aslında amerika da her seçim öncesi oluyor bu tür olaylar...geçen seferde los angelesin yarısını yakmışlardı... sonuç..sıfır.
Printable View
aslında amerika da her seçim öncesi oluyor bu tür olaylar...geçen seferde los angelesin yarısını yakmışlardı... sonuç..sıfır.
Trump secildikten sonra da devam ediyordu tam gaz, virusle ara verdiler, unutmustum.
St. Paul'u yakip yagmayanlarin hicbiri o eyaletten degilmis. Hepsi organize.
Alıntı:
https://thehill.com/homenews/state-w...m-out-of-state
St. Paul, Minn., Mayor Melvin Carter (D) said Saturday that all of the protesters who were arrested in his city the previous night were from out of state as demonstrations in and around Minneapolis over George Floyd’s death descended into violence.
Carter said there was not a high number of arrests in St. Paul on Friday night due in part to a curfew but suggested that out-of-staters were behind much of the agitation fueling the violence.
“Because we had a relative stillness in St. Paul, we didn’t make an enormous number of arrests, but every single person we arrested last night, I’m told, was from out of state. What we are seeing right now is a group of people who are not from here,” Carter said at a press conference.
Amerika da doktorasını yapmış bir arkadaşım var amerikalılar için her şeyi takmazlar ancak; mükemmel yöneticidirler demişti. yönetimde de yemek yeme iç güdülerini yönetemiyorlar obezite almış başını gitmiş dediydi. tramp nasıl yönetecek süreci bakalım da görelim.
https://www.theguardian.com/us-news/...cam-tony-timpa
13 dakika sirtina basilip oldurulen bu adama da kimse aglamadi. Beyazlar etrafi yakip yikip yagmalamadilar. Medyada bile konusulmadi. Cunku islerine gelmiyor, bir hikayesi yok.
Atatürk 10.yıl nutkunda, “cebren ve hile ile Aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış.” Bu cümle bir ülke içindi, cümledeki hile ABD içinde tramp tarafından fede yaptırıyor, fed para basıyor ama halk mutsuz. Bu olaylar birazda bu 40 küsür milyon işsizin işi gibi duruyor. Nutuk içindeki diğer cümle ise. Cebren. Şuan ABD halkı cebren bir mücadele veriyor. Hileye karşı bir mücadele. Yakın tarihde buna benzer bir olay ve olayın etkenleri görülmemişti. Ben hala tramp seçim konusunda tökezleyebilir tarafındayım. Hafta başı 2 gün ABD olayları İçin önemli olacak. Devlet yönetiminde birilerinden hile istemiyorsanız kendinizde hile yapmayın. Sonra dönüp size cebren bir şeyler oluyor.
Benim korkum bu gösteriler avrupaya sıçrarsa İngiltere Fransa Almanya, seyreyle bist i zaten bahane arıyo düzeltme için gel pazartesi gel.....
POT-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Uzuncu hisselerin dışında Hafta sonu malda girdim rahat değildim demiştim bir arkadaş sormuştu niye rahat değilsin diye, hatırlamıyom kimdi. Burası kumarhanede ondan.. Eskiden bir laf vardı İstanbula E5 e köpek sçsa trafik tıkanır diye bizimkide o hesap.
POT-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://www.full30.com/watch/MDIxMjI...at-has-stopped
Bunun bir video oyunu oldugunu zannedip polise camur atip kriminali savunanlar bunu sonuna kadar seyretsin.
Liberal medyanin gosterdigi klip parcalarinin olaylarin tamami oldugunu sananlar da seyretsin.
Dünyada en çok takdir ettiğim polisler ABD polisleri . Teslim olmayan suçluya Cat çat sikacaksin abi hem suç işle hem kaç veya saldır sonrada polis neden ateş etti de.
Bizde polis ateş etmedigi için çok sivil canini kaybetmiştir.
https://youtu.be/Ft-qceRb7RcRedmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gorevlerini yapamiyorlar ki. Adam ates etmeye korkuyor o kadar zaman. Cunku demokratlar polisi pasifize etmeye calisiyor. Psikolojik baskiya aldilar, tereddute dusuyor adam ister istemez.
O sirada negro arkasindan tabancayi da cekip ates edebilirdi. Ki boylesi oldu kac tane polisin dikkati baska yere cevrildiginde.
