Son 1 saat naptı öle deyyus :)
Printable View
Son 1 saat naptı öle deyyus :)
Medyan beklentisi 15 idi 25 neden kötü?
Pd/dd 1.71 den 1.09 a düşüyor.
Hbk 8.16
Fk 6.37..
Benim cozemedigim konu ozsermaye artışı .
93-146 muazzam bir artış ama icerigi nedir bilemiyoruz.
Enflasyon muhasebesine tabi tutulmadan diye yaziyor enflasyonuhasebesi kaynakli degilse neden bu kadar artış.
52.50 ve özellikle 54.70 önemli yerler. Buraların üzerinde kaldıkça 65.45 hedeflenir.
52.70 üzerinde de düşen kırılımı sözkonusu.
Duran varlıklar 31.12.2022 de 90 milyar. 31.12.2023 de 141 milyara çıkmış M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Moza hc selamlar. Nerelerdesin forum bomboş epeydir. Lakin henüz sinirler yıpranmamış havası var forumda.
Bu bilanço esintisi olabilir sadece, bazı hisseler çok iyi gelecek, bazıları iyi gelecek bazıları ise normal gelecek. Beklenti çok yüksek olsa çoktan satın alması gerekirdi diye düşünüyorum. Ya da fake yapıyor olabilirler. Belkide bu yüzden top çeviriyorlar gibime geliyor. Hakkımızda hayırlısı. Ytd
Moza hc zeytinyağı fiyatlarını gördükçe aklıma hep sen gelirsin. O zamanda dediydim umarım hayırlı olmuştur işin rast gitmiştir.
Köpürmüyor, demek ki şişe çevirmece ile sinirlere oynamaya devamke.. ytd
Hocam şişe ızdırapsız gitmez. 54.70 sonrası canlanır tahminim.
şu an 80 olmalı idi.çok geri kaldı en kötü 2-3 aya 65-70 beklentim var yanına bir de banka ekleyip kuluçkaya yattım.bu sefer sermaye zayıf.1 ay komisyonsuz işlem hakkı vermiş ak yatırım oradan gün içi en az 5-10 işlem yapıp çorba parasını çıkarıyorum
epey de geri alım oldu bu zamana kadar.65-70 olsun ki malı boşaltsınlar yine topluca :)
Dragon hc bu bir döngü Ereğli de zamanı gelir elbet. Ytd
Hocam en şanslı alanlar tabiki pandemi süreci 50 cent civarı.. ondan önce zaten sodadaydik.
Pandemi öncesi ise Grafiğe bakınca 50 cent - 1.25 arası sürünmece ve sonra 2.5 küsur dolar zirveyi görüp, düzeltme de 1.5 dolara kadar gevşedi. Umarım bu hazimsamasi uzun sürmez. Ytd
geçen sene 2 doların üzeri yeni bir hedef ve 4 dolar olarak konuşuyorduk şu an bakınca kat etmesi gereken çok yol var.faizler yükselince mevduata da talep artıyor burada alınan risk karşılıpı en azından mevduatın 2 katı getiri olması lazım ki borsanın da alıcısı olsun.
şirket ufak ufak toplayıp duruyor illaki bunun bir yansıması olur geçmişte gördük ki malı topluca birilerine verip cukkasına bakıyor.daha önce de 8lira civarlarında 1 sene bekleyen adamın karı yoktu yine aynı konuşmaları 50 liralarda yapıyoruz.
toparlayacak olursak bence zamanı geliyor geçmişte bir yıl bekleyen adamla 2 ay bekleyen adam aynı karı aldı.bu sefer ben 1 yıl geç girdim bakalım tarih tekerrür edecek mi?
Kapta atmıyor kimse!
Şişecam’dan (SISE) 4 milyarlık dev ihraç
Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. (SISE) tarafından 26 Şubat 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Nitelikli Yatırımcıya Borçlanma Aracı İhracına ilişkin açıklama yapıldı.
Açıklamada 20.09.2023 tarihli 20.000.000.000-TL ihraç tavanı dahilinde Şirketin, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satışa sunulan 736 gün vadeli 4.000.000.000-TL nominal değerli tahvili vade başlangıç tarihi 26 Şubat 2024, itfa tarihi 3 Mart 2026 olacak şekilde gerçekleştirildiği belirtildi. Borçlanma aracı ihraçları, şirketlerin nakit ihtiyacını karşılayabilmek için sıklıkla başvurdukları bir yöntemdir. Özellikle krediye erişimin zor ve pahalı olduğu günümüzde şirketler, daha düşük maliyetle bono/tahvil gibi borçlanma araçları ihraç ederek nakit ihtiyaçlarını daha ucuza getirmeye çalışır. Bu tür uygulamalar şirketin nakit akışının devamlılığı adına önem arz eder.
