Bu da iyiymis. Kullanilabilir kendimi ovmek gerektiginde.
Printable View
Arkadaşlar selamlar,
Bilmiyorum daha önce yazıldı mı, geçenlerde borçluluk neden bu kadar kısa sürede çok fazla artmış diye baktığımda; wyoming işi için 439 milyon iş geliştirme bedeli olarak kullanıldığını gördüm. Kaygım bir anda yok oldu. 2024 yılında üretim başlayacak o zamana kadar biraz dişimizi sıkalım.
Saygılarımla,
selam arkadaşlar ..nasılsınız acaba...hisseniz bu gün biraz hareketli idi...:kahkah: son üç ayda anca %5 prim yapabildi..
maşallah üç ayda ancak %5 prim yapan sodaya millet üşüşmüş...:kahkah:
Bu başlığı şu anda 27 kişi okumaktadır. (10 üye ve 17 ziyaretçi)
keko, cortexjam, devrim, el turco, emektar, mdat, NSHYDN, ozcelikmurat, Ponkida, seneka
soda artık bir zahmet gidiversin yahu...yoksa sodadaki yatırımcılar fosil olacak yahu...ben brisadayım dostum...karellerimi 14,54 ortalama ile verdim....nazar değecek dediler artık nazara gelmeyelim dedim..:kahkah:
tabi son aldığımda 8,76 dan almıştım..ondan önce de 5,75 civarlarından almış 8,15 ten satmıştım..
ama hiç bir hissenin topiği soda kadar beni bağlamadı..bir ayda %1 kazandım ama bu oran bile bende bağımlılık yaptı...:kahkah:
umarım kalan arkadaşlar kazanırlar..
brisayı iki hafta önce 7,15 ten almış ve sonradan 7,41 den vermiştim...ardından tekrar dayanamayıp 7,78 ortalama ile fuul girdim...brisayı finansal giderler yönünden boğan aksaray fabrikası bir yıl oldu tamamlanalı..2022 ye kadar aksaray fabrikasının tüm borçlarını bitirir..sonrasında zaten doğru dürüst borcu kalmaz..brisanın dolar bazlı grafiğine bakarsanız potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu anlarsınız..ben üç yıl içinde 40 tl leri tahmin ediyorum...
hani hep diyorduk ya sodanın amerikadaki yatırımı biterse alınabilir diye..işte brisanın da yatırımı bitmiştir ve alınabilir durumdadır dostlar...yeni ve ağır yatırımlar, yatırımlar bitinceye kadar şirketleri çok zorlarlar..ama yatırımlar bitip artık ordan para kazanınca her şey iyiye gider..
brisanın da kademeli olarak üç yıl sonunda karını 100-110 milyon dolarlara çıkarmasını bekliyorum...neden dolar diyorum ?? çünkü bu hissenin alışları da satışları da dolar ile...ayrıca cirosunun %40 ı da ihracat..
2014-15 yılında 197 milyon civarı karlar yaparken 80 milyon dolar kar yapıyormuş...artan %40 kapasite ile rahat 100-110 milyon dolar karlar yapabilir..tabi bunun için ekonomilerdeki canlılığın da artması gerekiyor...hem yurtiçi hem de yurtdışı..
Sodaya bir derinlik lütfen,
.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...243b43500e.jpg
SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben şahsım adına 2 saat içinde 6 liradan 60 lira olmayan kağıdı 1 gün bile beklemem, beni 6 demek istediniz diye uyarını da hayır 10 kat diye ısrar ederim o kadar.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kağıt da topik kadar enerjik olsa keşke. üyeler hemen para sayma makinesi siparişi verir :whistling:
neyse dostlar ben hepimize başarılar diliyorum..umarım artık soda da çıkışa geçer...yatırımcısını çok üzdü..kendinize iyi bakın dostlar..
