Bagfaş kar ederken bu niye edemiyor?GÜBRE'den.
Aynı patron idaresinde değillermi?
YTD.
Printable View
Bagfaş kar ederken bu niye edemiyor?GÜBRE'den.
Aynı patron idaresinde değillermi?
YTD.
sevgili kubilayhan23 hocam bagfaş kar eder tabiki egegubre ucuz fiyattan bagfaşa gübre finanse ederse bu gayet normal çünkü bagfaşın büyük çogunlugu patron denen zibidinin elinde bu ise ky de baya var yani egegub zarar etse de bagfaş kar edince patron bir cepten digerine kaydırma yapıyor ve bu yıllardır da böyle gidiyor spk da goya denetçiler var ama onlar sadece ögrenmişler bir tahtalara yasak koymayı iki tavan çeken olsa hemen bürüt takas bu tür çiftli şirketleri denetleyen pek yok nasıl olsa vebali büyük kursaklarında kalsın.
bunun ya anası ya da babası farklı...
Değiller…
Recep Gencer’in çocuklarından akıllı olanı Bağfaş’ta yönetim kurulu başkanı
Diğer beceriksiz, çapsız ve açgözlü olanı ise eggub’ün başında.
İyi olan şirketi akıllı olana bırakmış babaları.
Kalan şirketi de bize eziyet etmesi
Binlerce kişinin bedduasını alması için bizimkine bırakmış.
Ytd
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bağfaşın halka açıklığı daha yüksek olmasına rağmen hisseler toplu mu diyorsunuz yani...
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
öncelikle üstad falan değilim kendi çapımda teknikle işlem yaparım temele önem vermem.
daha önceki çizdiklerim de %80 tuttu geçmiş sayfalarda var bakan baksın.
kısada destek 230 lar ki oraya geldi.
uzunda kesinlikle kırmaması gereken üst kanal 219
202 altına sarkması imkansız buna göre strateji olmalı.
294 295 üstü için başka birşey olmalı 250 300 milyon kar gibi yıllık. o kanal çizgisine 4 defa çarpıp geri geldi.
haftalıklar hala alda günlük hala çok bozuk değil alttaki indikatör 3 geni yukarı kırınca bende mala girerim. üst banda kadar.
BOSSA daha cazip bir bakın 500 bedelsiz fk 8
[emoji23]
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.instagram.com/reel/CcyK4...d=YmMyMTA2M2Y=
https://www.instagram.com/reel/CdMEa...d=YmMyMTA2M2Y=
Ben diğerini bilmem…
Diğeri ile ilgilenmiyorum
Beni bizim dingil patron ilgilendiriyor.
Dürüst ve düzgün bir adam olmak ister mi acaba bir gün diye merak ediyorum.
Hissedarlarına yaptığı eziyetleri bu dünyadan kendisi dahil hepimiz göçüp gitmeden durdurur mu diye merak ediyorum
Şirketinin reklamını bir gün yapar mı diye merak ediyorum
Kendisi ile birlikte kazanan insanları görünce mutlu olur mu diye merak ediyorum
İnsafa gelir mi diye merak ediyorum
Yoksa bu dünyada kalan 10-20-30 yılını da bu hırs bu kötülük ile mi geçirecek ömrümüz yeterse görmek istiyorum.
Allah herkese uzun ömürler versin
Sağlık versin
Asla ytd
Bossa tavan acsel tavan 😂😂😂😂
Balda var dostum
Piyasa bozuluyor Eylül gibi bekliyordum ama döviz bulamıyorlar bir tsunami daha gelmez inşallah ben ekonomistim diye ortaya atilip tüm dünyanın tersine hareket ettirdi ya ülkeyi ben hakkımı helal etmiyorum lise diploması bile şaibeli
Benim 2 yılda 30 bin Euro daha kazanmam lazım
30 bini kazandik çok şükür kızın üniversitesi için
olur olmaz bilemem burada dursun bakalım görelim teknik analiz bir sürü teoriden ibarettir
https://i.hizliresim.com/7qa89iq.png
Çizgiler aynı hocam geçmiş sayfada maviye degecekmi sen onu de
Ufff bir de çanağı katlara şahane.. tontis patron, sempatik patron yapsa bir kiyakRedmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kısa kırıldı 205 e alis girdim ana trende değmek ister
Arada %10 var Selim abi oda patrona sadakamiz olsun
Üstad değerlendiremedik yine. Senin gibi soğukkanlı değilim.
Her gün 9 , 10 lira aşağı salıyor meymenetsiz tahtacı.
Benden herkese fetva.
Sadece tahtacı ve patrona istediğiniz kadar beddua yapabilirsiniz.
Ana , baba , bacıyı katmayın.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1 adam gibi patron 1 haber 1 de adam gibi spek lazım bize tam havası herkes korkmuş kaçmış topla toplayabildğini al götür uzaya ah ulan yok ki şöyle millarlarımız
Arkadaşlar merhaba, ben borsada yeni yatırımcıyım. Kendime uzun soluklu hisse portföyü oluşturuyorum. Verileri incelediğimde Ege Gübre güzel geldi. Kafama takılan bir kaç şey var bunları paylaşmak istedim. Bana bu konular hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
Ege Gübre hissesini dolar bazlı 1988-2000 yılları arasında incelediğimde neredeyse hiç artmadığını gördüm ve ilk sahibinin Yaşar Holding olduğunu, 2001 den itibaren günümüzdeki sahibi Gencer Holding'e geçtiğini gördüm. Forumda ve diğer yerlerde sahiplerinden hoşlanan yok haklı gerekçeleriniz var lakin hisse dolar bazlı yükseliş ivmesine bu son sahiplerine geçtikten sonra başlamış. Açıkçası bu bana güven verdi, uzun soluklu yatırımcı olduğum için kısada ne yaptığının benim için pek bir önemi yok açıkçası. Lakin sahiplerle ilgili benim de kafama takılan bir kaç şey var.
1)Şirket forumda da okuduğum üzere son 12 yılda 48 dönemin 40'ında gübreden zarar yazmış lakin gübre işini yapmaya devam ediyor. Gencerlerin sahip olduğu Bagfas şirketinde de benzer durum var. Ben her ne kadar gübre satışlarının 500 bayi ve ihale yolu ile yapıldığı yazılsa da gübrenin ucuzdan bu şirkete satıldığını düşünüyorum. Bagfas sürekli olarak bedelli artışı yapan ve hisse değeri son 10 yılda dolar bazlı pek artmamış bir hisse. Temettü ödemesi de yok. SPK bir şey yapmıyor denmiş hükümetle bağlantısı var denmiş ama adamlar sözcü gazetesine röportaj vermiş şirketime çökecekler diye. Ben şahsen hükümet tarafından korunduğunu düşünmüyorum lakin gübre olayında bir şeyler olduğunu düşünüyorum.
2) Şirkete ben de burada yazılan gibi gübre şirketi olarak değil de liman şirketi olarak bakıyorum. Liman karlılığı güzel. Daha da güzelleşecek gibi duruyor. Lakin endişem şu ki geçmiş haberlere baktığımda bu limanın şirket tarafından satın alındığı haberine ulaşamıyorum. Sadece daha önceki ispanyol sahiplerinin 2039 a kadar mı ne işletme hakkı olduğunu ve bu haklarından vazgeçtikleri bilgisine ulaştım. Bu durumda liman ege gübrenin mi yoksa geçici bir süre işletme hakkına mı sahip? Bu konu hakkında bilgim yok.
3)Şirket muhtemelen önümüzdeki yıllarda da gübre işinden zarar göstermeye devam edecek. Peki bu zarar gösterme olayı nereye kadar gider sizce. Yani limandan gelecek karı iyice törpüler mi yoksa şirketin iyi-kötü 20 senede yükselen bir esas faaliyet karı var dolar bazında. Bu yükseliş devam eder mi? Bu konuda şirkete güveniniz nedir?
4)Faaliyet raporlarında çekinceli iki kısım var. Birincisi liman değerleme oranı. Bu yanılmıyorsam 2004 değeriyle ölçülüyor ki şu andaki değeri çok daha fazla. Hakkı 2024 e kadar değil mi? 2024 e kadar mutlaka bir değerlendirme yapmak zorunda kalacak. Peki bu değerlendirmeden gelecek aktifleri gübre zararıyla örtebilir mi? Sizce bu kadar büyük gübre hacmi var mı?
5)Borsada yeni yatırımcı olduğum için bu konular hakkında tam bilgim yok bu sebeple yanlış ifadeler kullanırsam kusura bakmayın. Örneğin en son çimsa hissesini inceledim. Orada bir genel kurul yapılıyordu ve yatırımcılar kurula katılıp yöneticilere soru sorabiliyordu. Ege gübrenin genel kurul tutanaklarına baktığımda herhangi bir yatırımcının katılımından bahsetmiyor. Bu şirkette genel kurula yatırımcı katılmıyor mu? İşleyiş farklı mı? Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
6)Bazı hisselerde imtiyazlı paylar var. Ege Gübre'de bu yok bildiğim kadarıyla. Ben bu sebeple gübre işinden sürekli makul seviyelerde zarar göstermelerini kabul edebilirim lakin bu zarar limandan gelecek karı iyice kapartır mı endişem bu yönde. Sonuçta patronların diğer şirketi olan bagfs nin borsadaki performansını başarılı bulmuyorum. Benzer sonuç buraya da yansır mı diye endişe ediyorum. Lakin onun dışında bana güvenilir al unut arada sırada az biraz temettüsünü ye hissesi gibi geldi. Bu konular hakkında yorumunuz varsa okumak isterim. Hepinize iyi yatırımlar dilerim.
Üstadım yazılarına bakınca bu işin piri gibi duruyon.
Suallerine gelince zaten her şey yazdığın gibi görünüyor.