Ytd
SAHOL 'un bize toz yutturmasından sonra da EREGL ' (onlar da çok bekledi gerçi) ye sıra geldi. Bizimkisi kazık çakmış gibi bekliyor. Gelene geç diye yol veriyoruz. Büyük SISE.
Al şişee gitme işee
Kottan çıkarsınlar bunu ziraa tahta gozalti pazarı gibi hareket ediyor.
Yeni Ford olur mu?
bu hissenin derdi nedir abi.bizim bilmediğimiz bir sorun mu var
Cam sanayisinin eregl si olur mu?
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1254069
Açıklamalar
Yönetim Kurulu'nun 01 Mart 2024 tarihli toplantısında; Şişecam'ın, inşası devam etmekte olan Türkiye Tarsus düzcam tesisinde ve Kuzey İtalya ile Bulgaristan'da bulunan mevcut düzcam tesislerimizde birer adet olmak üzere toplam üç adet yeni kaplamalı cam hattı yatırımının yapılmasına karar verilmiştir.
Şişecam, faaliyet gösterdiği tüm ülke ve coğrafyalarda yüksek operasyonel verimlilik ve optimizasyon odağı ile değer yaratan yatırımlarını devam ettirme hedefindedir. Bu doğrultuda, yeni kaplamalı cam hattı yatırımları ile; düzcam faaliyet alanında artan kaplamalı cam talebinin karşılanması, geliştirilen operasyonel verimlilik ve genişletilen ürün yelpazesi ile rekabetçi konumun korunması ve katma değerli ürün üretim hacminin artırılması suretiyle son kullanıcılara değer yaratılması amaçlanmaktadır. Bu yatırımlar, düzcam ürünlerini, sürdürülebilir değer önerisi ile son tüketiciye ulaşan ısı yalıtımlı mimari cam ürünlerine dönüştürecektir.
2025 yılı içerisinde devreye alınması planlanan;
-Tarsus düzcam tesisimizdeki 7 milyon m2/yıl kapasiteli kaplamalı cam hattının,
-Kuzey İtalya Düzcam tesisimizdeki 6,5 Milyon m2/yıl kapasiteli kaplamalı cam hattının,
-Bulgaristan düzcam tesisimizdeki 6 milyon m2/yıl kapasiteli kaplamalı cam hattının,
İşletme sermayesi dahil toplam 114 Milyon ABD doları yatırım bedeli ile tamamlanması ve Şişecam'ın tüm dünyadaki mimari camlar kaplama hattı sayısının 7'ye, halihazırda ortalama ürün karışımına göre 22 milyon m2/yıl olan kaplamalı cam kapasitesinin 41,5 milyon m2/yıla ulaşması hedeflenmektedir.
Bir kaç yıl içinde büyük maliyetli yatırımları var. Sanırım yatırım kaynağının önemli bölümü banka kredilerde sağlanacaktır. Tabi zamanla finansal borçlar çok maliyetli olursa, sonrasında yüksek oranda bir bedelli veta işbank a tahsisli şekilde sermaye artılı olabilir belki,
Öncelikle imtiyazlı hisselerin imtiyazı kaldırılmalı. İlgili taraflarla anlaşılıp, imtiyazlı hisselerin değerleri belirlenip karşılığında borsada işlem gören normal hisseler ihraç edilirse, güzel bir dengeleme olur.. İstedikleri zaman istedikleri kadar lotu tahtada satabilme olanakları olacağı için İlgili kurumlarda buna olumlu bakar diye düşünüyorum.
Vur kahbe endeks, düşerken de güzelsinYapılması gereken nedir?
1- viop öğrenin, ama kullanıp kullanmamayı doğru zamana bırakın ...
2- doğru hisseler seçin, beta değeri nedir öğrenin ....
3- doğru pozisyon büyüklükleri ayarlayın, geceleri rahat uyuyun ....
https://i.hizliresim.com/lwa7dxv.png
Her birincil trend, genellikle üç aşamada gerçekleşir: birikim, katılım ve dağıtım. Birikim aşaması, bilgili yatırımcıların piyasaya girdiği dönemdir. Katılım aşamasında, trend genel bir kabul görmeye başlar ve çoğu yatırımcı piyasaya girer. Dağıtım aşamasında ise