2 yıl hissede kalinmakla fosil olunuyorsa nerden aldığını bilmemekten olunur. Veya buralar alım yeri denmeklede olmuyor 7,50 li fiyatlarda ya da 5 li fiyatlarda daha da aşağı gelecek denmeklede olunmaz. Çıkarken uçacak kaçacak, düşerken de yatirimdandir deniliyordu yandı külüm keten helva hesabı. Hep bir bahanesi vardır bilmeyenin ve bilinmeyenin. 🤣 🤣
Doğru söylüyorsun ...aslında kareli 15-18 aralıklarından satmak istiyordum ki şu anda da oralar gelmiştir ama artık biraz değişiklik istedim ve riski daha düşük bir hisseye geçmek istedim..
bu arada ben sabırsız olduğum için biraz daha kalsaydım fosil olurdum manasıyla bir şeyler söyledim...yoksa burada uzun vadeli kalanlar fosildir anlamıyla söylemedim dostlar...yanlış anlattıysam özür diliyorum...
sonuçta hata yapıyorsak tecrübesizliklerimizden ve bilgisizliğimizden yapıyoruzdur...yıllar geçtikçe borsadaki tecrübelerimiz de artıyor...tecrübe dediğimiz de aslında giren kazıkların toplamıdır...
daha öncede yeri geldiğinde sık sık söylemişimdir...geçmişte iki tane benim için kocaman olan sermayeyi tüketmiş idim..kazanmak ancak üçüncü sermayeye nasip oldu...bu açıdan baktığımızda yediğimiz kazıklar veya kaçırdığımız fırsatları üst üste koyarsak herhalde şu anki sermayemizin iki katı olur bu kazıklar...tüm bu kazıkların sonucunda da tecrübe kazanmış oluyoruz..o yüzden de tecrübenin de maliyeti aslında çok fazla...
daha geçen yıla kadar bile şirketlerin büyük yatırımları yapmalarının olumlu bir şey olduğunu sanıyordum..sonradan bir arkadaş yıllardır takip etmediğim bağfas ve brisa hisselerinin durumunu bana hatırlatınca gerçekten de baktığımda bu iki hissenin de resmen süründüğünü gördüm...
meğer yatırım süreci boyunca şirketler ağır finansman giderlerine maruz kalıyorlarmış...şansıma o tür bir hisseye daha önce hiç yakalanmamıştım...ama oltanın ucunda öyle bir yem görseydim herhalde koşarak gider yerdim...
o yüzden de sodanın da olabilecek tek sıkıntısı bu olabilir...onun dışında şirket üretiyor kar da ediyor...hissenin fiyatının çıkmamasının önündeki en büyük engel de yabancıların sert satışlarıdır..artık şirket geri alımlar ile bu olumsuzluğu ne kadar bertaraf etti bilemiyorum...
Güzel kapanış oldu, 6.06 hayırlı olsun. İyi akşamlar...
Vay be 6 ha ömrüm yetmeyecekmiş gibi hissetmiştim çıktı 6 aydır ekran açmıom beeee googlea yazıom haftada bir soğuttulan beni borsadan 9-10 dan başka rakam yaptığı bu terbiyessizliği temizlemez net
6,04 ten vedalaştım. Giderse iyi gidecek ama alamadım o riski. Umarım kalanların yüzü de güler.
Garibin yüzü gülür mü ag
Bu kismina katilmiyorum keko. Illa kazik yemeye gerek yok. Borsanin sermaye piyasasi oldugu, paranin oldugu yerde de cin gibi insanlarin bulundugunu aklindan cikarmazsan pek kazik yemeye gerek kalmiyor.
Ama yatirim ornegin dogru olmus. Neyse arada Kulcuye de ugra, kim bilir ilerde firsat cikar belki.
6.06 geceyle gündüz gibi...üstü bahar altı kış...
yarın oluşacak hacme göre takviye yapabilirim. hacimi yetersiz görürsem elimdekileri de veririm..
https://resmim.net/f/IQ83A9.png
haftalık grafik..her mum bir haftayı gösterir.
https://resmim.net/f/BNr4cM.png
bist 100 de NU var.. negatif uyumsuzluk..
https://resmim.net/f/kJWZWw.png
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan tahmin +249, ortalama tahmin ise +240 puan oldu.
Foreks'in 36 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek beklenti +576 puan olurken, en düşük beklenti -207 puan olarak gerçekleşti.
Ankete katılan 36 analistin 34'ü pozitif, 2'si negatif açılış tahmininde bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST100
Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
- BIST100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : +249
Ortalama : +240
Maksimum : +576
Minimum : -207
Katılımcı: 36[(+)34(-)2]
6.09 gibi acilis.