https://i.hizliresim.com/segvegy.gif
Selam söyle o g.tü boklu speke, maçası yiyorsa, en alttaki yuvarlaka bekleriz..
Printable View
https://i.hizliresim.com/segvegy.gif
Selam söyle o g.tü boklu speke, maçası yiyorsa, en alttaki yuvarlaka bekleriz..
9 aylıktaki özkaynagı kadar kar
yeniden değerleme ile özkaynak 13 milyar olmuş ….
Pd/dd 2,6
4 milyar kar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Satışlar adet olarak hemen hemen aynı olmasına rağmen hasılat nasıl aynı olur anlayamadım bir yıl içinde hiç mi zam yapmadılar bunlar ürünlere?
Üstüne neredeyse tüm marjlar düşmüş. Tek seferlik 1 milyarlık ertelenmiş vergi geliri net kar kaleminde illüzyon yapmış ama bunu yiyene afiyet olsun.
Nakit akışı gayet güzel devam ediyor. Borçlar güzel azalmış.
Satış büyümesi yok, kar marjları adeta çakılmış. Karlılık artışı ve karlarda süreklilik bu çakılan marjlarla imkansız.
Hissede birileri operasyon yaptı, ben hancıyım ama yeni olsaydım çok dikkat ederdim.
Temettüyü 5 lira bekliyordum vere vere 3 lira verdiler :(
karın % 25 ini dağıtması da enteresan oldu. yeni yatırım mı var acaba?
%30 dağıtılması geleneği varmış, %25 dağıttıysa Aksaray fabrikası yatırımı için olabilir. Faaliyet raporunda yazıyor, 2023 de oraya yatırıma devam etmişler.
Bu arada güzel bi gelişme dikkatimi çekti,
Tonaj olarak geçen yıl yurtiçi satışların %79.5'i yenileme (bizim gidip lastikçiden aldığımız) %20.5'i ise otomobil fabrikalarına araçlara takılması için sattıkları orjinal ekipman olan lastik satışları iken bu yıl %77.2 ve %22.8 olmuş.
Orjinal ekipman lastik satışları bir önceki yıla göre 26.6 bin tondan 30.6 bine 4 bin ton artmış, bu da %15 artış anlamına geliyor.
Bridgestone ve Lassa'yı fabrika çıkışlı olarak sanırım Toyota kullanıyor, ya Toyotanın satışları arttı ya da Hyundai, Tofaş ya da Reno'dan biri ya da birileriyle de anlaştılar.
Temettü verimliliği %2.2 ye düştü, mevcut fiyat verilen temettü karşısında maalesef temettü yatırımcılarını çekmez hissemize. Daralan marjlar sebebiyle olabilir bu cimrilik ancak hiç bir zaman bir Ford bir Tttark olamayacak görünüyor. Oysa benim Aksaray fabrikası ile marjlarda kalıcı yükseliş ve sonucu yüksek temettü verimi dönemi beklentim vardı. Yatırımların temettüye engel olmadığını kasada ki nakit ve nakit akışlarının gücüne baktığımızda yatırımların verimli bir temettü ödemesine engel olmadığı, bunun şirketin tercihi olduğu görülebilir. Kaldı ki yatırımların finansmanları ECB tarafından geçen yıl sağlanmıştı.
Sert düşen marjların karlılıkta ki düşüş etkisini önümüzde ki bilançolarla göreceğiz görünüyor zira tek seferlik gelirler olmayacak artık.
Elif hanıma satışları ve kar marjlarını sordum,
Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerine göre 2023 ve geriye dönük olarak 2022 yıllarına ilişkin finansallar enflasyon muhasebesi ile düzenlenmiş finansallardır. Dolayısıyla, rakamlarda bu etki mevcuttur. Bugün gün içerisinde KAP ve internet sitemizde enflasyon muhasebesi etkisi içermeyen rakamlarımızı da paylaşıyor olacağız. Bu rakamlarla operasyonel ve finansal performansımızı daha net takip edebilirsiniz.
Bilgilerinize,
Cevabını vermiş
Bilançodaki yamuk beklentilerimiz dahilinde idi.
Ancak ortada kabak gibi görünen bir gerçek var.
Bu bilanço, yayınlanmadan bir kaç gün önce sızdırılmış ve bazı gruplar bunu tepe tepe
kullanmışlardır.
