Short short short…
Buradan para kazanamayınca psikolojide sağlam olamaz artık…
İki kere düşünmek gerekir her işlemde…
Çıkarken short düşerken long en büyük düşmanı ky nin…
Printable View
Sputnik internet sitesinde yayınlanan haber aşağıda bulunuyor:
Şimdiye dek 4 Omicron varyantı vakası tespit edilen İsrail'de Sağlık Bakanı Nitzan Horowitz, son 6 ayda koronavirüse karşı tam aşılanan yada takviye doz aşısını yaptıran kişilerin Omicron varyantına karşı korunabiliyor olduklarına dair belirtilerin olduğunu açıkladı.
havacılar, hadi iyisiniz yine... bankalara da yarayabilir, çok sattılardı...
yarım saattir 2020- 2025 bandında tutuyor vadeliyi
short kontrolü yapılıyor, var mı yeni shortçu ?
sayımdan sonra belli eder rengini, yeterli short yada hisse satış yoksa bi aşağı rüzgar estirir, shortçu çeker ağlarına.. ağlar yeterince doluysa, kırar geçer, all-times-high bölgesindeyiz.. düzeltme olacaksa buralardan olmalı
ralliyi kaçırdığımızı kim söyledi.. bist100 1400 lerdeyken spotumuz vardı geçen hafta spotu boşalttık..%25 karla..üstüne o parayıda 12 nin altından dolara koyduk.. hesapla bakalım kimi kimi kaçırmış..şimdide viop 2000 üstünden ufak şort yapıyoruz ..sen işine bak bizi düşünme artiz..
kavga etmen guzum. dolar, altın, tuvalet kağıdı, tırbişon bazında hepimiz zarardayız
Alıntılama şunu bir kaç topik önce robot yazdım satarım çok kazandırıyor diyordu.
bir kaç gün önce artık ekran görüntüsü atmayacağım diyordu.
Bir ara kripto işinde birileri bir şey yazdı .ekran görüntüsünü o sebeple yazmadım dedi.
sağa sola bulaştı. ağzını bozdu bir süre yasaklandı.
benim engellediğim forumdaki tek kişi alıntılanınca ben de görüyorum.
Bu arada halen epey lönküm. al sat sız lönk
5 lt yudum la biryag 119 tl olmus vay anam vay. 140 a gidecek aman dikkat[emoji2]
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
20+ senedir piyasaları izlerim..
Böyle manipülasyon görmedim..
Başı boş bırakılmış dolar kurunun ekonomi için iyi olduğunu daha evvel neden keşfetmedik..
2001 krizini neden yaşadık o zaman..
O zamanda bıraksa idik..
Yada daha geçen sene 8.60 lara geldiğinde neden 19 a yükselttik..Bıraksa idik..
TR 1 senede mi yüksek dolar kuruna uygun ekonomik modele geçti..
Dün 12.80 de iken basılmaya çalışılan borsa birisinin acayip ekonomik modeller anlattığı günün gecesinde 14 gördüğü şu an 13.60 olan dolar kurunda kudurtuluyor..
Bi taraftan ucuz iş gücü ile çin modeli lafları..
Diğer yandan asgari ücrete afaki zam beklentisi..
Allah sonumuzu hayır eylesin cidden..
bozguş,
kaçma!
saklanma.
sen hisseyi dolarlan mı alıyon?
şortu dolarlan mı basıyon?
he süle bakem. asdasdas. :he:
Selamlar, herkese başarılı tradeler.
bizim mevsim gelmiş, geçerken esnafa bir selam vereyim dedim. muhabbetle.
aldıklarında zaten harcamışlardır o dolarları.. şimdi senin dediğin gibi geri ödecenekse piyasadan alacak demektir akape bir şekilde.. o da dolara talep yaratır, tl ile alacaksın sonuçta o doları, ya tl basacan ya da borç.. her durumda kötü.... neticede olay sadece swap konusu değil, her alanda yamalı bohça.. bunların kime ne kadar borcu var şu anda bilinmesi pek mümkün değl, kapalı kapılar ardında yapıyorlar her şeyi..
hem spot, hem vadeli yeni zirvelerini gördü, 30-endeks önceki rekorunu 1 puan geçerek 2000.93 gördü.. böylece ilk defa 2000 üstü kayda geçti.. vadeli de rekorunu 0.5 puan geliştirdi ve 2031.75 gördü
artık satış gelirse buralardan gelmesi lazım
buralardan bile gelemiyecek olursa, oturup düşünmek lazım
Dolar yine 90 derece çıkışa geçti..13.81..
