Tsklr ustadim.
Ben de sizin azminize...
Printable View
Hayrani hocam dagiliminiz nasil acaba?
Yerinizde olsam ya tcd yi 1/4 e cekerdim. Ya da daha da arttirirdim. Simdi sepetin mantigina aykiri yaptiginiz.
Tcd nin olasi bir dususunde onun zararini kapatabilecek bir emtia olmali ki sepetin mantigi olsun...yani tcd ile likit paslasamayacak iki fondur...
Tahminimce siz dusus aninda cok zararim olmasin diye dusunup boyle yaptiniz.
Likitteki para yokmus gibi dusunuyorsunuz...
syg
Bıst toparlıyor çoğu hisse bıst 30 hariç primli ve yükselişte akşama doğru satış gelmeyip böyle devam ederse güzel olur
Bu satışlar karşılanırsa yarın ve ptesi 105 - 106 ların da üstü olup satanlara süprizzzz yapabilirler
Kritik yerlerdeyiz, bakalım kim kimi kündeye getirecek ayılar mı, boğalar mı?
Alima kapali dendi ama tpf aldim biraz.nasil oldu acaba satan olunca mi gerceklesti.ve en ilginci poryfoy dagilim raporunda subat ayinda guzel itfa donusleri var .onlar etkiler mi acaba .fiyatini yoksa getirileri zaten fon icinde fiyatlaniyor .syg
neden böyle yaptığımı şöyle izah edeyim: sonuçta risk derecesi yüksek bir ortamda dans ediyoruz, pistimiz cam gibi ve her an ayağımız kayabilir. her şey mükemmel gitse de bir sabah kalktığımızda gelebilecek nahoş bir haberle ciddi kırılmalar olabilir. işte günlük fonlarda gezdirip durduğum o mebla, burada geçirebileceğim kazalarda alacağım yaraları sarmak için ilk yardım çantası olabilir. paramın tamamını hisse fona yatırsam rahat edemem. böyle davranarak belki daha az kazanırım ama olası tersliklerde de olaya müdahale edecek araçlarım olur. böyle yapmamın bir avantajı daha var. diyelim bu gün tcd'yi sattım ama yarın acaba satmasamıydım falan diye düşündüm. bu günkü param yarın öğleden sonra hesaba geçeceğinden ancak pazartesi yeniden alabilirim. ama sattığım kadar bir tutar dışarda olduğundan bu gün sattığım fona yarın hemen alış verip trene tekrar binebilirim. likit fona da öğleden sonra gelecek parayla dönerim ve fon alış satış valörümü kısaltmış olurum, selamlar.
Ay başında açıldı
Hemen yağmalanmış :)
TARİH FON KODU KİŞİ SAYISI 13.11.2019 TPF 323 12.11.2019 TPF 318 11.11.2019 TPF 305 08.11.2019 TPF 286 07.11.2019 TPF 269 06.11.2019 TPF 239 05.11.2019 TPF 215 04.11.2019 TPF 157 01.11.2019 TPF 112 31.10.2019 TPF 113 30.10.2019 TPF 113 28.10.2019 TPF 114 25.10.2019 TPF 114 24.10.2019 TPF 114 23.10.2019 TPF 114 22.10.2019 TPF 114 21.10.2019 TPF 115
Yurt dışında yerleşik kişilerin önceki haftaya göre hisse senedi portföyü 61,20 mn USD arttı; DİBS ve ÖST portföyü ise 119,20 mn USD azaldı.
