daha çok zihni sinir projeleri göreceğiz gibi geliyor bana.
https://im.haberturk.com/2011/05/01/...6281_detay.jpg
daha çok zihni sinir projeleri göreceğiz gibi geliyor bana.
https://im.haberturk.com/2011/05/01/...6281_detay.jpg
bist devre kesti yine
margarin nebati
köşe yazarı şaaappppp (selvi boylu)
egonomist reyis basgan
bir el atın şu arabaya
vurdurarak çalıştırın.
Dövize endeksli mevduat toplayan özel bankalar o parayı hangi orandan kredi olarak verecekler
devre kesti....
Teb. Hosgeldini 19 a cikarmis bence bu iş dediğim gibi olacak 2 hafta içinde 30 40 li faizler görülebilir yoksa dolar bu kadar düşmezdi piyasada anlaşılan bu en azından benim anladığım bu .
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doların 13-14 arasında stabil olması için çalışmak algıyı tekrar tersine döndürebilir...
İnsanlar, doların 14 olduğu dönemde (geçen haftadaki deneyimden) rahatça tekrar 15-16-17 ye çıkabilir diye düşünürler.
Halbuki bu algıyı yıkmak için en azından 1-2 ay 10-11 arasında dengelemek lazım...
Belki önümüzdeki günlerde nasıl ki her gün 1 TL artırdılar- şimdi de her gün 1 TL aşağı çekebilirler diye umuyorum...
Yoksa bu durumda çok kişi dolar satmaz...
Bekler...
Yeni düzenlemede vadesinden önce mevduatı bozarsan kaderinle mi baş başa kalacaksın?
Bu sistemin en zayıf yönü bu olabilir.
Zira kişiler dolar tekrar hareketlenirse mevzuatı bozup tekrar dolara yönelebilir...
18 tl den dolar satan kim oldu ki ?
kimse....
insanların aklında 18 tl kaldı bir kere
eğer adam gibi bir alternatif vermedikleri sürece kurun tekrar 18 tl ye gelmesi içten bile değil.
10 a düşsün tabi iPhone 13 başka türlü nasıl alacak asgari ücretli onlarıda düşünmek lazım .Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yeni sistemde mb faiz indirdikçe sevineceğiz heralde :)
akşam duyduğumda; geçmiş mevduatlara da verilecek zannetmiştim....
bi an sevinmiştim....
Aktifbank gerçekten kafayı yemiş ,hala Aktif Bono oranını 18'de tutuyor... yani bir nevi paranızı alın başka bankaya götürün demek istiyorlar .Fiba var , TEB var o var bu var....Galiba hala terketmemiş mudiler varsa yakında farklı bankalara geçebilir.Kendileri bilir...Sözünde durmayan banka yalnız kalmaya mahkumdur.
Eurobond vs dolarlı mevduat az sonra
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tahviller düşüyor
$12.65
Elinde dolar tutanın olduğu kadar bu ülkenin parasına yatırım yapanın da benim gibi 10 yıllık arabamızı değiştirmeye hakkımız yok mu?
Şu an ne iphone alabiliyoruz, ne de aracı değiştirebiliyoruz...
Satın alma gücünden değil belki...
Ancak yabancıların bile tutarsız bulduğu gibi TL nin ADİL DEĞERİ 9 larda olmalı...
Gerisi (kasayı boşalttıklarından ölümüne ihracat için yapay olarak oluşturdukları) köpük...
BU köpük nedeniyle TR de herşeyin, tüm mal ve hizmetlerin fiyatı ikiye katlandı...
Ben neden daha 4-5 ay önce migrostan 52 TL ye aldığım sıvı yağa 150 TL vermek zorundayım...
kvba alınır bugun
Yoo neden küçük göreyim asgari ücretli aynı evde çalışan 4 kişilik aile tanıyorum arabalarida var evleri de var tasarruflu yaşayarak her kes dilediğine sahip olabilir .keske benim çocuklarında asgari ücretli bir iş bulsa da çalışsa .Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar bu seviyede oldukça ülkede ticaret hacim olarak düşer...
Bu ise alınan dolaylı vergilerin ani azalmasına neden olur.
Bir çok işyeri kapanır...
İşsizlik artar...
Konu sadece iphone meselesi değil...
malesef , esas sorgulanacak bu ,asgari ucreti kimse veremez
Ben 25 senedir TL tutuyorum.sizin gibi arada dolar TL yide trade etmeyi beceremiyorum hep kayıp ..Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ay enflasyon cok yüksek çıkacak faizlerin buralarda surunmesi saçma olur . enflasyon kadar faiz ustune kur farki muazzam olur .
SAHOL viop fiyatı spotun altına düşmüştü, açtığım arbitraj işlemlerini kapattım
Saat 14 de dağ fare doğuracak.
Bende kapatayimmi sn yuji Garan spotun altına düştüyse Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
En çok da Türklük, milleyetçilik sömürüsü ile çıkar, makam elde etmek için yalakalık yapan, cahil halkı kandıran, sömürenlere kızıyorum.
Vatandaşa Türklerin üstünlüklerinden, gurur duyulması gerektiğini vs. pompalarlar, sonra bir almanın , ABD linin sadece bir asgari ücretinin bir kısmı ile alabilecekleri telefonu ulaşılmaz meta şeklinde algı yayarlar. (Sn Lukas sizin için yazmıyorum)
Yahu elin alamanında çalışan asgari ücretli bizim bir ömür boyu çalışarak alabildiğimiz araçları 3-5 ayda nasıl alabiliyor diye sorgulama yok.
58 yıllık ömrüm hep (milliyetçi-dinci) hükümetlerin kemer sıkma önlemleri ile geçti...
Onlarca yılda ir kaç baraj, bir kaç bin km. otoyol yapmışlar, tüm pazarladıkalrı bu...
Bir uzakdoğuya bakın. 1950 lerde bizde kat be kat fakir olan ülkelerin karayolarının yüzde 90 ı otoyol, hızlı tren olmuş.
Madem biz üstünüz de neden hint fakiri gibi yaşamaya mecburuz diye soran yok.
İşleri güçleri SANAL dış güçler...
Halkın zor koşularla verdiği vergileri silaha, savaşa para yatırmak, yakın akrabalarına torpil yaparak kamuya işe sokmak, halk isyan etmesin diye iç güvenliğe dünya standartların üstünde bütçe ayırmak, düşüncesini ifade edenin boğazına çökmek, fabrikadan çıkmış gibi-kaderine isyan etmeyecek nesilleri yetiştirmek için at gözlüğü MEB müfredatları hazırlamak, köle ücreti ile çalışılsın diye sendika gibi tüm örgütlemeleri yasaklamak ....
Ben hala ikna olmadim 1 aylik bagladin bir ay sonra dun gece gibi bir operasyon oldu kur farkını unut .Ben enflasyon ustu faiz+ kur farkına ikna olurum.
18 den 11 düşurmek için kac milyar dolar gerekir? 1mly dolarla 11e düştüğüne inanalım mi :kmk: