Esen rüzgarlar Karşısında eğilen TR
lafı, yerinde kullanılmış..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Esen rüzgarlar Karşısında eğilen TR
lafı, yerinde kullanılmış..
>>>>>
Almanya ve İtalya, Rus doğalgaz ödemeleri için ruble hesaplarını onayladı.
(Reuters)
Okadar da propaganda yaptılar... :he: Tıss.
Parite iyice sallanır..
Sn Abka
Daha öncede yazdım.
Genel resme bakışım
Yükseliş olacak ki ben olacak diyen taraftayım.
Öncü bankalar olacak.
Endeks usd bazlı 500 dolar tepe ve şuan 4/1 fiyatta.
Buna mukabil xbank 1200 dolar tepe ve 10/1 fiyatta.
Hareket de bankalar öncülük etmeli ve göreceli daha çok artmalı.
Ama Ereğli de çok önemli ve onuda takıp lazım SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn,Kızıldağ daha iyi cevaplar ama bildiğim
Tezcan ın HRC üretimi yok ,HRC denen sıcak malzeme bunları alıp HRP yani temizlenmiş saç haline dönüştürme işlemi yapıyorlar,ağırlıklı olarak Galvanizli saç boyalı saç üretimleri var bir nevi HRC hammaddeleri gibi.Geçtiğimiz sene TL olarak 7 tl civarında idi şimdi kısaca satan firma için 800 $deniyorsa düşmüş haliyle denilen rakamsa 12,8 tl halen, çoğu hrc üreticisi doğalgaz kullanıyor,elektrik işçilik ona keza maliyetler malum,üstelik Rusya ukrayna ki sanırım % 50 civarında ithalatımız oraya bağlıydı savaş halinde bir de onların üretimi olsaydı ne olurdu denilebilir,Çin zaten limanları kapalı buna rağmen düşmesi talep yok,şirketler mal satmakta zorlanıyor.Sadece çelikciler değil diğer şirketlerde bilançoları adet veya ton bazında artmış değil aslında sadece enflasyondan dolayı ciro artışı var,durgunluk açık açık gözlemleniyor tüm dünya için böyle,malum stagflasyona dönüşürse korkusu var.
2-3 sene önce 500- 600 $ dı hrc fiyatları artmasına arttı ama diğer emtialar da
neydi nerelere geldi.Bunları üretmek için oluşan genel giderlerde anormal artış var
cevher veya hurda düşse de maliyet belli,zaten onlar düşse diğer emtialarda düşecektir.
Sağolun teşekkür ederim SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hrc : hot rolled coil sac demektir.Sıcak haddehane urunudur...genelde gemi sacı genel amaclı makine tank vs imalatında kullanılır.dayanıklı tüketimlerde ise soğuk hadde kullanılır..ekonomideki resesyon tehlikesinden dolayı tukeyimde azalma olacagından fiyatlar geri geliyot yavas yavas tum malzeme ve emtialara yayılır...gecen hafta Rus kayınçolar kromat kaplı celik sac satabilir miyiz diye gorus sordular ....ytd
Helal olsun Anadolu Efes
ülkemızın ve ınsanlarının geldıgı duruma bak....ANADOLU EFES basketbolun sampıyonlar lıgı olan fınal four da sampıyon oluyor..kendını fenerlı dıyen turk oldugunu zannettıgımız kısıler neredeyse aglayacak ne ara bu hale geldık nasıl bır zıhnıyet YEMIN EDERIM yazık..bari insan taklıdı yapmayın kardesım..mılyarlarca dolar harcayıp sampıyonlar lıgınde sadece gruptan cıkınca buyuk basarı deyıp takla atan yorumcular .nerdesınız sabaha kadar bu olaya vermenız lazım yazık yazık ...hele kı su yunan takımlarını destekleyen uzulenlere yazık ınsan taklıdı yapmayın ...
Bir de bu var
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/k...im-544437h.htm
dunya gida da kitliktan krizden bahsederken ulkede gundem kredi cekip beton almak..
500-600 gr taze kasar 60-70-80..emeği gecenlerin okuyuyayim..kaşar yeme hisse al daha iyi..
https://twitter.com/siyahcoraplilar/...-6Ki-zGuA&s=08
Bizi saf dışı bırakacak kararın altına imza atıp şampiyon oldular.
İronik olarak halktan alınan güçle, halka karşı yapılan her türlü algı operasyonu,
tarihin akışını değiştirebilecek seviyelere ulaşabilmektedir.
İnternetin küresel çapı, tasarlanmış dezenformasyonun yayılması için en güçlü zemindir.
Bizi bir adım sonrası komplo teorilerine uzanan, alt edilemez bir taarruza taşımaktadır: Söylentinin Gücüne!
Böyle bir ortamda propaganda potansiyeli sonsuzdur.