5 tane kursun yedi, hala kalkti nerdeyse polisi bogazlayacakti. 5 kilo acidi kokaini aliyorlar, oyle oluyor. Orda silahini almaya calisiyor, silahin alsa hepsini vuracak.
O verdigin videodaki cocuga yazik olmus, vakit kaybetmemeleri lazimdi.
Dmax de bir program var polis kamerası diye
Polisler genelde hep iyi niyet gösteriyor ama her iyi niyet gösterdiğinde ya bicagi ya kursunu yiyor. Yada başka bir sivil zarar görüyor .
Bence onlarda bıkmış bu suçlulardan yani ben suçluyu gördüğünde sikan ABD polisine hayranım.
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Twitterda gezinirken rastladım.bist için bu listeyi bimas,aselsan,ttkom,tcell olarak düzenleyebiliriz sanki.Ek 25178
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Krimanl kriminaldir.
https://www.youtube.com/watch?v=bPj0C1q0F-g
Yolda yuruyen birini ceviriyor, adam cinayetten araniyormus zaten polis arkasini donunce bicagi cekiyor.
Millet de "olur abi, al ellerimi kelepcele beni hemen" dediklerini zannediyor her turlu kafadan kontagin, ucmusun, kesin, kriminalin oldugu yerde.
Abd garsonluk yapan bir arkadaşım demişti çok fazla madde bağımlısı var ve bunlar patlamaya hazır bomba gibi ne zaman ne yapacaklari belli değil çok tehlikeliler demişti .
Yabancı ters çanağı teknik olarak tamamlamış.Ek 25179
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alınan senetler daha fazla alınabilir. Satılan senetler daha fazla satılabilir. Rakamsal bir denklem yok. Örneğin Telekom batıyor diye kimse kalmadı ve durum ortada, bim için hiç bir hoca tavsiye vermedi, o senet palanın en çok sevdiği. Ama perşembe günü çok yerde Arçelik önerildi. Ben ciddi 4 yerde gördüm, Arçelik son dakka satışı ortada. 106 bin üstünde net bir 124 bin var, 106 bin altında ise net bir rakam yok. Pandemiyi çıkaran sistem şimdi ABD yi karıştırıyor. Cebren ve hile ile bir şeyler oluyor, bu arada işc garan vakıf ak bank torpillerinde hafta bir takas paylaşılırdı👍 Şimdi ise her biri trend topik oldu. Bankalar genele yayıldı. Halkbank diğer topiği her gün yeni gelenlerle dolu. Bizde en büyük sorun varlık fonunun aldığı senetler, umarım onlardan zarar etmezler.
Grafiğin yazısını dün yazmıştık. Bu grafik uzun vadeli ve bir amacı var. Amaç daha ucuza geri gelmek değil. Amaç yönetim değiştiğinde geri gelmek olabilir. Sorun olan yanı ise, çıkışı karışlayan merkez bankası oldu, sadece son 5-6 ayda 30 küsür milyar dolar rezerv eridi. Keşke bu yabancı 8-10 lira kurdan çıksaydı. Merkez bu yabancı çıkarken kuru düşük tutmak İçin dolar sattı. İşin en ürkütücü ve çözüm bulunamayan yanı burası.
dolar anım:
bir zamanlar bu ülkede sabit kur sistemi vardı......0,70 kuruşluk dolar 1 gecede 1,70 tl. (Yeni parayla) oldu. merkez bankası başkanı aman tl. den kaçmayın diyordu...o gece varını yoğunu dolara basmıştı. bilirsiniz. o merkez bank başkanını.
ağarmayan saçlarım bir gecede ağardı..arkadaşlar da şaşırmıştı...meç mi yaptırdın diye...
