gazeteleri bırak da, ben bunca yıldır sizler kadar ülkesine düşman birilerini görmedim.
İnsanların kendi ülkesinden ve kendi halkından soğumasının temel sebebisiniz, sen ve senin gibi bir avuç provokatör.
1907 diyeyim
dolar molar bozmaz kimse bist dediğinde hikayeden ibaret şuanlık herkez kendi aleminde konuşuyor faizler inip tüketim canlanırsa cari açık hortlar bizim ürettiğimiz şeyleri mi alıyor ki vatandaş ayriyetten ekimden itibaren dış borç ödemeleri artacak ocak şubat mart enflasyon yükselecek onu geç enflasyon en kötü yüzde 12 ye inandırdılar bile desen yüzde 2 abd enflasyonunu çık kalır yüzde 10 5.30 un yüzde 10 u 5.90 gibi bi yerlerde durur dolar en kötü ihtimalle yıl sonu siyasi bi kriz olmassa tabi düşme gibi bi şansı yok ülkeye dolar da girmez fed faiz indirsede parasal genişlemede yapsa bist diyorsanız biste giren yabancı zaten tl kazanmak için girmiyor eninde sonunda dolarını alıcak çekip gidecek devlet zaten faizleri indirerek yüksek kur politikasına gidiyor yavaş yavaş 5.45 lerde niye zk adımını attı merkez düşük kur cari açığı hortlatırsa yine yükselicek kur hiç olmassa rezerv arttırayım havasında merkez bankası bu saatten sonra yatay yavaş yükselen bi kur görürüz siyasi krize kadar böyle sürer.
batık kredi olayından sorna bankacılık endeksinin yükselmesi ile yükselen borsa anca mal çakmak içindir bist 105 bin aselsan 19xx sise 4.6 :) tabi tabi çok iyi.
Biri Sözcü ye memleket düşmanı diyor , biri akit ile bir tutup kapatılmalı diyor.
Örümcek kafalı yobazlar . Allah belanızı verecek sizin.
Gelecekler bana..
Syg,
Pazartesi çokomelli yep varmış
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Ekonomide gelecek üç yılın yol haritası niteliği taşıyan YEP'in Bakan Albayrak tarafından duyurulması öngörülüyor. YEP ile 2020-2022 dönemine ilişkin
enflasyon, istihdam, büyüme, ihracat, cari açık gibi temel makro göstergeler belirlenmiş olacak. Genel ekonomik koşulların gerekleri doğrultusunda hazırlanan planda, temel ekonomik büyüklükler yanında, makro politikalar, ilkeleri ve hedefler de yer alacak. Özel sektör için de öngörülebilirliği artıracak program, son yıllarda sosyal ve ekonomik alanda sağlanan gelişmelerin daha sağlam bir zeminde sürdürülmesi suretiyle güven ve istikrara katkıda bulunacak.
yeni bir "ekonomi programı" daha mı? :kahkah:
bunlar 6 ayda bir veya bilemedin en geç senede bir program açıklamaya çok meraklılar.. geçen sene yaz aylarında yine açıklamışlardı.. iyi açıklarlar..medya destekli bol şamatalı.. ama sonunu getiremezler.. getirebilselerdi şu ana kadar sayısını unuttuğumuz miktardaki programa ihtiyaç kalmazdı.. ciddiye alınacak bir yanı yok..
soldaki grafikte pembe kutucuk ile belirtiğim formasyon 2017 yılının hemen başında başlamış ve yine pembe kutucuk ile belirtiğim yerde bitmiş formasyonun başlaması ve bitmesi tam 14 ay sürmüş ve ralli yaparak 7 20 görülmüş şimdi ise soldaki grafikte formasyonun başlamasını pembe kutucukla belirtim ve sağdaki pembe kutucuk içindeyiz ve an itibariyle formasyonun başlaması 13.5 ay olmuş, herkeze bol kazançlar https://eksiup.com/p/7z201749mohc
YEP ne demek ? Bence açılımı - YERLİYİ EZME PLANI - veya - YOLUNACAK ENAYİLER PROĞRAMI- olabilir. Londra ve ekürileri son bir yıldır sessizce izliyorlar ve ceplerini dolduruyorlar. Bu açıklamalar aslında içeridekileri oyalama ve kandırma oyunları. Memura, işçiye nasıl olsa önümüzdeki 2 yıl için % 4+4 ve 3+3 ile sopayı attılar. Ses- itiraz var mı ? Padişahlık kültüründeki kulluk anlayışından, cumhuriyet kültüründeki bireylik anlayışına geçememiş bir toplumla işler kolay.
gelen imf heyetinin tarım da mazot teşviginin yanında birkaç öneride bulundugunu
İDDA eden sn nasrullah ayan videosu
https://www.youtube.com/watch?v=qwicwY5l1tI
böyle bir durum söz konusu ise şahsen eyt konusunun gündeme gelmemesi gerekirdi
netice itibarı ile imf den öneri alınmay başlandıysa eyt olayını imf asla kabuletmeyecektir
bu arada yarın merkezin short pozisyonları kapanacak
sanırım persembe günde eylül enflasyon verileri acıklanacak
bu arda yönetim bu provakatörlere göz yumdugu sürece karaktersizce saldırmaya devamedecekler
Sen verceksin amerikan fransiz milyarderlerin yatina otv siz mazot . bi tl den litresi...
Sonra imf den akil dilen
E dilen
Ne farkicak
Farkmasi icin kendin bisey fikir mikir uretmen ilazim