Offff bu nasil bir iskencedir.
Bu SWAP olayında dolar verip TL alan bacak da büyük ihtimal viop ve spotta da hisse işine giriyor..Veya fiziki yatırım yapıyor ülkede..
Bunların ekonominin kitabından anladıkları bu..
Borsadaki saçma sapalak hereketlerin nedeni bu...
Yalnız her swap da çember ve çember kaç kuvveti daha da büyüyor..
Bir nevi kaldıraçlı işlem gibi..Çevir babam çevir..
20 tl parası olan bir firma bu 20 yi gösterip bi 20 daha kredi çekiyor..
Bu 20 yi piyasalarda 40 yapıp bunu varlık gösterip bi 40 daha çekiyor..
Bunu da 60 yapıyor falan..
Ama ortada aslında bi 20 tl var..
İnanılmaz bir çöküşe gidiyor olabiliriz..Böyle bi çöküşte en baştaki 20 nin bile altına düşeriz..
13.80 den bi anda 13.62 ye düştü..
Dolar da fiyat manasını kaybetmeye başladı..
eywah eywahhh.
01.12.2021 12:00:51 istanbul'da toptan eşya fiyat endeksi kasım ayında önceki aya göre +6.77 % (önceki: +2.76%) - ito
bakalım tuik bunları neresine sokup nasıl saklayacak...
Dolar piyasası inanılmaz sığlaştığı zaman MB ından biraz satış yönlü müdahele geliyor sanırım..
23 kasımda da oldu..
13.15 lerden 11.60 lara kadar bastılar..
Şimdi de 13.80 den 13.30 a kadar ani bir satış geldi..
Böylece az bi dolar satışı ile fiyat yapılmaya çalışılıyor..
Şu hareketler şeyde daha çok zarar veriyor.
Bir anda 50+ yukarı sonra -50
3 kuruş emanet rezerv var bankalardan ordan burdan zk ile swapla vs topladıkları... onlar da böyle gidiyor işte...
sırf şimdi çıkıp konuşurken 14'ü kırmasın diye... :)
Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir - tcmb
bizde yedik...
bankada para tutanlar benjaminler gidiyor zk dan.. :)
Sen sabah akşam her TV ye çıktığında faizi düşürücez de , sonra dolarla müdahale et.
Aynı hata hep yapılıyorsa bu hatadan çıkar.
TL yatırımda kalmanın bedelini ödettiler portföy dolar olarak yok oldu. Bundan sonra ons emtialar dışında bir şey almayı düşünmüyorum.
Allah herkesin yardımcısı olsun.
tl yokki merkez paralarından alalım... :(
hocam sizlerde hatırlarsınız
Geçen sefer bu yükselişin ateşini düşürmek için 128 milyar dolar yakmıştık..
İşe yaramamıştı.. o zaman yinede hazinede dolar vardı şimdi nereden bulunacak ki
Bu yüzden tekrar deneme kararı almışlar.. Bakalım bu sefer kaç milyar dolar yakacağız..
bu iş düzelir..
uzun sürse de syrya politik gibi birleşik arap politik gibi bu da düzelir...
bu ekonom işi olduğundan daha hızlı bir düzelim bekliyorum...
2022 güzel bir yıl olabilir.
Şimdi basın aşşağıya da millet elde avuçta ne varsa yüklensin. Daha da körükleyin. Beyin sıfır xxx
Doların 13.50 üzerinde olmasından Merkez rahatsız olmuşa benziyor ,
Konuştuğum iş çevrelerindede bu rahatsızlık mevcut ,
RTE nin dün akşam anlattığı faiz sarmalı dediği olay şuanda dolar sarmalı olarak işliyor.