Gelir garantin yok, 500 bin paran var, ihtiyaç yok ama bir ev bir araba daha al. Malın çoğalsın. Gelir kesilirse devlet bakmıyorsa, o ev ve araba aldığın paraya geri satamaz zarar edersin, Buda yetmez mahalle baskısı yüzünden onları satmaya karar veremezsin. Risk aldın ve emekler boşa gitti, evde seçim olur, artık evin reisi sen değilsin, seçimi kaybedersin. Neden risk alıyorsun, madem riskli çalışacaksın arabanı kasko yaptırma, iş yerinde kendine %53 vergi ödetme. O 500 bin sen emekli olana kadar kalacaktı, gelir garantin olduğunda az az ihtiyaçlar karşılanacaktı. İktisat neydi, sınırsız insan ihtiyaçlarını sınırlı kaynaklarla karışlama sanatı. İktisatın çöktüğü bir dönem yaşıyoruz, kendi özelinize sahip çıkın, ezberlerden kurtularak, kaskosuz arabaya binmeyin, kaskosuz gece uyumayın. İşde merkez bankasının rakamlarına yakından baktığınızda durumun özeti bu. İleri tarihli gelirlere kadar her şey servis edilmiş. Emlak oranları 0,92 ortalama, 0,60 lara gerileyeceği söyleniyor. Umarım böyle bir hata yapmazlar. Çarkların yeniden çalışması İçin tüketim ve borçlanmayı teşvik etmek sadece Cengiz inşaatı yada ağaoğlunu kurtarırken çok insanın kanına girmiş oluruz. Tersine emlak değerleri korunmalı. Hatta değerlenmesi sağlanmalı.
Oooo. Asil haberimizi Trump verdi.
Antifa'yi terorist organizasyon ilan etmis. Antifa bu olaylari organize edenler. Simdi gorelim.
Alıntı:
Trump announces US to designate Antifa as terrorist organization following violent protests
krizlerde almış olduğun risk önemlidir. çift taraflıdır.... doğru yerde olman çok ama çok daha önemlidir. ya batarsın ya çıkarsın, stabil kalmazsın. bunun gibi yani.
yukardaki örnekte dolar borçlu değilde.... dolarda olsaydım gibi... tabi ya.
FED’in doları sadece varlık alımında ve bazı ülkelere swap hatlarında kullanıldı, bu halka 1-2 bin dolar para dağıtımı yetmedi. Trump geri toplanmayacak parayı sehven tüketim diye vermedi. Adamlar 2-3 bin dolar ay tüketirken şimdi 40 milyon işsiz geri nasıl sisteme girecek. Bu olay hafta içi iki güne netleşir. Trump karşı yapılan bir hamle gibi, dowun yükselmesi işsiz 40 milyonu mutlu etmeye yetmiyor.
Sayın Kızıldağ; Yazılarınızı seviyeli,bilgi içerikli ve mantıklı buluyor ve severek okuyorum.. Geçmiş yıllarda T. Telekom -Hariri Ailesi -Bankalar ,Borc-Alacak , Kavgalarında hisse fiyatları bedava denilecek noktalara (4.lira civarı) inmişti.. Çoğu kişi belkide, Telekoma battı gözüyle baktı ve hisse almaktan korktu.. Şimdi işe durum tam tersi oldu.(8.lira civarı).
Buradan şu sonuca varıyorum; Sürekliliği (Telekom, otomotiv, çimento, demirçelik, gibi) olan bir şirketi eğer zarar ediyor, batıyor, gidiyor gibi kötüleme,karalama yapılıyorsa korkmadan hisselerini almak gerekir...Ya da tam tersi;Bir şirket sürekli pohpohlaniyorsa oradan kaçmak gerekir....Korona hikayesinin ilk ve yoğun olduğu dönemlerde Borsa İstanbul 60.Bin seviyesine inecek yaygarası yapıldı.. Şimdi 105.bin..Ve Sonuc ortada...
https://twitter.com/tokcem/status/12...647737856?s=19
Bunlar eşkiya
Tansu çiller 40 milyar dolara satmadı, sanırım 4 milyar dolara git Telekom, ama haririnin gitmesi iyi oldu, ben bile türkceli kapatarak geri döndüm, hizmet ucuz ve kaliteli. Evet köklü şirketler değerini gizliyor. Gübre fabrikaları 4-5 katına 1 yılda ulaştı, TL bilançolar makine arsa arazi varlığı olanları değerinin altında fiyatlıyor. İşin sırrı ise katma değer üretmek. Gübre gibi bir şirket 2 dönemde tüm zararı kapacak güce sahip.