Yatırıma gelince;
Ya BAL sağacaksın, ya da seni sağarlar burda.
Bizde burda ASHAB-I KEHF in kıtmiri gibi bekliyoruz.
Uzun soluklu belirsiz bir tahta.
Ne yapacağını kimse bilmi Nilkiz üstattan başka.[emoji23]
Yıllarca süründürebilir.
Her an uçurabilir.
Biz bilmeyiz.
ALLAH bilir.
Bu arada atladığım bir sey var.
Liman EGEGÜB ündür.
Ispanyollara yıllık 10 milyon dolar a kira karşılığı verilmisti.
Daha dogrusu ortak idiler tamamını kelepirden kaptılar.
Teşekkür ederim hocam, borsaya başlayalı 6 ay olmadı, kendi çapımda bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Teknik kısmı daha zor geldiği için temel analiz üzerinden gitmeye çalışıyorum. Herhangi bir bilgim yok öyle. Limanın sahibi olduğunu öğrendim en azından. Sağ olun Selim Hocam.
Selim abi maaş geldi senden önce ben alayim dedim 😂
Artık rahat rahat yazarım elime aldim
Bağlı ortaklık XXXXXXXX lehine Türkiye Garanti Bankası A.Ş. tarafından
açılmış ve açılacak her türlü kredilerin teminatını teşkil etmek üzere, 14 Kasım 2011 tarihi itibarıyla İzmir İli, Aliağa İlçesi, Horozgediği Köyü, K17C04B1D-1C Pafta, 119 Ada, 10 Parsel numaralı gayrimenkul üzerine banka lehine, birinci derecede 1.100.000.000 TL (Önceki dönem: 1.100.000.000 TL) bedelle ipotek tesis edilmiştir.
244 dönümlük arsa...2011 yılı ipotek bedeli 1.100.000.000...değerlemeye göre garanti bankası 1.100.000.000 ipotek bedeli belirlemiş...banka yaş tahtaya basar mı...basmaz...
Şimdi burası egegubre şirketine komşu bir şirketin arsası....bizim arsanın 750 dönüm olduğu söyleniyor...tkgm parsel sorgudan bakınca 548 dönüm yer çıkıyor....liman bölgesi dahil değil....sizce kaç lira eder????
Birşey daha ekleyelim.....1.500.000 TEU elleçleme kapasitesi olan petlim limanının yüzde 30 hissesi 250 milyon dolara satılıyor....bizim kapasite şuan 750.000 TEU...sizce kaç lira eder???
Birşey daha ekleyim...tceege şirketi sadece konteynır işi yapıyor yani limanın sol tarafı 367 metre olan kısım (yıllık kapasite 750.000 TEU olan yer)...burası tceege ye yıllık 12 milyon dolara kiralık...yani hem kirasını alıyor hem de tceege %100 iştirak olduğu için konsolide bilançoda karını alıyor... limanın sağ tarafı yıllık 1.500.000 ton sıvı yük ve 5.000.000 ton kuru yük işini kim yapıyor...burayı egegubre kendisi yapıyor...
sadece sıvı yük işi yapan bir liman var poliport...osmangazi köprusunun dibinde...borsaya açık bir şirketin %100 iştiraki oradan biraz inceleyebilirsiniz....(polho)
kuru yük işini yapan komşu şirketler var...mesela batıliman....3 4 yıl önce 100 milyon dolara satıldı fakat anlaşma imza aşamasında iptal oldu....batıçim bilançoyu incelerseniz liman faaaliyetlerinde o şirketin de ne kadar kar ettiğini, kar marjını görebilirsiniz...
kısa vadeli borç kapsamında şirketin bilançosunu boğdurup değersiz gibi göstermeye çalışmayın...bu şirket sadece bilanço rakamlarıyla değerlendirilebiliecek bir şirket değildir...bu şirket gerçek bir değer yatırımı şirketidir...
bu arada bu şirketin adı EGELİMAN değil EGEGÜBRE... yani asıl işi gubre satmak...
Enflasyonun güncel durumuna bakılırsa hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
%300 lere karaborsa enflasyon gidiyor.
Liman ve arazi yi bilen biliyor.
Borsa da niye o zaman bu kadar ucuz arkadaşlar?
Patronlar g(genel) niye değerlemeleri düşük tutarlar?
Yabancı şirketlerde defter yada arsa değerlemelerinde güncel fiyatlarda hatta şişik değerlerde olmasına rağmen bizim şirketler bu yabancılara gelin bu fiyatlardan şirketlerimizi alın derler.
Tek koç ve İş diyeceğimde bu aralar sabancı oyak sasa patronlarıda şirketlerine sahip çıkar oldular.
Gübreyi ya satsın yada Müdür ü değiştirsin.
Son sözde kamuya
Şu enflasyon değerlemesi gelsin artık.
Tüm şirketler arsa ve makina parklarını güncel değerlerle bilançoya yansıtsın bir zahmet.YTD.