Ya bahane ya...
Printable View
Turkcell/Öztürk: Önümüzdeki 3 senede de 16 milyar TL daha yatırım yapmayı planlıyoruz
gitti kasadaki para...
vadelide sadece GÜNLÜK SİSTEME TABİ olarak short yapacağım.mevsimsellik,rekor aps,aşırı alımda uyumsuzluk ve işaret fişeği(sistem sat), koşulu olmalı..genelde 15-20.000 puan bırakır..tabi ki short çok hızlı oluyor.GENELDE YILDA 2 -3 kere olur.
-longta trade sistemler iyi çalışır.shortta trade sistemler genelde çarpılır. daha doğrusu long KAZANCI,SHORTUN 2 KATIDIR.longta kalmak çok strestli, BU ÇOĞRAFYADA VS.
ama borsaların fıtratı longtur.büyüme,enflasyon ve otoritelerin shortu engelleyen tutumları vs.
varlık fonunun eurobondla borçlanıp ne yapacağı açıklanıyormu?
borsa çok basit.batmayacak ama çok değerli varlıklar var.onlara 1-2 yıllığına parayı gömmek lazım.4-6 hisseye göm parayı...
teneke arabalar,evler her şey bu kadar uçmuşken O DEĞERLİ VARLIKLAR ASLA BUrada DURMAZ..
ÖYLEKİ İŞTİRAKLERİNİ HESABA KATINCA: KEDİ-CİĞER OLAYI VAR.
Merkezi Kayıt Kuruluşu(MKK), kayden sakladığı menkul kıymet değerinin 2 trilyon TL'ye aştığını bildirdi.
MKK'nın twitter hesabından yapılan açıklamada, "19 Ekim 2020 piyasa kapanışı itibariyle MKK nezdinde saklanan menkul kıymet değeri 2 Trilyon TL’yi aşarak rekor seviyeye ulaşmıştır. Ülkemiz ekonomisi ve piyasalarımız geliştikçe bu değer artmaya devam edecektir." denildi.
MKK'nın açıklamasına göre, menkul kıymetin 1,5 trilyon TL kısmı pay senedi, 135,01 milyar TL kısmı özel sektör borçlanma aracı, 150,52 milyar TL kısmı yatırım fonu, 168,8 milyar TL kısmı DİBS ve 146,81 milyar TL kısmı yapılandırılmış ürünlerden oluştu.
MaŞallah MaŞallah
Ev
Altin
Araba
Arsa , vs alamayan
borsaya saldırıp hisse almış ...
Haberden once ki banka alimina ne demeli isc hayvan gibi saha kalkmisti
Ulke komple çürümüş
Soyle bir trend de bile shortcu kazaniyor
Dunyanin en les en s2m borsasi
Varlık fonu hazine üstünden mi erobond ihraç ediyor?
Yoksam onun garantisinde mi?
Yoksam full bağımsız mı?
full bağımsızsa nispeten kötünün iyisi sayılır.
varlık fonu olmuş borç fonu... ne olursa olsun... adını değiştirme vakti geldi de geçti bile :)
--9 kadını hamile bırakarak bir ayda çocuk sahibi olamazsın (Buffett).
Yani ne iş olursa olsun sonuç'un temel belirleyicisi ZAMAN dır SABIR dır.
zaman bu kainatın 4 boyutu gibi.mutlaka uymak zorundayız.
Dilenci fonu
Borc vermemis kimse deniyor
Biraz dan bi çoşku gelir yine yüzde 1+ nın üzerine gideriz.
Güzeeeelllll...
Varlıkları ÇarÇur Fonu borçlanamıyor.
Var mı ki örneği borç peşinde koşan VF başka?
Kaldı geriye blok satış...
TCELL? 13lerden beri taşıyordum. Bence blok satış için yükselttiler. Hatta manivela olarak 500milyon hisse boraya kote ettiler ki ky dokanmaya korksun. Ama piyasada bundan rahatsız olanlar da var ki, üst limiti 17.50de çektiler.
THYAO? Benim blok satış ve kendime alış fiyatı hedefim 1 TL altı. Yediler ülkenin tek markasını...
ÇAYKURu tarihinde ilk kez zarar ettirdiler.
gaz olayı sadece son dogalgaz mevzusu değil.. zaten 10 yıldır her alanda gazla ekonomi yönetiyorlar.. daha doğrusu yönettiklerini sanıyorlar.. zavallı zihniyet.. mahvettiler ülkeyi.. varlık fonu mevzusu da bu baglamda değerlendirilmesi gereken bir skandal.. aslında her şeyin farkında olan çeşitli kurumlardaki "okumuş cocuklar" tek bir şahsın saçma uygulamalarına kararlı bir duruş sergileyemiyorlar.. istifa filan hiç okumuyoruz..
bu arada.. beni şaşırtan şeyler değil.. yıllardır bunları yazıyoruz zaten.. daha önceden satır aralarında yazılanları görebilenlerin anladığı şeylerdi, şimdi ortalığa döküldü sadece..
evet yolunu yapan yapıyor :) kıskanıyoruz :)
Destek direnç çizgi falan çekmeyeli yıllar oluyor artık..
Nerede var yok onu bile bilmiyorum..
Çünkü piyasada kimse de ilgilenmiyor..
Bademstyle oyun tarzı..
Bir anda yüzde 1 falan ani bas..
Sonra hiç bişi olmamış gibi devam et.
Bütün hisselerde MALDALARR..
Kim basacak..
Yabancı
O da anca banka basabiliyor artık..
Onu da yapamaz duruma gelmek üzereler artık..
dün dahil...şu ana kadar yapılan işlemler ...sıkı bir satışın hazırlıkları mı ??? yoksa klasik bir düzeltme hareketi mi ?? 130 a kadar kabulum ....izliyorum.....
Kardemir 1 liraya satıldı.
ucuza gitti gerçi. :he:
trump: Yönetim bir koronavirüs yardım anlaşmasına varmak istiyor
ABD de deki bizde ki mi?
Hangi iktidar..
Bizde iktidar falan değişmez..
Ölene kadar görevde RTE..
Yıllardır söylüyorum..
RTE yi muhalefette falan..
Hayal etmesi bile komik..:)
RTE AKP = DEVLET olmuş durumda..
THY bademlerin bazukası..
Nedense aşırı bir baskı var covid movid ayağına işlerine de geliyor..20 tl lerden falan hava alanı gazı ile alan KY yi dökmeden bi yere gidemez..
Onların malları gelsin bi tamamen hedef 40 tl..
Trol falan değilim..
Badem style bu..
Fazla da kızmayın DOW da bizden farksız yıllardır..
Bas paraları şimdi ver teşvikleri ..
Şirket lerin kendi hisselerini alımları rekor üzerine rekor kırıyor dow da..
TESLA nın başkanı hissem çok pahalı dedi
3 kat gitti o rakamın üzerine..
Sizce normal mi..
Bizde alınan önlemler!! falan..
Gidin short açın buralardan mı diyorlar..
Nerede ise eksi olsa o gün borsa ..Saymıyoruz bugünü diyecek durumdalar..
Satacak kim..
TVF ve yerli patronlar..
Kime satacaklar..
KY..
KY de bunu emecek para var mı ?
Sanmıyorum..
Bazıları bedelli de patlatmaya başladı..Ona rağmen tavan serileri devam ediyor..
ee nasıl nereye düşecez..