Sanırım on yıl kadar önce Kardemir Zarar ediyor, batıyor, kapatılması gerekiyor,satilmali gibi tartışmalar yaşandı.O dönemlerde Kardemir D. 60..Kurus,A-B ise 1.Lira civarında idi..Ben o zamanlar D Hissenin alış-satis işlemi zor diye B ye yönelmiş ve ona takılıyordum... Sonraki yıllarda Kardemirin özelleştirmesi , yönetim değişikliği, bedelsiz hisse verilmesi gibi süreçler yaşandı....O kuruşlu Fiyatlar döneminde , elindeki hacimurat arabayı satıp,Kardemir hissesi alan bir kişi, (bedelsiz dahil ) şu an milyonerdir sanırım....:-)))
Benzeri hikaye yi THY 2.80.TL Fiyatlardan işlem gördüğü (sanırım 2007 yıllarda bölünme öncesi.) Dönem ve şimdi gelinen noktaya da uyarlanabilir....
Geçen zaman sonunda ,Bugün ne Kardemir battı,Ne THY battı..Ne de Hissedarları battı...
bu ülkedeki özelletirmelere girilirse TTKOM ve Kardemir yürek yakıcıdır.... ttkom vergi şampiyonluğunu kaptırmıyor para basıyordu...hariri borçla peşin ödemeden faydalandı...
kardemirlerde çiller tarafından göstermelik (Bizden gitsin de ne olursa olsun) 1 liraya verildi. tabi yolu bulanlar buldu..o ayrı.
2026 yılında ttkom tekrar devlete geçiyor zannedersem....peki bunlar bu gayrimenkülleri nasıl sattı onu anlayamadım.
yaw arada bir sistem dışarı atıyor..sizde de oluyormu bu durum.
abi bu halkbankın 2. halka arzda 15 liralardan singapurlular almıştı...onlar hala duruyormu yatırımda.
Yok onlarin hicbiri.
Isolation for 14 days 'unnecessary', claims Germany's top government scientist
[The Telegraph]
Justin Huggler
,The Telegraph•May 29, 2020
Fourteen-day isolation periods are not necessary to defeat the coronavirus and a second wave of infections can be avoided, Germany’s leading government scientist said on Friday.
With what is now known about the virus, it is possible to contain further outbreaks, claimed Prof Christian Drosten, chief advisor to Angela Merkel’s government on the crisis.
One week’s isolation is enough to prevent the spread of infection, rather than the 14 days currently recommended by the UK and elsewhere, he said.
“In the beginning, of course, we needed the whole wide range of measures because we didn't know exactly what would help. Now we know the virus better, we know better how it spreads,” Prof Drosten said in an interview with Germany’s Spiegel magazine.
“The incubation period and the time in which you are contagious are all much shorter than originally thought.”
There is still no sign of a second wave in Germany almost six weeks after the country began lifting its lockdown, and Prof Drosten said it may be possible to avoid one completely.
“There is a theoretical possibility that we can get through without a second wave,” he said.
The way the virus is spread by relatively few people — the so-called “superspreaders” — means it is easier to control than initially feared, he explained.
“We have a few people who infect many others. That sort of infection is easier to control than one that spread uniformly under the radar, as we assumed at first. If you notice where an outbreak is brewing, you have to hit it hard.”
Prof Drosten said a policy of tracking and tracing is key, but warned that testing all those who have been in contact with an infected person can be too slow.
“The latest analysis shows clearly you don't start testing all possible contacts. That will always be too late. Instead, all contacts need to be isolated. But for a week, not 14 days.”
Prof Drosten is a polarising figure in Germany. Feted by many for steered the country through the crisis with a lower death rate than almost anywhere else, he has been demonised by others as the man who imposed lockdown on the country.
His department at Berlin’s Charite teaching hospital developed the first test for the virus in January, and he was warning of the danger before the pandemic reached Europe.
He claims that work may have prevented between 50,000 and 100,000 further deaths in Germany.
Early testing meant the first outbreak was spotted quickly in Germany, before “the dead had piled up, as in Italy, Spain and Great Britain”, he told Spiegel.
“We're really in a good situation right now. The lockdown has largely been lifted, we’re opening up more and more, and the outbreak does not immediately resume,” he said. “The virus may well be leaving us alone for a while now.”
But he warned a second wave is still possible. Summer temperatures may be providing some respite from the virus, but it could return in the winter. “The big question is: will it be more virulent? Or is it weakening?”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Biz bu sigara müptelası olan vatandaşlarımızı çok seviyoruz. Onların sigara fiyatlarını arttıralım, belki o zaman bu işten yavaş yavaş kaçarlar diye düşünüyoruz fakat yine de kaçmıyorlar nedense? ... -AA