Hıımm şu yeni olan ps yatırımı, şimdi anladım, oyak niye güzelleme çektiğini. teşekkür ederim ortak.
saygılar
Printable View
Hep saydırmaya varız, hisse bugün aradan sıyrılıp 17 üstü kapattı ama tek yorum yok, neyse ben yine de yazayım dedim.
Şahsen 17 üstü kapanışla umut verdi bana, izlemeye devam.
Birilerini yine görevden almışlar. Umarım bizi olumsuz etkilemez.
Keyifler yerinde herhal:whistling:
Ortaklar selam, güncelde 1 ton potasyum sulfat gübresinin fiyati nedir ?
fiyat 600 dolar/Ton .burada fiyatın değil kar marjının önemli olduğunu gözönüne almalısınız.Benim bir kimya preföserüne yaptırdığım maliyet 300 Dolar/Ton. Yani tonunda 300 dolar kar marjı var. 50 bin ton/Yıl hasebiyle,yıllık 15 milyon dolar yani yaklaşık 140 milyon Tl kar demektir ki,bu da alkimin yıllık kar rakamına eşit demektir.yaklaşık bir hesapla 2022 yılı kar rakamının yaklaşık 300 milyon TL olacağını tahmin ediyorum.bu benim acizane tahminimdir doğru olmayabilir.yatırım tavsiyesi değildir
Gübre sitelerinde 1300 1500 dolar arası ton fiyat
Bir dost
Alkimdir bu , adama 10 kere sattirir 20 kere aldirtir :)
beim okuduğum çin piyasasında ton başına 660-670 usd arasında satılıyormuş toptan fiyat potasyum sülfat..
Potasyum içeriği %50 bu gübrede bu sebeple net gelir bilinmiyor şirkete sorulmalı.. Türkiye potasyum gübre kullanımı 100 bin ton bunun 30 bini ithal içerde üretim miktarı bilmiyorum
Bir dost
Dünyada gübre fiyatları artıyor. Hammadde fiyatları doğalgaz ve amonyumun fiyatlarının artması Alkım in potasyum sülfat üretimi ile bize etkileri neler olabilir.
Fikri olan arkadaşlar yorum bulabilir mi
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne yani yer çekimi gibi her şey sabit mi
Alınacak olan potasyumun maliyeti hiç değişmedi mi. Dış dündayan bağımsız bir element mi bulmuşlar. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son genel kurulu bırakın zamlar günlük geliyor Toros tarım ceo su bu yıl potasyum 4 kat arttı dedi ...
Genel kurul kaç ay önceydi hüküm vermek için günceli bilmek gerek .
Bir dost
''Alkim’in üreteceği potasyum sülfat tamamen doğaldır ve klor da içermez. Bu sebeple, klora karşı hassas bitkilerin gelişiminde ve toprağın
klorlu gübrelere fazla maruz kalması sonucu yaşanan klor zehirlenmesinin önüne geçmede, önemli bir rol oynamaktadır. Alkim’in bu
yatırımda en önemli avantajı, üretimin iki hammaddesinden birinin kendi elinde olması ve bu gübrenin Türkiye’de ve yakın coğrafyada
üretilmiyor oluşudur. Ayrıca seçilen son teknoloji sayesinde, gübre sektöründe yeni bir dönemi başlatacaktır. Bütünüyle doğal hammaddelerin
birleşmesi ve bilhassa organik tarım için mükemmel bir toprak besini, çok yakında çiftçilerimizle buluşacaktır.''
Şirketin son Faaliyet Raporundan alıntıdır.
Sülfat kendinden potasyum dışarıdan alınacak...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vay be, kaç zamandır Potasyum Sülfat yatırımının bitmesini beklerken şimdi üretim başlamış olup gübrenin fiyatı tartışılmaya başladı.:)
Yukarılarda bazı kar rakamları paylaşmış ortaklar, ama bence tam kapasiteli bilançoları görmek lazım, o zaman maliyetler de beli olur, durum daha da netleşir.
hem fikirim
imalatçılığı bilen yatirimcinin hali bir başka oluyor :)
kağıt üzerinde analiz yapan temelcide olsa komik oluyor
bir tane video seyretim gecen hafta adam temelde kendini guru olarak koyuyor
Alkimi incelemis seyrettim ... batık şirket muamelesi yapiyor :)
ya aç bir kap faliyet raporu oku adamlar ne yapmis bu paralar nerelere gidiyo dimi ...
nakit azalmis ooooo batmis bu , tamam hisse pazarlamaci degilsinde ,
bu isi sosyal medyada hakkıyla yapan yaşar erdinç hoca vardi Allah Rahmet eylesin
Bizim Akimo hissettirmeden 18 leri görecek heralde. En son 15 lerdeydik. Sinir sitres buralara geldik :)
Alka da biraz hareketlense Alkim 18'leri devirir gibi, onda mal da yok zaten, bir el at şu Alka'ya Dvk hocam.:)
alka değer kazanınca alkim de artması gerekirken yüzde 2 eksi yapıyor.borsayı kumar ettiler adiler.en çok düşenler arasında ilk 10 a girdi.Allah belasını versin bunu bu hale getirenlerin
çok haklisin ,
çektigimiz stresste cabasi iki gün borsa taban yedi mesala,
aslinda gercek buz gibi ortada biz görmezlikten gelioruz
sorsan 9.30 dolar olmaz derdim ama bu fiyatlara gelmesi icin elimizden ne geliyorsa yapiyoruz.
ne zaman cds düser , ülke puani yükselir o zaman borsa olur bu ülkede gerisi hava civa
yillardir hep ayni söylem dis piyasalara göre çok ucuz , bu isin yalani
arbitraj diye bir sey var baktin ucuzsun gelir alir birisi seni yükseltir
ama yillardir iskontolosu isen senin degerin bu iste...
Borsada islem yapmayan ekonomist dinle anlatsin sana bütün gerçegi..
Sert satış yaptı birisi
ASUS_X00TD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.