Herkes doğru veya yanlış bir mesaj yayabilir veya bilgiyi değiştirebilir.
Bir resmi hatta bir sesi kendi amaçlarına uyacak şekilde değiştirebilir.
Saldırıya uğrayan ister kurum ister birey olsun savunmasızdır.
İtibarlara verilen hasarlar geri alınamaz.
İnternetin propaganda potansiyeli o kadar önemli ki,
özellikle sanal ağda söylenenleri izlemek için yeni şirketler ve parlak meslekler oluşturuldu.
Troller dahil profesyonel manipülatörlerin yüksek gelirleri buna ciddi bir kanıttır.
İnsanları doğru olmayana inandırmak gibi zor bir işi yaptıkları için kazançlarını hak ettikleri söylenebilir.
İnternetin gücü keşfedildiğinden bu yana, propaganda iktidarda olanlar için bir altın cevheri,
iktidarda olmayan politikacılar içinse gelecek kâbusu haline geldi.
Hikâyeler çürütülse de yıllarca dolaşmayı sürdürmeye ve komplo teorileri deposu olmaya devam ettiler.
Obama'nın doğum belgesi ya da 11 Eylül komplosu iyi örneklerdir ama hiçbiri propagandanın gücünü
Kabataş kampanyası kadar yansıtamaz.
https://t24.com.tr/yazarlar/mehmet-o...nin-gucu,35354
Çocukken mantardan zehirlenme haberleri nedeni ile sevmezdim ve yememeye çalışırdım. Köyden mantar gelirdi, tadı et veya ciğere benzerdi. Şimdi o tip mantar bulmak zor, tanımadığım kişiden geleni de hala yemek istemem. Hemşire tanıdığım vardı, yalnızken yeme demişti.
Sonradan mantar toplayanların hangileri geçer, hangileri geçmez tecrübe ile bildiklerini fark ettim, yanındaki çocuğuna da neden geçmez onu anlatıyordu.
Hatta Temel fıkrası var, misafiri mantar yediklerini görünce, korkmuyor musunuz ya zehirli ise diyor, Temel de yok, önce köpeğe veriyoruz, ölmez ise yiyoruz diyor.
Bu işin kitabı olsa muhtemelen kesin zehirsiz olanların tarifi verilir diğerleri zehirlidir denir. Şüpheli olanı da söylerse o zaman insanlar o tarife de bakıp zehirli olanları da toplayabilir.
Bana göre neticede bilgiyi akıl yürütme, nakil ile tecrübe ya da sınama olarak üçe veya dörde ayırmak mümkün. Tecrübe sanki hayatın getirdikleri, sınama ise kendin kaşınınca başına gelenler diyebiliriz.
Efes lafı koymalı mı koymamalı mı? Evde bardağa Efes koysan dışarıya sızmaz ama twittera koyarsan ilerde sorun olabilir, ya da koymayarak rengini belli etmek de bir amaç olabilir.
Süper Bono 1994'te %400 faizle çıkarılmadan önce
- Enflasyon %71
- Dolar 8binden 42bine gitmişti
- MB rezervleri 7Mden 3M dolara düşmüştü
-Süper Bonodan sonra faizler 1999 yılına kadar %100ün altına inmedi
- Borsa ise önce %30 düşüş sonraki 1 yılda %300 yükseliş yaptı
Ayhan bey demek istediğim şimdi dünya geneline baktığımız da hep negatif faiz var görünüyor. Abd enf 8 faiz 0.50 avrupa enf 7-9 faiz 0.75 rakamlar sallıyorum. Ülkemizde enf 70 (söylenen) faiz 14 . Sanki enf resmi ağızdan yüzde 400 denilirse faizler için 100 olabilir gibi. O da büyük kayıp faizde olanlar için. Söylemek istediğim olması gereken değilde gerçekleşme ihtimali.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
onlardada aynı durum var bizde enflasyon %30 larda iken faiz 20 lerde idi şimdi enflasyon yukarı faiz aşağı gidiyor
abd de enflasyon %2 iken faiz %0 idi şimdi %8 enflasyonda faiz %0.50 ama %1-.125 yapalım diye tartışıyorlar
yani faiz enflasyonla doğru yönde giderken bizde ters yönde harekete başladı bugün %12 de sabitleyeceğimize misal 13 yapsaydık (etkisi olup olmayacağını tartışmıyorum sadece yönü) hareket doğru olurdu
1 trilyondan fazla parayı uçurdular lafına katılmıyorum 3 trilyonduda 1,5 trilyon dolara düştü demek doğru değil adam misal zamanında 1 dolardan 1ooo dolarlık bitcoin almış bitcoin 50 .000 iken parası 50.000.000 dolara çıkmış adam satmamış bitcoin 30.000 dolara düşmüş adam gene satmamış parası 30.000.000 doalra düşmüş
şimdi bu adamın 20.000.000 dolarını uçurmuşlar mı yoksa adam halen zamanında 1.000 doalr olan servetinden 29.999.000 dolar daha mı zengin para uçmuş mu yoksa 29.999 kat daha mı değerli
hani son 1 yılda piyasaya sürülen coinlere dalan ve bunlara para yatırıpta luna gibi tamamen yok olanlara veya 6 ay önce 1 dolardan çıkıpta şimdi 1 doalrın altına gelmişlere bişey diyemem bunların piyasada ki toplam tutarı ne kadardır.
bence parası uçmuş oluyor...hesabında 50 bin TL varken atıyorum 30 bin TL ye düşmüşse...20 bin TL buhar olmuştur...değer kaybı falan değil bayağı para kaybıdır bu...mal 50 bin TL ederken nakite dönseydin 50 bin tl lik başka şey alabilirdin ama şimdi nakite dönersen 30 bin TL lik alım gücün var...paran buhar oldu...maliyetin hiçbir önemi yok isterse 0,00000001 den almış olsun...hesabında gördüğü para artık 50 bin TL değil 30 bin TL...
Ayhan baskan kripto piyasasinida 2 donemde incelemek lazim pandemiden once ve sonra diye. daha dun gibi coin piyasası 1 trilyon dolara ulaştı haberleri vardı. Sonra millet çılgın gibi daldı 3 trilyon dolar piyasa büyüklüğüne ulaştı. Bunda tabiki basılan paraların etkisi var para basilmasa piyasa değerindeki 2 trilyon dolar artış olmasının mumkunati yoktu.
Para Enfasyon yaratması diye altın karşılığı baslırdı normalde..
Abd rezerv para olması nedeniyle fazla para basar...
Amma velakin o da geri alım çıkardığı krizler nedeniyle parasını yakar kontrol etmek için..
Bu kripto işi de fazla parayı yakma işi..
Biriken para kontrollu yakıldı..
Şimdi diğer yerlerde biriken emtia borsa paraları yakılıp para arzı düşecek..
Olması gereken oluyor..
Yangından ilk çıkan para da fırsat bekler varlık değişimi için..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öncelikle bir fanatik bir Fenerbahçe taraftarı olsam da
basketbol sever olarak efes pilsenin şampiyonluğuna sevindim.
Ama
Değişen bir şey var.
Eğer üke olarak düşünürsek efes oylamada rus takımları maçları sayılsın
ve bir Türk takımı olan Fenerbahçe play-offlara katılsın demeliydi.
O gün yeterince TÜRK olamayanların bugün Türkiye adına herkes sevinmeli demesini
efes şampiyonluğuna sevinsem bile anlayamıyorum.
https://www.cumhuriyet.com.tr/spor/r...egisti-1914080
İslamcı, şeriatçı zihniyetin toplumda karşılık bulduğu söylemler..
(Pahalılık, işsizlik, adam kayırma, yolsuzluk, adaletsiz yöneticiler vs)
-Başınıza gelenler, kendi yapıp, ettikleriniz..
-Bu bir imtihandır, sabredenlere müjdele..
-Daha kötü imtihanlarda olabilirdi.
-Hala şükretmeyecek misiniz?
-Sizden olan ülü'l emre itaat edin. Şikayet etmeyin..
Budist keşiş yine alttan çakıyor.Ay döngüsü geldi.Tanrıya bu halinle git.Kalbindeki riyakârlık arada bir nüksediyor Azgın laiklerin, hayatı mide,bel üzerine kurulu ehli dünyanın sloganlarından da bahset...
birazını kestim, longda yakalandık, bakalım yarın ola hayrola
https://i.ibb.co/Wv19P94/xu30-210522.png
2700 civarındaki aylık ortalama aşağı kırması sonrası boşalmadı, 6-7 seanstır bir trade aralığı oluşturdu gibi, 2630 alt nokta, bunun altına kırılırsa, kısa bir short cümbüşü görebiliriz.. yukarı gidişte 2660 dolayı pivot seviye, 2690-2700 arası mevsim yaza döner
yabancı satışı bi türlü kesilmiyor, artık yetmiştir diyosun, devam ediyo.. evet az mal kaldı ama piyasayı domine edebiliyor hala.. bu hafta newyork bi tepkiye girebilirse, yabancı satışı biraz kesilir diye tahmin ediyorum
Cuma abd de güzel dönüş oldu.
Bizde de cuma vadeli düşerken spot pek düşmedi. Pazartesi yukarı hareket başlamalı.
X100 da 2340 veya 2300 bölgesine kadar bir düşüş ihtimali olsa da
Ben yukarı döneceğine inanıyorum SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.