Yatırımcı aptal değildir. Günü geldiğinde bu hesap elbette sorulacaktır.
Japonyada, Bridgestone'da olsa bu olay, harakiri nedeni olacak kadar UTANÇ vericidir.
Bu yazı burada, bu bilançoyu sızdıranlara ve bu konuda hiç bir önlem almayan SPK ya
kapak olsun.
İşte buna katılıyorum zira hissede ciddi pozisyonu olan birilerinin malları tam bilanço öncesi dönemde alenen operasyon yapılarak fiktif fiyat yükselişi ve sosyal medyada aktif metodlar kullanılarak boşaltıldı. Bu mal sahipleri her kim bilmemiz imkansız ancak yatırım fonları içinde kamufle olmuşlar, böylece kurumsal kimlik ile korunma kamuflajı oluşturmuşlar. Böyle şeyler Koç grubu hisselerinde asla olmaz. Sabancı Sabancı ey Sabancı kendine çeki düzen ver. Bu ülkede sanıyorum bir Koç kurumsalığını ve konforunu başka hiç bir yerde bulamayacağız. Japonlara konuyla alakalı mail atacağım bugün.
Bu bilanço sızdırılması olayını hep duyuyoruz ama bilançoyu denetleyen ve ondan sonra yayınlanmak zorunda olan bağımsız denetçi kurumları da es geçmemek gerekir. Belki şirketlerden değil de o denetçi kurum çalışanlarından da yayılıyor olabilir, paranın yüzü sıcaktır demişler.
Ver bakalım bi 50 bin lira orda çalışan birine bülbül gibi öter muhtemelen. Yani kesin yapılıyordur diyemeyeiz elbette ama bu potansiyel her yerde var, adam ülkesinin bilgilerini yabancı ajanlara satıyor para için daha ötesi var mı?
Maalesef Balık baştan kokar.
Burada, işin içindeki kişilerin kimliği ve ne yaptıkları veya kazandıkları bizim konumuz değil.
Buna meydan verenlerin kayıtsızlığı.. (insanın içinde yoksa bunlar mı ? tereddütü doğmuyor değil)
İşte bu tereddüte ve şüpheye meydan vermeyecek karakterde ve de işine hakim olacaksın. Kritik bir bilanço öncesi böyle bir harekete müsaade etmeyeceksin. O kadar kolay mı senin adını ve şirketini böyle adice kullanmak ?
Yada..
kıyaslanırsın ve kaybedenlerden olursun.
İtimat ve saygı parayla pulla değil davranışlarla temin edilir.
"Robert Bosch insanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim"
Daha geçende Warrent Buffet ın yaptığı konuşma vardı, büyük dersler içeren.
Yazık, yeterli terbiyenin böyle bir ülkede ve firmada oluşmamış olmasıdır üzüntümüz.
iyidir brisa.. temettü için sıkmayın canınızı. benim nazarımda devlet gibi şirkettir.
Açıkçası ununu elemiş eleğini asmış, haliyle şirketlerden devreye girmiş yatırımlarından sonra sadece yüksek temettü ile paylaşımcı olmalarını bekleyen bir yatırımcı olarak benim sorunum tahtada ki manipülasyon yanında geçen sene 3.25 tl verirken bu sene geçen seneden daha az vermiş olması. Demek ki ne kadar yüksek kar edecek olursa olsun paylaşmaya gönlü yok çıkarımını yaptım haliyle. Üzüldüm, beklemiyordum. Piyasanın da hiç hoşuna gitmeyecek bu durum göreceksiniz. Cidden büyük hayal kırıklığı oldu.
Selamlar,
Bir bedelsiz söylentisi var hisseyle ilgili, böyle bir aksiyon alınacak ise temettüyü bu sebeple düşük tutmuş olabilirler mi acaba? Ne dersiniz hocam?
Bedelsizin kimseye bir faydası yok, son haftalarda Pegasus başta pek çok şirket açıkladığı halde etkisi olumlu olması bir yana olumsuz oldu. Piyasa temettü tercih ediyor, kendisine hiç bir faydası olmayan şeyleri değil. Eskiye nazaran bilgi seviyesi bir tık artınca bedelsizin hiç bir şey ifade etmediği bilakis tahtalarda ki hisse sayısını arttırıcı etkisi ile hareket hantallığı oluşturarak düşük performansa sebep olduğu tecrübe edildi.
Hakkı olan 5 lira temettüyü verseydi yanında bedelsiz verecekse de bu yüksek temettü sebebiyle bir miktar pozitif algılanabilirdi belki. Şirket bedelsiz yaparsa bunu düşük temettü dağıtmak için kılıf olarak kullandı diyebiliriz.
Neyse işte gördük hiç bir zaman bir Koç olamayacaklar.
Ülkemizde genel sorunun "AHLAK" olduğu ortada.
İş adamından, sporcusuna, borsacısına diye söylemesi gerekiyormuş o güzel sözünü sevgili Atam..
"Ben sporcunun ahlaklısını severim".
Kumar masası bile olsa.. yanlış yapan bedelini ağır öder.
Bu kafa ile dolu insanları gördükçe..
Ülkeye, her şekilde gönül vermiş insanların gönüllerinin kırılmasının..
bu ülkenin en büyük kaybı olduğunu idrak edemiyenler dir sorumlular.
"Giderler gitsinler " diyen zihniyettir.
Abilerim tavan olmuşuz ne iş? Piyasa beğendi demek ki gidişatı.
Goodyear da tavan kapatmış hayırdır inşallah
Lastik depolarına fareler dadanmış. Bu sene lastik kıtlığı yaşayacağız fiyatlar rocket
ytd
Güzelim şirketimizin hisselerine haramiler musallat oldu maalesef, şirketimizde temettüyü sağolsun geçen senenin bile altında verdi. Bu durumda madem haramiler hisse fiyatına asılıyor alamadığımız temettüleri misliyle haramilerden tahsil edeceğiz!
Bu risk var doğru ancak temettümüz sadece 3 lira, geçen sene hissemiz 40 lira iken 3.2 lira temettü aldık ve %8 temettü verimi oldu, gayet iyiydi. Bu sene kasada ki nakit ve edilen kar ile 5 lira hakkımızdı ama hakkımızı vermediler. Bu da gösterdi ki Sabancılar ne kadar karlarını arttırırsa arttırsın Koç gibi artan kar nispetinde tatmin edici temettü dağıtmayacaklar. Benim gibi temettü önceliği olanlar için manzara bir anda olumsuza döndü bu yönüyle. Şimdi fiyat oldu 140 temettü 3 lira ve temettü verimi %2 ye düşüverdi. Buradan alınacak temettü ile ben bu fiyattan tekrar hisse alarak ekleme yapmam, zaten ekleme yapmanın mantığını düşük temettü ile çokta ucuz olmayan hisse fiyatı ortadan kaldırdı.
Artık herkes kendi şartlarına göre bir çare arayacak. Tek doğru yok.
https://www.kocaeligazetesi.com.tr/h...-eleman-alacak
@ric Abi verim yönünden olaya bakarsak şu andaki fiyata 140 lira desek 3 lirada %2.1 ve 5 lirada %3.5 verim ediyor. Aşırı da bir fark yok yani. Bu durumda verimin yükselmesinin 2 yolu var, ya hisse fiyatı düşecek ya da Froto gibi güz mevsiminde ikinci bi temettü daha verecekler.
Verirler mi? Hiç sanmam. En azından hisse fiyatı yükseliyor da ordan portföye katkısı oluyor.
Osmanım burada iki dramatik sonuçla karşı karşıya kaldık.
1-Temettü olayının temeli olaya adet bazlı bakılmasıdır malum, yani 10 birim de aldığın 5 lira ile 100 birimde aldığın 5 lira parasal olarak devasa etki yapıyor. İşte temettü yatırımında her şeyden önde miktar bazlı bakmanın ve motive olmanın önemi.
2- Sabancılar karlarını ne kadar arttırır ise arttırsın paylaşmayı sevmiyorlar, bu sonuç net olarak ortaya çıkmış görünüyor. Böyle devam ederler ise asla bir temettü bazlı yatırım hissesi olamaz Brisa.
Koç şirketlerinin gözünü seveyim.
Bilende konuşuyor, bilmeyende..
Bildiğinden şaşmayacaksın, ama kimsenin de
ahını almayacaksın.
https://i.hizliresim.com/pz23slj.gif
100 ün Altına ver leee Bir Planım Var ….
Japon Ortak hisse artırır belki yada sabacı fonu çözümleme yapamadım
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://i.hizliresim.com/7xfqc6a.gif
Her şeyin bir vakti var da nereye kadar ?