https://resmim.net/f/3Gojrl.jpeg
bu şekilde hareket ettiğinizde az öncekinin tersi şekilde de sıtrateji deneme imkanınız olur. diyelim bu sabah kötü haberden dolayı endeks epeyce düştü ama siz "yarın bunun tepkisi olur" diye düşündünüz. şu halde tepkiye oynamaya hazır olun. dışarıda kalan tutarla bu günden talimat verdiniz ama hesaba yarın öğleden sonra geçeceğinden ancak iki gün sonra satabilirsiniz. bu durumda yarınki tepkide bir günlük düşündüğünüz fonun öğleden sonra hesaba geçmesini beklemeden daha önce hesabınızda olanı 13'ten önce satarsınız ve o akşama kadar olan yükselişten yararlanırsınız. sattığınızın yyerine de öğleden sonra öceki alışınız geçer. bu şekilde bu gün aldığınız fonu yarın satmış olursunuz. aslında tefaştan önce bu kadar kafa yormadan bu işler oluyordu. mesela bu günden alıyordum imkb 30 endeks fonunu ve yarın sabah uyanınca hesabımda oluyordu. baktım o gün güzel bir yükseliş oluyor, öğle ğüzeri satış verip bir günde güzel para kazanıyordum bazan.
üstadım tam da burada yatırımcı piskolojisi devreye giriyor ve bunu iyi yöneten, daha çok, benim gibi çekimser davranan ise daha az kazanıyor. ne kadar
risk, o kadar kazanç, bazan da kayıptabi. açıkçası ben sizin kadar kaybetsem sağlıklı uyuyamazdım. o yüzden rahmetli Yaşar Erdinç hoca gibi diyorum ki:
"paramız sağlığımızı bozmasın. ama ben bu durumu kaldırabilirim, sinir uçlarım sağlam diyorsanız ki şu durumda öylesiniz, daha çok kazanmayı hak ediyorsunuz.
bol kazançlar dilerim
üstadım, belki dediğiniz gibi olacak ama size şunu söyleyeyim: yaklaşık beş ay kadar önce youtube kanalında b 4 the news kanalının sahibi Burak Arslan'la iletişim kurdum ve yatırım hayatımla ilgili bazı konuları sordum. Konyada yaşadığımdan o ara ankara eğitimine beni davet etti, gel benim misafirim ol. grafik falan okuyamasan da temel düzeyde bizden mutlaka güzel şeyler öğrenir, piyasanın mantığını da çözme konusunda yol kat edersin dedi. orada kulağınıza küpe olsun şeklinde söylediği bir kural vardı:
asla tüm paranızı bir enstromana yatırmayın. şartlar ne kadar güzel olursa, beklenti ne kadar yüksek olursa olsun bu kuralı asla ama asla unutmayın. bu kuralı hayat boyu uygularsanız kolay kolay büyük paralar kaybetmezsiniz. belki az kazanırsınız ama olası bir sarsıntıda da hafif hasarla kurtulursunuz.
ben kulağıma bu küpeyi ankarada taktım ve ömür boyu bu küpeyle gezeceğim. çok risk, büyük kazançlar sağlar ama büyük kayıplara da yol açabilir ve ben bu durumda huzursuz olurum. uykularım dahi kaçabilir. o yüzden "azıcık aşım, ağrısız başım" diyorum.
dostlar ortamın havası bozuldu. acaba sevabına şu tcd'nin ne alemde olduğuna bakabilecek var mı? ayrıca yarın acc'yi gerçekten merak ediyorum nasıl olacak ters indikatörlüğünü gösterecek mi diye
Tcd yayınlanan portföye göre hala fena değil.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ACC'nin son dağılımdaki hisse portföy artışı %1.5 şu an. Türevde de düşüşe oynadılarsa yarın %2 üzeri getiri gelebilir :)
Tzv mk 18.82 kvba
zpk mk 7.92 kvks
tzl mk 12.80 ppf
GPG -%0.16 yapmış. EIB'te 0.20 yaptı büyük bir ihtimalle :)
GL1'in hisse performansı kötü ama Murat Salar dostum (dün tıpkı ben gibi:)) düzeltmeden bahsediyordu. Bakalım ne yönde pozisyon almış, dikkatle izlemedeyim. :)
İçeriğinde hisse fonu barındırıp t 1 vomvrlü olan tcd dışında başka fon var mı arkadaşlar
Bu arada, EID'deki gençler "portföy büyüdükçe getiriler azalıyor" tezimizi çürüttü. Son 15 günde 3 kattan fazla büyüdü ancak getiriler halâ mükemmel. Tebrik ediyorum çocuklar. Yaw satmasamıydım yoksa, bak şimdi pişman oldum iyimi.:)